41. haftadayım ve hala bebeğim doğmadı,endişelenmeli miyim?

iyi aksamlar canım drun ne diyo bu duruma?bende 43ncü haftada doğum yapmıştım suni sancıyla epiduralli normal doğum olmuştu...ama drumun biligisi altında oldu bunlar

doktorun ne diyor?benim 41+1 de doğdu bende sancı yoktu ama 4 cm açılmış.belki seninde sancısız olur.42 haftaya kadar bekleniyo normalde.bebeğin ve sen iyiysen endişelenme cnm.

endişelenmene gerek yok canım biraz daha bekletirler ve hala bişey yoksa suni sancı verip doğumunu gerçekleştirirler

cumartesi gel dedi ama ben suni sancı verip normal doğum olmayınca sezeryana alınmaktan korkuyorum,pazartesiyi bekleyeyim mi?

hıc korkma ben 40+2de dogum yaptım sunı sancıyla hııc dogmaya nıyetı yoktu zorla dogurdum resmen

cumartesi gel dedi ama ben suni sancı verip normal doğum olmayınca sezeryana alınmaktan korkuyorum,pazartesiyi bekleyeyim mi?

cnm bana suni sancı verdiler ama hiç sancım olmadı normal doğurdum.bence dr ne diyosa onu yap cumartesi git.rabbim hayırlı doğumlar versin inş.SÜMMES SEBİLE YESSERAH DE DOĞUM ANINDA.

canım ben özel gidiyodum ve ısrarla normal doğum istedim senin gibiyidm sancı mancı hiç bişey yoktu drum en son 6 kasımda bi şekilde doğumun olacak dedi ilk basta suni sancı verip normali deniycez dedi olmazsa sezeryan en son dedi herşey iyi gidiyoduki bebek aşağı inmemeiş biraz daha bekleyelim dedi sabah 8 den öğlen 3.30 kadar bekledik ve sonunda istediğim oldu normal doğum yaptım çokta memnunum bebekte sende iyiysen ısrarla normal doğum iste çok şükür çok sağlıklıyım hemen ayağa kalkıyosun ameliyat olmuyosunnnn

40+0 dan sonrası riskli dönemdir.bebek hareketlerinde azalma olması acildir.
2 günde bir NST+ usg ile bebeğin suyuna baktır.malesef bütün doktorların yönetimi farklı olabiliyor.evde oturup sancının başlamasını bekleyemezsin.yakın takipte olmalısın.
bazı hastanelerde 40+3' suni sancı verilir.başka bir deyişle 41 haftanın dolması beklenmez.çok nadiren lamaze felsefesiyle çalışan doğum merkezlerinde 42 haftalık sürenin dolması beklenebilir.ama ortada bir neden yokken 40+0'dan sonra rahim içindeki bebeğin ölüm riski günlük %1'dir.
kısacası sıkı takip.en önemlisi de bebeğin hareketleri,41+0 dolunca da doğum indüksiyonu.artık dünyada gelişmiş doğum merkezleri 41'den sonra daha beklemiyor.rahim ağzını açıcı propess gibi ilaçlar kullanılıyor.1-2 cm açılma olduğunda da suni sancı(oksitosin) veriliyor.tamamen kapalı rahim ağzına oksitosin pek etki yapamaz çünkü.gereksiz sezaryen oranını arttırır.
tansiyonunu her gün ölçtür.gebede 12/8 üzeri yüksek tansiyondur ve doğumu gerektirir.
hayırlı doğumlar..

arkadaşlar verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum,40+4 de gittim 6 saat suni sancı verdiler,1,5 cm den fazla açılma olmadı ve ne yazık ki sezeryanla doğurdum,normal doğumdan korktukları için sezeryan isteyenleri anlamak istemiyorum,çünkü sezeryandan sonra yarım olduğumu hissettim,çektiğim sancılar ağrılar da cabası...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…