• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 aydır adet görmüyorum. Yumurtlamada bir problem olabilir mi?

esra55

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2009
1.025
0
156
Samsun
merhaba doktor hanım.29 yaşındayım.doğum yapana kadarki adet dönemimde ciddi bir düzensizlik yaşamadım.temmuz 2007de doğumyaptım.6 ay kadar adet görmedim.sonra bir sene düzenli gördüm.sonrasında düzensizlik başladı ve ilaç kullandım.4-5 ay gibi düzene girdi.sonrasında 5-6 aydır gene görmüyorum.dr gittim ve tahlil sonuçları doğrultusunda yumurtlamada bir problem olabileceğini önce adetimin düzene girmesini daha sonrada çocuk istiyorsam eğer bununla ilgili bir tedavi başlaması gerektiğini söyledi.progestan verdi.ama bana analttıklarının beni çokta aydınlattığını söyleyemem.detaylı bir açıklama alamadım yani.sizin bilginizden yararlanmak isterim. şimdiden çok teşekkürler.
FSH 5.16 LH 0.625 ESTRADİOL(E2)28.5 PROLACTİN 3.30
DHEA-S 111 TOTAL TESTESTERON <20.0 CORTIZOL 15.3
TSH 4.53

merhaba doktor hanım.29 yaşındayım.doğum yapana kadarki adet dönemimde ciddi bir düzensizlik yaşamadım.temmuz 2007de doğumyaptım.6 ay kadar adet görmedim.sonra bir sene düzenli gördüm.sonrasında düzensizlik başladı ve ilaç kullandım.4-5 ay gibi düzene girdi.sonrasında 5-6 aydır gene görmüyorum.dr gittim ve tahlil sonuçları doğrultusunda yumurtlamada bir problem olabileceğini önce adetimin düzene girmesini daha sonrada çocuk istiyorsam eğer bununla ilgili bir tedavi başlaması gerektiğini söyledi.progestan verdi.ama bana analttıklarının beni çokta aydınlattığını söyleyemem.detaylı bir açıklama alamadım yani.sizin bilginizden yararlanmak isterim. şimdiden çok teşekkürler.
Fsh 5.16 lh 0.625 estradiol(e2)28.5 prolactin 3.30
dhea-s 111 total testesteron <20.0 cortızol 15.3
tsh 4.53

selam yaşınız genç, yumurtlama bozukluğu durumlarında adet düzensizliğ olması muhtemel. Sonuçlarınızda lh düzeyiniz oldukça düşük izlenmiş. Bence hiç ilaç kullanmadan adetinizin 3. Günü hormon testlerinizi tekrarlayın. Ona göre karar verelim. çocuk düşünüyorsan da özellikle üreme ile ilgilenen merkez ya da doktorlardan yardım almak daha doğru sonuçlar veriri. Adı seni korkutmasın tüp bebek uzmanları demek istiyyorum.

5 6 aydır adet göremiyorumki.adet görmek için progeston kullanmaya başladım.şu durumda ilaç kullanmadan adet görmem için önerebileceğiniz başka bir alternatif varmı?

Son düzenleme:
5 6 aydır adet göremiyorumki.adet görmek için progeston kullanmaya başladım.şu durumda ilaç kullanmadan adet görmem için önerebileceğiniz başka bir alternatif varmı?

ben yanlış anlamışım o zaman kullanının ilacınızı ona göre testleriniz göreceğiniz adetin 3. Gününde yapılsın. Değerlendirelim sonra

Back
X