Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızlar 15gun sonra bebegım 5aylk olacak. okadr cok aglıyorki okadar cok mamayı reddediyorki sürekli aglamaklı halıyle baş etmekten öldüm ayakta uyuyorum. sonra kan tahlılı yaptırdık cidden demiri ve kansızlıgı düşük cıktı doktor ferrum damla verdi. benim sorum şu kızlar bebegim anne sütünü tüm cabalarıma ragmen bıraktı aptamil veriyorum. ek gıdaya gec dedı doktor acaba demiri yükseltecek ne verebiliim?
kızlar 15gun sonra bebegım 5aylk olacak. okadr cok aglıyorki okadar cok mamayı reddediyorki sürekli aglamaklı halıyle baş etmekten öldüm ayakta uyuyorum. sonra kan tahlılı yaptırdık cidden demiri ve kansızlıgı düşük cıktı doktor ferrum damla verdi. benim sorum şu kızlar bebegim anne sütünü tüm cabalarıma ragmen bıraktı aptamil veriyorum. ek gıdaya gec dedı doktor acaba demiri yükseltecek ne verebiliim?
Gecmis olsun. Yakın zamanda degerleri normale doner umarım. Benim önerim gurme bebek sitesi. Orada hem hangi besini hangi ayda alabileceği hem de nelere faydalı olduğu filan yazıyor. Ayrıca aylara göre tarifler de var. faydalı olacaktır. Bir de ek gıdayı anne sütünden once vermk gerekliymis. Ek gıdadan sonra emzirmeliymis. Çünkü sütun üzerine alınan besin, sütun kalitesini düşünebilirmiş. Ayrıca ilkende beslenmene çok dikkat et. Çaydan uzak dur ki sut kaliteni dusurmesin.
Daha önce bu siteyi başka sorular içinde yazdım.Site sahibi Prof.Dr.Ahmet Aydın Çocuk metabolizma ve beslenme uzmanı ,form bölümünde okuyucu sorularını yanıtlıyor.Üyelik ücretsiz.
Canım merhaba
Bebeğin daha çok küçükSakın inek sütü verme inek sütü 1 yaşından önce demir eksikliği yapıyor..Aptamil veriyormuşsun gayet güzelAslında kan yapıcı yiyecekler,et,yumurta ve pekmez ama bebeğin bunları yemesi için çok küçük:26:Ama yumurta sarısını nohut büyüklüğünde vererek başlayabilirsin.Daha sonra artırabilirsin..Yoğurt yedirebilirsin.Meyve olarak elma suyu ile başlayıp daha sonra püre halinde verebilirsin.7. ayın sonunda et ve tavuk başlarsın bebeğin inşaallah düzelir.Çok sıkıntı yapma
merhaba
hbg degerine bakarmisiniz ne yaziyor?
10 dan yuksekse sorun yok demekdir
bide saglik ocaklarinda ki olçumler saglikli olmuyormu$ , orada yaptirdiysaniz ba$ka yerdede bakdirin
Erken ek gıdaya başlayan bebekler yeni ek gıdaları 6.ayda başlayanlara göre daha erken alabilirler ben 4te başladığım için 6da biz tavuk suları et sularına geçtik