- 21 Kasım 2011
- 283
- 63
- 318
- Konu Sahibi filozofcan
Evet merhaba arkadaşlar..size hikayemi en baştan anlatıyorum.zayıf bi bebek olarak doğmuşum 2.750 gibi.bebeklik fotograflarında normal aslından ama anasınıfı mesela zayıf değilim.neyse yıllarca tüm obezlerin yaşadığı sıkıntıları yaşadım.kıyafet bulamama.ortaokuldayken bile babaanne kıyafetleri giymek zorunda kalıyordum.lisede yatılı okulda ilk dönemler kilo versemde sonra kat kat aldım.üniversiteyi hiç bahsetmeyeyim..birinden hoşlanmaya bile hakkın yoktur.başkalarının aşağılamasını geçtim annem bile sen evlenemezsin kimse sana iş vermez zayıfla deyip duruyordu.üniv bitince öğretmenliğe başladım yaş 23 ve kilo 105.öyle böyle öğretmensin çocukların bakışları 40 dk ders anlatıyorsun ayakların şişiyor.topuklu ayakkabıya özenip alıyorsun ama nerde..sonra dünyanın en güzel şeyi oldu.ben bütün olumsuzluklara rağmen sadece Allah tan istedim.rabbim herşeyi ile tam gönlüme göre verdi ve eşimle tanıştım.yaş 24 ve kilo 112.aşkı doruklarda yaşattı bana tüm Türk halkına inat önyargısız sadece beni sevdi.112 kilo ile gelinliğimi giydim.çokta yakıştığını düşünüyorum.sonra ben evlenmenin verdiği rahatlıkla 120 yi gördüm.ama bi baktım hamileyim.aşık olduğum adamın çocuğunu doğurmak bundan başka bir isteğim kalmamıştı Allah tan.ama Rabbim nasip etmedi düşük oldu.sonra ben pcos ile birlikte kilo almaya devam ettim 132 yi gördüğümde bi karar vermem gerekiyordu.çocuğumu kucağıma alamadan zayıflamam gerekiyordu.ve tüp mide ameliyatı olmaya karar verdim.11 Nisan 2013 hayatım değişti.ameliyata girdiğimde 141 kiloydum.çok rahat bir operasyon geçirdim.1 hafta yattım hastaneden.eve geldiğimde 8 kilo vermiştim bile.ilk ay sıvı dönemi sonra lapa sonra katıys geçiş derken 10 ay oldu ve ben 42 kilo verdim.son iki üç aydır anca bir iki kilo verebildim.vücudumda sarkmalar oldu tabi.spor yapamıyorum yapsam biraz da olsa toparlanır.şimdi 99 kiloyum.bazıları için şok olunacak bir kilo ama beni mutlu etmeye yetiyor.kıyafet bulabiliyorum.olduğumdan zayıf gözüküyorum.hedefim 80 kilo.bana yeter.sonra bebeğimi Allah'tan isteyeceğim inşallah..size bir ışık olsun diye yazdım.ha bu arada hiç bahsetmedim ama bütün diyetleri denedim.hatta 17 kilo verdiğim zamanlar bile oldu ama sorun bunları geri almamak.ameliyat bile olsan önemli olan zihniyet.şu kafamızdaki yemek yeme olayını değiştirmemiz gerekiyor.porsiyonlar 1/4 olunca insan ölmüyormuş.yapılabiliyormuş,