• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4haftalik hamilelikte 2kilo 450 gram..

myHos06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2014
245
41
48
35
Ankara
Kafayi yiyecegim..

yemedigin bi o kalmisti myHos.

hamileyim.daha cokk yeni..ama pdikolojik mi nedr asiri yiyorum..

onume gelen herseyi yiyorum.sonuc:4haftalik hamilelikte 2 kilo.. psikolojim bozulacak.tartiyi aldim kaldrdim her sabah gorup moralimi daha da bozmamak icin.

bu cozum mu? Degil biliyorum.ama icimdeki buherseyi yeme istegi son bulmadikca ben ben degil biz uc kisi olacagiz ..

Durup dururken canim birseyler istiyor ve ne olursa olsun yiyorum onu :((

ne olacagim ben? Midem bulansin her normal hamile gibi tiksineyim yiyeceklerden.. anormal degil mi bu?

Bu kadar erken bulantılar olmaz ki zaten.
Bende yok mesela.
Ben de senin gibi her daim kurt gibi açım ama psikolojini bozma yok yere. Tabiki yiyeceksin, bebeğin için gerekli :)
Suyu da bol içmek lazımmış..

Hayırlı olsun:)

Canim kilo almamissindir ya hayir en azindan dört haftada iki küsür alamazsin gibi bende 8+5 hamileyim ben almadim daha aslinda benin tartidada bi dandiklik var neyse. Canim bu üç ay abartma benim doktorum öyle dedi..zaten bebek sonra sende çatır çatır alacak dedi.. kahvaltida bir yumurta bir kibrit kutusu peynir bes zeytin iki yada biraz fazla ceviz ve bir tatli kaşığı bal yiyorum.arada meyve öğlen corba salata yogurt yada corba yemek yogurt.aksamda yine uc çeşit ama her yemeğe ya et ya tavuk ya kiyma koyuyorum.balik vs yani ekmegide dikimle uc dilim toplamda arada çikolata kek filan yiyorum. .sende üç ay abartma. .aslinda ben evlenince kilo aldim coook vermeden hamile kaldim insallah 12 den fazla kilo almam..öğlen sanki hic doymuyorum .. zayifsan ye hehe

Son düzenleme:
hayırlı uğurlu olsun sağlıklı evlat versin ALLAH...
Ekmeği azalt istersen bir de hamileyken yürüyüş öneriyor ya doktorlar yürüyüş yap,
Bol su iç
İştahını sev iştahlı olman için bir sebep var sonuçta, çok da kafana takma hepsi kilo olmayabilir ödem falandır belki...

Canim kilo almamissindir ya hayir en azindan dört haftada iki küsür alamazsin gibi bende 8+5 hamileyim ben almadim daha aslinda benin tartidada bi dandiklik var neyse. Canim bu üç ay abartma benim doktorum öyle dedi..zaten bebek sonra sende çatır çatır alacak dedi.. kahvaltida bir yumurta bir kibrit kutusu peynir bes zeytin iki yada biraz fazla ceviz ve bir tatli kaşığı bal yiyorum.arada meyve öğlen corba salata yogurt yada corba yemek yogurt.aksamda yine uc çeşit ama her yemeğe ya et ya tavuk ya kiyma koyuyorum.balik vs yani ekmegide dikimle uc dilim toplamda arada çikolata kek filan yiyorum. .sende üç ay abartma. .aslinda ben evlenince kilo aldim coook vermeden hamile kaldim insallah 12 den fazla kilo almam..öğlen sanki hic doymuyorum .. zayifsan ye hehe

Bal ceviz kuru kayisi falann filann ..
Iste doyurmuyor onlar beni, hep acim hep acim sanki ve azicik bi aciksam hemn halsiz dusuyorum.

bu yuzden de surekli yemek istiyorum.
bunyem sasti yeminlen :))

Halsiz dusmem de ya hamilelikten yada cok fazla karbonhidrat agirlikli beslendgimden bilmiyorum :((
nasi gececek bu sekiz ay...

hayırlı uğurlu olsun sağlıklı evlat versin ALLAH...
Ekmeği azalt istersen bir de hamileyken yürüyüş öneriyor ya doktorlar yürüyüş yap,
Bol su iç
İştahını sev iştahlı olman için bir sebep var sonuçta, çok da kafana takma hepsi kilo olmayabilir ödem falandır belki...

evet oyle diyorlar cevremdekilerde istahinin iyi olmasina sevin demekki rahat gececek diyorlar.

Boyle dusununce uzulmuyorum ama tartiya cikinca degisiyor is..

İlk önce;
Hayırlı olsun. 9 aylık bu güzel yolculukta Rabbim bebeğinizi de sizi de korusun. Allah bebeğinizi sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin İnşAllah.:nazar::emir_bebek::16:
Hamile olduğunuz için doğal olarak kilo alacaksınız zaten. :) Tıka basa yemeyin. Mesela canınız çikolata çekti. 1 tane yiyin daha fazla yemeyin. Canınızın istediklerini elbette yiyeceksiniz yoksa hem siz vitaminsiz kalırsınız hem de bebeğiniz gerekli olan vitamini alamaz ve sağlıklı bir şekilde gelişemez. Yürüyüş yapın, hamilelerin yapabileceği sporları araştırın, onları yapın. 2 kilo alacağınıza 1 kilo alırsınız. Diyetisyene gidin,hamileler için yemek listeleri düzenliyorlar. Yardımcı olurlar size.

Vücudundaki ödem de olabilir.
Hemen kilo olarak düşünme.
Ben de hamile olduğumu öğrendiğim ay hep 2,5 kilo almış görünürdüm.
Sonraki aylarda doğuma kadar ayda 2 kilo almıştım.
Ama doğumdan sonra hepsi gitti :)
Önemli olan bebeğe mi yoksa sana mı yarıyor bunu ölçmek gerek.
İlerleyen zamanlarda bebeğin gelişiminden anlarsın.

Birkaç haftaya bulantilarin başlar zaten canım, o zaman istesen de yiyemeyeceksin ;) o yüzden canını hiç sıkma ;)

4. haftada bulanti cok erken degil mi? Bekle bekle sen 6., 7. ve 8. ve 9. ve 10. haftalari bekle. Kusmaya baslayinca da "icim disima cikiyor, yemek yiyemiyorum, cok acim, yemek fotograflarina bile bakamiyorum, cok kilo verdim" deme ama. :16::16::16::16:

Kafana takma bulantilarin baslayinca kilo verirsin. Vermesen bile, dogumdan sonra verirsin.

Bu arada tebrikler!:16::16::16:

İlk önce;
Hayırlı olsun. 9 aylık bu güzel yolculukta Rabbim bebeğinizi de sizi de korusun. Allah bebeğinizi sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin İnşAllah.:nazar::emir_bebek::16:
Hamile olduğunuz için doğal olarak kilo alacaksınız zaten. :) Tıka basa yemeyin. Mesela canınız çikolata çekti. 1 tane yiyin daha fazla yemeyin. Canınızın istediklerini elbette yiyeceksiniz yoksa hem siz vitaminsiz kalırsınız hem de bebeğiniz gerekli olan vitamini alamaz ve sağlıklı bir şekilde gelişemez. Yürüyüş yapın, hamilelerin yapabileceği sporları araştırın, onları yapın. 2 kilo alacağınıza 1 kilo alırsınız. Diyetisyene gidin,hamileler için yemek listeleri düzenliyorlar. Yardımcı olurlar size.

Onerilerini dikkate alacagim canim.dogru soyluyorsun sanirim bir diyetisyene gitmeliyim+spor yapmaliyim. Cok tesekkurler.

4. haftada bulanti cok erken degil mi? Bekle bekle sen 6., 7. ve 8. ve 9. ve 10. haftalari bekle. Kusmaya baslayinca da "icim disima cikiyor, yemek yiyemiyorum, cok acim, yemek fotograflarina bile bakamiyorum, cok kilo verdim" deme ama. :16::16::16::16:

Kafana takma bulantilarin baslayinca kilo verirsin. Vermesen bile, dogumdan sonra verirsin.

Bu arada tebrikler!:16::16::16:
Ben o bulantili gunleri su istahim azcikk durulsun diye yine de bekliyorum :))

Vücudundaki ödem de olabilir.
Hemen kilo olarak düşünme.
Ben de hamile olduğumu öğrendiğim ay hep 2,5 kilo almış görünürdüm.
Sonraki aylarda doğuma kadar ayda 2 kilo almıştım.
Ama doğumdan sonra hepsi gitti :)
Önemli olan bebeğe mi yoksa sana mı yarıyor bunu ölçmek gerek.
İlerleyen zamanlarda bebeğin gelişiminden anlarsın.

Umarim odemdir canim dedigin gbi olmasini cok isterim.

Sevindim icim rahatladi ama ayni durumda olup da dogumdan sonra kilo kalmayisina :))

Annem ben hicbir cocugumda bilmedim bulantifelan sen belki bana cekmissindr diyor.kiminin de ilk aydan baslarmis koku hassasiyeti.bilemedimki

hayırlı olsun tatlım bebişin,boşver ne sıkıntı yapıyosun yaa canının istedıklerını ye.Her koşulda kılo alıcaz zaten 2-3 fazla olur alt tarafı.Ama şuanda çoğunluk olarak açlıktan değil gözünün doymadığından yıyosun haberın olaa :))). inşallah miden bulanmazda rahat bı hamılelık geçirirsin benım gıbı.

Benimbulantilarim 6.haftada basladi bebegim 3aylik olana kadar 5kilo vermistim herkez ayni olmaz ama bu gunleri arayabilirsin

Back
X