41.haftam doldu ne yapayim ben

bosluk88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2014
52
12
88
Yarin sabah 41.haftam dolmus oluyor sata gore 15agustos dogum tarihi ama bebegin gelisimi hep 9 gun geriden geliyordu gelisime gore hesaplarsak da 24 agustos dogum tarihi. Dr sata gore baktigi icin su an 41.haftayi doldurmus bulunuyoruz her gittigimde kilpayi sezaryenden yirtiyoruz. Drlar fazla beklemek istemiyor nedense.bence de 42bitene kadar beklemeli. Bugunku kontrolde 1 cm aciklik var dedi.nst normal suyum normal.bebek kanala girmemis ama.tek sorun bu. Dr bana kalirsa yarin ya da ptsi sabah yatis yap suni sanci verelim normali deneyelim olursa olur olmazsa zorlamamak lazim normal icin dedi. Ben de acele etmek istemiyorum hersey normalken.hele bi ptsi olsun ins o zamana dogururum da hadi dogmazsa da 42.haftamin sonuna kadar bekleyim diyorum. Sizin fikirleriniz neler tecrubelerinizi paylasirsaniz sevinirim.
Bu arada belime ara sira hagif sancilar geliyor karnim sertlesiyor rahim kasiliyor arada.dogum yakinnmidir bilmiyorum her sabah buhun de doguramadim diye uyaniyorum

Yarin sabah 41.haftam dolmus oluyor sata gore 15agustos dogum tarihi ama bebegin gelisimi hep 9 gun geriden geliyordu gelisime gore hesaplarsak da 24 agustos dogum tarihi. Dr sata gore baktigi icin su an 41.haftayi doldurmus bulunuyoruz her gittigimde kilpayi sezaryenden yirtiyoruz. Drlar fazla beklemek istemiyor nedense.bence de 42bitene kadar beklemeli. Bugunku kontrolde 1 cm aciklik var dedi.nst normal suyum normal.bebek kanala girmemis ama.tek sorun bu. Dr bana kalirsa yarin ya da ptsi sabah yatis yap suni sanci verelim normali deneyelim olursa olur olmazsa zorlamamak lazim normal icin dedi. Ben de acele etmek istemiyorum hersey normalken.hele bi ptsi olsun ins o zamana dogururum da hadi dogmazsa da 42.haftamin sonuna kadar bekleyim diyorum. Sizin fikirleriniz neler tecrubelerinizi paylasirsaniz sevinirim.
Bu arada belime ara sira hagif sancilar geliyor karnim sertlesiyor rahim kasiliyor arada.dogum yakinnmidir bilmiyorum her sabah buhun de doguramadim diye uyaniyorum
Benim doğum hikayeme cok benzıyor :)
Benımde günüm geçmiş sezeryan günümü beklerken oğluşum geldi pıt diye
Bugun yarın doğumun olur canım

Ben beklemiştim, suyum bebişimin kalp atışları düzgünd diye, sendede normalse hersey bekle derim

Yakın canım yakın ben 4 ay önce doğum yaptım senin ilk bebeğin sanırım 10 aydır sabırla beklemişsin dr u dinle azdaha sabret kavuşucan bebeğine her an bile olabilir

normal doğum istiyorsanız biraz daha bekleyin bence o kadar beklemişsiniz.drlara bakmayın onlar sabredemiyor sezeryan işlerine geliyor.bu arada ingilterede bi arkadaşımın arkadaşı doğum yapmış 42. haftada.bebek kakasını yapmışken bile normal doğumu beklemiş hastane. herşey yolundaysa bekleyin bence. doğumu başlataacak yöntemler deneyin.bol hurma yiyin.merdiven inip çıkın.ılık su dolu leğene oturun vs.

Benm bi arkadaşım da normal doğumu bekledikleri için doktorlar bebeği pisligini yuttu ve bebisi sadece 1 gün yaşadı bence doktorları dinleyin suni sancı ile bende doğum yaptım 36+5 haftalikken bence kendinizi ve bebeginizi riske atmayın yinede karar sizin umarım sağlıkla kucaginiza alırsınız bebeginizi

Ben 41+2 de ( ultrasona göre 40+5) normal doğum yaptım. Hiçbir doğum belirtim yoktu. Doğumdan 1 gün önce doktor kontrolüne gittim nst normaldi yalnız suyumda bir önceki muayeneye göre az da olsa bir azalma görüldü. Doktor ilk çatı muayenemi de o gün yaptı, 2 cm açılma gördü. Suyumdaki azalmadan dolayı tedbir olsun diye yarın gel yatış yapalım dedi. Doktordan çıktım, eve giderken hafif kanamam oldu (çatı muayenesinden kaynaklandığını düşünüyorum). Hastaneye geri döndük. Hemen yatış yaptım. O gece hiçbir belirti ya da şikayetim olmadı, kanama da devam etmedi. Ertesi gün suni sancıyla doğum yaptım. sabah 10 da sancı verilmeye başladı, 3 te meleğim kucağımdaydı. Zor bir doğumdu ama çok şükür şimdi iyiyiz. Ben de normal doğumu çok istediğimden 42. haftaya kadar bekleme taraftarıydım. Beklemediğimiz bir anda hastaneye yattık ve ertesi gün doğum yapmış oldum. Son günler geçmek bilmiyor seni çok iyi anlıyorum. Hayırlı zamanda sağlıkla bebeğini kucağına alırsın inşallah.

Bugün doğurucaksın hissediyorum ;) gerilmişsin bu yüzdende zor olur doğum zaten, ada çayı filan iç gevse, doğumda gelicektir bence ;)

sata gore degil ultrasona gore hesaplamalisiniz.
ultrason 29 nisan sat 23 nisandi
1 mayista dogurdum.40+2

Canim fazla bekletme bence Allah (c.c.) korusun bebek kakasini yutabiliyor...
Korkutmakta istemiyorum canim ama yakinimizinda basina geldi bebegi baya yogun bakimda kalmisti...
Saglikli bir sekilde kucagina alirsin ins. ♥

Doktorların bosu bosuna beni strese soktuğunu düşünüyorum doğum tarihinin hesaplanmadı ne kadar da önemliymiş insan yolun sonuna gelene kadar pek bilemiyor bana sata göre 15i dediler işten ona göre ayrıldım hala doğurmadım iznim bebeksiz geçiyor yavrumu daha küçükken bırakıp işe başlamak zorunda kaplıcam. Ailemi erkenden Yanıma çağırmış oldum sonuçta onların da kendi evleri kendi düzenleri var boş boş bekliyoruz.insanlar doğurmadın mı diye sorup duruyor her yönden stres...
  • Gün aşımının tanısında son adet tarihinin bilinmesi ve erken dönemde yapılan ultrasonografinin varlığı önemlidir.Erken dönemde yapılan ultrasonografinin gebelik yaşı ile uyumlu olup olmadığının tespit edilmesi gereklidir. Gebelik haftasının kesin tespiti 6-14 haftaları arasında CRL ölçümü, 14-26 haftalar arasında da BPD ile yapılmalıdır.
Internette böyle bir bilgi buldum ultrason fotolarımda baktım buna göre doğum tarihi 27-31 Ağustos görünüyor. O zaman ne diye bu drlar beni strese soktular sinir oluyorum.

Hele doktora kalsa on gün önce sezaryen olmuştum bana Bebeğin suyu azalmış dedi salladı resmen Ogün başı kalabalıktı Attı ama bizim günümüzü mahvetti Allahtan başka dra gittik de ne suyun azalması ölçmeye bile gerek yok suyun gayet normal Demişti. Ertesi gün bizimkine gidince suyu nasıl dedik fena değil dedi tabii biz de gecen böle böle yaptınız bizi korkuttunuz dedik

Ay ben dün yazdın diye gordum son mesajini dogurmusundur belki diye düşündüm SAT tarihine gore olur doğum diye biliyorum bende

Doktorların bosu bosuna beni strese soktuğunu düşünüyorum doğum tarihinin hesaplanmadı ne kadar da önemliymiş insan yolun sonuna gelene kadar pek bilemiyor bana sata göre 15i dediler işten ona göre ayrıldım hala doğurmadım iznim bebeksiz geçiyor yavrumu daha küçükken bırakıp işe başlamak zorunda kaplıcam. Ailemi erkenden Yanıma çağırmış oldum sonuçta onların da kendi evleri kendi düzenleri var boş boş bekliyoruz.insanlar doğurmadın mı diye sorup duruyor her yönden stres...
  • Gün aşımının tanısında son adet tarihinin bilinmesi ve erken dönemde yapılan ultrasonografinin varlığı önemlidir.Erken dönemde yapılan ultrasonografinin gebelik yaşı ile uyumlu olup olmadığının tespit edilmesi gereklidir. Gebelik haftasının kesin tespiti 6-14 haftaları arasında CRL ölçümü, 14-26 haftalar arasında da BPD ile yapılmalıdır.
Internette böyle bir bilgi buldum ultrason fotolarımda baktım buna göre doğum tarihi 27-31 Ağustos görünüyor. O zaman ne diye bu drlar beni strese soktular sinir oluyorum.
esinle bol bol cinsel iliskiye gir, gogus uyarmali olsun. bende iki gebelikte de ise yaradi :D iliskinin ertesi sabahi sancilandim

esinle bol bol cinsel iliskiye gir, gogus uyarmali olsun. bende iki gebelikte de ise yaradi :KK70: iliskinin ertesi sabahi sancilandim
bu haftalarda cinsel ilişki gerçekten işe yarıyor mu yahu birkaç kişiden daha duydum :) biz korkudan bıraktık her şeyi bişi olur falan diye zaten zor hareket ediyorum :KK42:o ayrı da

bu haftalarda cinsel ilişki gerçekten işe yarıyor mu yahu birkaç kişiden daha duydum :) biz korkudan bıraktık her şeyi bişi olur falan diye zaten zor hareket ediyorum :KK42:o ayrı da
bisey olsun diye yapacaksiniz zaten :KK70:
bizde yaradi. ama gogus uyarmak da lazim oksitosin hormonunun salgilanmasi icin, tabii pek zevkli bi is olmuyor karin burundayken de. biz tibbi acidan yaptik :D

Evet suni sanci dedikleri zaten oksitosin o da iliskiylr beyinden gelen bi sey. Ayrica menideki prostaglandin de yardimci oluyor.yapay olarak hastanede verilecegine dogal yolu denemek daha mantikli. Sut pompasiyla biraz sut sagdim 1 cay kasigi kadar bulanik su gibi bi sey geldi.ins faydasi olur.hala dogurabilmis degilim.yarin kontrole gidicem ins.agustosun sonuna kadr beklemeyi dusunuyorun ins bebekte bi sikinti cikmamzsa

Evet suni sanci dedikleri zaten oksitosin o da iliskiylr beyinden gelen bi sey. Ayrica menideki prostaglandin de yardimci oluyor.yapay olarak hastanede verilecegine dogal yolu denemek daha mantikli. Sut pompasiyla biraz sut sagdim 1 cay kasigi kadar bulanik su gibi bi sey geldi.ins faydasi olur.hala dogurabilmis degilim.yarin kontrole gidicem ins.agustosun sonuna kadr beklemeyi dusunuyorun ins bebekte bi sikinti cikmamzsa
Göğsünü sıkma canim çünkü ilk ağız denen sarı madde gelir onu bebisin alması lazım boşa gitmesin kontrolde doktor ne dicek bakalim

Back
X