4yıl boyunca...

archenemy

Guru
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2012
137
0
316
Samsun
Lütfen birileri bana fikir versin çok kötü depresyondayım yaşantımı kısaca özetleyecek olursak doğuştan dudak damak yarığı olarak doğdum 15 ameliyat geçirdim.tedavim daha 2 ay oldu biteli ve bende konuşma bozukluğu birde orta derece işitiyorum.Myo mezunuyum.Dışarı çıkmıyorum üni bittikten sonra kendimi eve kapattım ve 4 sene boyunca dışarı adım atmadım sadece tedavimle uğraştım durdum.Dışarı yalnız çıkamıyorum özgüven sıfır bişeyler yapmak istiyorum eve kapandım kaldım her gelen giden sen niye çalışmıyorsun diye beynimi yiyip bitiriyor dini inanç dessen sıfır çoookk büyük boşluktayım.hiç birşey yapmıyorum yemek yiyor ve uyuyorum herhangi bir faaliyetim yok.insanlardan nefret ediyorum ve çok korkuyorum onların bakışlarından tiksiniyorum.Bir iş başvurusnda bulundum çağırdılar beni ve kapıdan girer girmez senn konuşman bozuk sen burada çalışmazsın olmaaz deyip yolladı beni başıma bu olay gelincede bittimmm..başkada iş başvurusu yapmadım buda bana ders oldu.herşeyden vazgeçtim kendimden vazgeçtim 24yaşındayım ve yaşamıyorumm..nolurrr yardım edinnn nolur boğuluyorummm...4 YILLLLL sadece evin içindeyim...

ama sen önce kendini bitirmişsin
burdan bulabilceğin bir yardım değilki sorunun
:50::50:
allah daha büyük dertler vermesin
özürlü raporun varmı ?
iş başvurularında bu kontenjandan müracat etmeyi denemelisin
24 yaşında bir genç kızın bu kadar hayata küsmüş olması çok acı
önce kendi kafanda hallet canım bunu
gerekirseyardım al uzmandan
eve kapanmak herşeyi daha kötü yapar

Bence psikolojik destek alman gerek kurslara git insanlar seni tanıdıkça alışırlar dert etme...Bizim yarın ne olacagımız mechul her an kaza yapabılıriz insanlik hali....

konuşma bozukluğu derken nasıl bişey bu tarz sorunların tedavisi var tedavi olabilirsiniz. insanlar derseniz evet amacısız insanlar var hatta çok fazlalar ama onlara kızarak kendinizi eve kapatmayın bu sizi daha çok yıpratır.
siz demekki hep acımasız insanlara denk gelmişssiniz ama herkes öyle degil pes etmeyin tedavi yollarını araştırın ve farklı ortamlara girin.

Lütfen birileri bana fikir versin çok kötü depresyondayım yaşantımı kısaca özetleyecek olursak doğuştan dudak damak yarığı olarak doğdum 15 ameliyat geçirdim.tedavim daha 2 ay oldu biteli ve bende konuşma bozukluğu birde orta derece işitiyorum.Myo mezunuyum.Dışarı çıkmıyorum üni bittikten sonra kendimi eve kapattım ve 4 sene boyunca dışarı adım atmadım sadece tedavimle uğraştım durdum.Dışarı yalnız çıkamıyorum özgüven sıfır bişeyler yapmak istiyorum eve kapandım kaldım her gelen giden sen niye çalışmıyorsun diye beynimi yiyip bitiriyor dini inanç dessen sıfır çoookk büyük boşluktayım.hiç birşey yapmıyorum yemek yiyor ve uyuyorum herhangi bir faaliyetim yok.insanlardan nefret ediyorum ve çok korkuyorum onların bakışlarından tiksiniyorum.Bir iş başvurusnda bulundum çağırdılar beni ve kapıdan girer girmez senn konuşman bozuk sen burada çalışmazsın olmaaz deyip yolladı beni başıma bu olay gelincede bittimmm..başkada iş başvurusu yapmadım buda bana ders oldu.herşeyden vazgeçtim kendimden vazgeçtim 24yaşındayım ve yaşamıyorumm..nolurrr yardım edinnn nolur boğuluyorummm...4 YILLLLL sadece evin içindeyim...

Geçmiş olsun herşeyden önce sağlık ...Başka insanlar ne düşünürse düşünsün hiç aldırmamak lazım,herkes herşeye söyler inanın dudağınızda bir sorun olmasa bile bazı insanlar her şeye bir kusur bulur onlar için mi kendinizi eve kapatacaksınız ben olsam hiç aldırmazdım inanınki,diğer insanların hiçmi eksiği yok bazısı çok zayıf bazısı 120 kilo bazısı engelli ,herkesi allah yarattı bunu bilen iyi karakterli insanlar zaten sizin dudağınızı görmez bile diğerleri için ise değmez kendinizi üzmeye işe gelince nasiptir bir sürü insan iş arıyor onlarda dudakları yüzündenmi giremiyor tabiki size görede bir iş çıkacaktır ağlamayana emzik yok bilirsiniz işinizi cv nizi her yere bırakarak aramaya devam edin bence kendinizede güvenin okumuş tahsil yapmış bilinçli bir gençsiniz takdir ettim ..Sağlıkla kalın

Oncelikle gecmis olsun. Ne tur bir konusma bozuklugundan soz ediyoruz? Tedavisi mumkun olabilir. Onun disinda insanlarin size bakmasi belki de cekici bulduklarindandir, siz yanlis anliyor olabilir misiniz? Bir arkadasim vardi, hos bir kizdi ama kendini sevmiyordu, begenmiyordu. Bir cocukla gorustu yakisikliydi da cocuk, sonra hemen gorustugu cocuk yakin buldugu bir ablasina soyluyor, arkadasimi arayinca abla, seni gormeliyim vs diyor. Arkadasim kesin dalga gecti kizin cirkinligine bak diye yorumda bulundu, oysa ki cocuk, cidden begendiginden abla gormelisin demis. Her seyi buna yoruyor olabilir misin? Calis diyenlere gelince, bizim toplumumuz konusmayi kendince akil vermeyi cok seviyor. Bana da bir ara boyle yaptilar is bulamayinca, bir akilli kendileri ya, ondan. O bakimdan onlara takilmayin. Ne zaman hazir hissedersem, heh bu isi sevdim dersem, o zaman calisirim siz beni sikinti etmeyin, deyin.

Anladığım kadarıyla 4 yıllık eve kapanma ve tedavi sürecinde çok ameliyat geçirmişsiniz.
Dudağınızdaki sağlık sorunu büyük ölçüde düzelmiştir diye tahmin ediyorum.
Konuşma bozukluğuda tedaviyle düzelebilecek birşey aslında.
O kadar ameliyattan sonra normal bu bozukluk.
Bu arada bende de vardı konuşma bozukluğu 14-15 yaşlarında.
Daha doğrusu çok aşırı hızlı konuşurdum, anlaşılmazdı.
Psikologa gitmiştim ve psikolog sadece dikkat çekmek için böyle konuştuğumu söylemiş aileme.

Zaten zamanla düzeldi ama hala arada hızlı konuştuğum olur.
Ama ben bunun beni daha tatlı gösterdiğini düşünüyorum.
Bana özgü birşey. Seviyorum o yüzden.

Bence önce kendinle barışmalısın.
Kendini eve kapatmaktan vazgeçmelisin artık.
İşten önce 1 2 arkadaş bul kendine.
Biraz kabuğundan çık.
Sosyalleş.
İşi daha sonra bulursun zaten.

Son düzenleme:
Maddi açıdan seni kasmazsa eğer özel diksiyon kurslarına gidebilirsin. Ha yok eğer maddiyatım elverişli değil dersen, İSMEK in ücretsiz diksiyon kursu var, yönetici asistanlığı kursu var, var da var. Kurslarla hem oyalanırsın,hem yeni insanlarla tanışırsın hem de konuşmanı düzeltebilirsin. Olmaz mı?
İş konusuna gelirsek part time iş düşünür müsün? Ya da veri giriş elemanı arayan firmalar var, sabahtan akşama kadar bilgisayara verilen bilgileri giriyorsun... En azından bir süre evden de uzaklaşmış olursun..
(Geçmiş olsun bu arada)

benim damak dudak yarığı olduğu için konuşmam tam düzelemez bunu doktorumda demişti. ayrıca dediğim gibi dışarı yalnızz çıkamıyorum korku var sanki biri bana yanlış kelime söyleyecek yanlış bir bakış görmekten yanlış bir gülüş görmekten korkuyorum düşünn markete bile yalnız gidemyrm işitme problemide olunca kişilern söylediklerini tam anlayamadığımda bozuluyorum yada ben bişey söyleyecek olsam karşı taraf beni anlayamadığında çok çokkk üzülüyrm bunlarla karşılaşma istemiyorum.

benim damak dudak yarığı olduğu için konuşmam tam düzelemez bunu doktorumda demişti. ayrıca dediğim gibi dışarı yalnızz çıkamıyorum korku var sanki biri bana yanlış kelime söyleyecek yanlış bir bakış görmekten yanlış bir gülüş görmekten korkuyorum düşünn markete bile yalnız gidemyrm işitme problemide olunca kişilern söylediklerini tam anlayamadığımda bozuluyorum yada ben bişey söyleyecek olsam karşı taraf beni anlayamadığında çok çokkk üzülüyrm bunlarla karşılaşma istemiyorum.

Hangi sehirdesiniz? Eğer özel olmayacaksa:/

Kendini eve kapatarak bu sorundan kurtulamazsın..
Genceciksin daha yaşadığın olumsuzlukları unut.

Yeni başlangıçlar yap.
Elbette bir arkadaşın vardır.
Okuldan falan?
Başlarda yalnız çıkma ama mutlaka her gün çık hava al..

İnternetten diksiyon dersi videoları izle, egzersizler yap.
Konuşmandaki gelişmeyi gördükçe özgüvenin geri gelecektir.

İstemek ve inanmak yeter..

Merhaba
Oncelikle gecmis olsun. Benim is yerinde isitme engelli arkadasim var cihaz kullaniyor ama yine de duymada sikintisi var ve konusmasinda da ama bunu kendine dert etmiyor ve tabi bizde. Her zaman guleryuzlu ve pozitiftir. Oncelikle ozguvenini arttirmalisin ve kendinle barisik olmalisin gerisi de corap sokugu gibi gelir. Sevgiler.

Merhaba
Oncelikle gecmis olsun. Benim is yerinde isitme engelli arkadasim var cihaz kullaniyor ama yine de duymada sikintisi var ve konusmasinda da ama bunu kendine dert etmiyor ve tabi bizde. Her zaman guleryuzlu ve pozitiftir. Oncelikle ozguvenini arttirmalisin ve kendinle barisik olmalisin gerisi de corap sokugu gibi gelir. Sevgiler.

haklısınızdır tabikide ama yaşadıklarım bunun üstesinden gelmeme mani oluyor sürekli..hadi yapabilrsn diyorum bazen kendi kendime o an muhakkak olumsuz bir olayı yaşıyorum ve hevesim kırılıyor herşey bitiyor bende..

Canım insanların içine çıktıkça onlardaki eksiklikleri gördükçe bu durumu aşarsın Bence konuşmanın bozuk olması senin çalışmana engel değil Elbette bazı kapılardan geri çevrileceksin Sağlıklı insanlar çevrilmiyor mu sanki Yılma kendini topla biraz Benim de gözümde ileri derece hipermetrop var Dışarıdan gözüm kocaman gözüküyor Gözümün birinde kayma var Ama çalışıyorum İlk başta senin gibi düşünüyordum ama sonra aslında o kadar da büyük sorun olmadığını gördüm İnan kendime çok acımasız davranmışım

Üniversite de seninle aynı sorunu yaşayan bi arkadaşım vardı Ama çok kültürlü bi kızdı Çok okurdu Bazen derste tartışma olurdu İnanırmısım bilmem hani konuşmam bozuk diyosun ya o bozuk konuşmasıyla dakikalarca kendini dinletidi Nefessiz dinlerdik adeta Konuşmasının bozukluğunu felan da kimsenin düşündüğünü sanmıyorum Şimdi öğretmen kendisi ve eminim mükemmel yapıyordur işini

geçmiş olsun öncelikle,benim de arkadaşımda aynı durum vardı o da sizin gibi bikaç kez ameliyat geçirdi tam olarak düzelmese de konuşması anlayabiliyorduk her dediğini.O da sizin gibi içine kapandı bi dönem okulda bakanlar,aa sana noldu diyenler yüzünden.Ama ondan sonra bi erkek arkadaşı oldu.Onunla,onun sevgisiyle geldi özgüveni yerine,şimdi evliler çok da mutlular,güzel de bir işi var dünya umrunda değil arkadaşımın.İnşallah siz de onun gibi içinde bulunduğunuz bu durumdan bir an önce kurtulursunuz çünkü herşey sizin kafanızda aslında.İnanın o sizi işe almayan insanlar hiçbir sorunu olmayan insanlara da kusur bulup gönderiyorlar.Takmayın kafanızı Allah daha büyük dert vermesin

canım benim bir iki kendini bilmez yüzünden kendine olan özgüvenini kaybetmişsin, bazı insanlar gerçekten hadlerini bilmiyor. sen görünüşündeki farklılıktan dolayı sana bu şekilde davranıldığını düşünüyorsun ama inan görünüşünde ve konuşmanda farklılık olmasaydı da başka türlü uğraşacaklardı bazı boş kafalı insanlar mutlaka karşılarındakiyle uğraşırlar. kimin ne olacağı belli olmaz sana konuşman bozuk diyen adam bigün bir kaza geçirir yürüyemez, birileri de ona senin yürüyüşün bozuk der.öyle tuhaf insanlar var ki yolda yürürken zenci görseler uzaylı görmüş gibi bakarlar. önce sen kendini sev, güvenini getirecek değişiklikler yap kendinde. çevrendeki kimseyi de takma.

Üniversite de seninle aynı sorunu yaşayan bi arkadaşım vardı Ama çok kültürlü bi kızdı Çok okurdu Bazen derste tartışma olurdu İnanırmısım bilmem hani konuşmam bozuk diyosun ya o bozuk konuşmasıyla dakikalarca kendini dinletidi Nefessiz dinlerdik adeta Konuşmasının bozukluğunu felan da kimsenin düşündüğünü sanmıyorum Şimdi öğretmen kendisi ve eminim mükemmel yapıyordur işini

anlattığınız arkadaşınız aklıma ''Benim Dünyam'' filmini getirdi, filmin kahramanı duymayan, görmeyen bir kız ama o kadar güzel şeyler başarıyor ki konu sahibi bu filmi izlemeli bence.

Back
X