Bebek Beslenmesi 5 aylık bebeğim gece sürekli ağlayarak uyanıyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bebeseker

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Mart 2012
81
5
36
Kocaeli
İlk 4 ay gece önce kesintisiz 3-4 saat uyuyup sonra emmek için sabaha kadar 1-2 kez kalkan bebeğim son 1 aydır saat başı hatta bazen yarım saatte bir çığlık çığlığa uyanıyor. Bazen emziriyorum bazen de o kadar sık emzirmemek için pışpışlıyorum ama her zaman pışpışla susup uyumuyor. Diştendir dedik ama alt iki dişimiz geçen hafta çıktı uyku sorunu aynı :( Doymuyor heralde dedik, (kilosu ayına göre biraz fazla 8600gr) doktor tavsiyesiyle ek gıdaya geçtik. Biberonu almadı bir türlü, gece yatmadan kaşık maması veriyorum 3-4 gündür, nerdeyse 1 kase yediriyorum doysun diye ama nafile 1 saat sonra aynı şekilde ağlayarak uyanıp ancak memede susuyor ve kıtlıktan çıkmış gibi emiyor. Gündüz de iki ara öğünde meyve ve yoğurt yiyor. Yani uyanma sorunu pek açlıkla ilgili değil gibi. Ne yapacağımı bilemiyorum artık ama uykusuzluk dayanılmaz olmaya başladı.. Yorumlarınızı bekliyorum..

tatlım bende açlıktan olduğunu zannetmiyorum
Bendede aradabir oluyor
Bebeğim 14 aylık.
Uyku düzeni ile alakası olduğunu düşünüyorum benimki saatinden önce yatarsa bütün gece ağlayarak uyanıyor
Alıştım artık uyutmak için saatini bekliyorum.
Sen doktoruna danıştın mı?
Çokta yedirme karın ağrısı yapıyor olabilirde.

Son düzenleme:
İlk 4 ay gece önce kesintisiz 3-4 saat uyuyup sonra emmek için sabaha kadar 1-2 kez kalkan bebeğim son 1 aydır saat başı hatta bazen yarım saatte bir çığlık çığlığa uyanıyor. Bazen emziriyorum bazen de o kadar sık emzirmemek için pışpışlıyorum ama her zaman pışpışla susup uyumuyor. Diştendir dedik ama alt iki dişimiz geçen hafta çıktı uyku sorunu aynı :( Doymuyor heralde dedik, (kilosu ayına göre biraz fazla 8600gr) doktor tavsiyesiyle ek gıdaya geçtik. Biberonu almadı bir türlü, gece yatmadan kaşık maması veriyorum 3-4 gündür, nerdeyse 1 kase yediriyorum doysun diye ama nafile 1 saat sonra aynı şekilde ağlayarak uyanıp ancak memede susuyor ve kıtlıktan çıkmış gibi emiyor. Gündüz de iki ara öğünde meyve ve yoğurt yiyor. Yani uyanma sorunu pek açlıkla ilgili değil gibi. Ne yapacağımı bilemiyorum artık ama uykusuzluk dayanılmaz olmaya başladı.. Yorumlarınızı bekliyorum..

Yaşasın.:))) yalnız ben değilmişim geceleri saatte bir kalkan.Benim bebeğimde 6 ay 1 haftalık çoooook fazla kalkıyor aynen anlattığın gibi emip geri uyuyor 1-2 saat sonra bi daha....Artık her defasında beşiğin yanına gidip almaktan yoruluyorum bazen yanıma yatırıveriyorum alışır diye de korkuyorum ama napim.

Yaşasın.:))) yalnız ben değilmişim geceleri saatte bir kalkan.Benim bebeğimde 6 ay 1 haftalık çoooook fazla kalkıyor aynen anlattığın gibi emip geri uyuyor 1-2 saat sonra bi daha....Artık her defasında beşiğin yanına gidip almaktan yoruluyorum bazen yanıma yatırıveriyorum alışır diye de korkuyorum ama napim.

valla yanında yatırınca kokuna alışma durumu oluyormuş o yüzden ben yapmıyorum sonra ayırman çok zor olur. ama şimdiden kış gecelerini düşünmüyor değilim, yorganın altından kaç kez çıkacağız kimbilir :(

Merhabalar arkadaşlar benim bebeğim 6 gün sonra 7 aylık olacak ve bizde de uyku problemi mevcut. Doğduğundan beri cok az uykuyla günü geçiren bir bebek ama buna rağmen maşallah cok enerjik.Mesela sabah 6.30 da uyanıyor ve akşam 8 e kadar toplasak 1,5 saat falan anca uyuyor. Sonra geceleri de her saat başı ya da 2 saatte bir mutlaka kalkıyor.Emziriyorum bazen iştahla emiyor bazen de kokumu duymak istediği için koynumda uykuya dalıyor ama yatrmaya kalkınca uyanıyor.Ben yat kalk yat kalk yapmaktan tahmin edersiniz ki sersem gibi oldum.Bana da uykuu ve dinlenme yok anlayacağınız. Ne yapmalı uyumayan minişlerimize? Rezene cayının bebekleri sakınleştrdiğini duymustum ama hiç denemedim varmı bu konu hakkında bilgisi olan

Gaz problemi için doğdu doğalı içiririm rezene, uykuya bi faydasını görmedim malesef :(

Arkadaşım aynı ayda bebeğim var ve uyku problemimiz yokken aynı şeyleri yapmaya başladı..merak ettim sende sonra ne oldu??

Arkadaşım aynı ayda bebeğim var ve uyku problemimiz yokken aynı şeyleri yapmaya başladı..merak ettim sende sonra ne oldu??

aarkadaslar benıme aynı uyku problemı yokken 5 cı ayımız bıttıgı günden berı bebegım 10 dakkada bır kalkıo besıgınden almaşsam susmuo uykulu halde uyumak ıstıo ama bısı engellıo pıspsılayınca uyuyo yıne besıgıne koyunca yıne aglıo napcamı sasırdım sısınkıne noldu bende merak edıyorum lutfenyazarmısınız

Zor bir durum.
Öncelikle bebeğin uyudugu odanın iyi havalandırılmış ve uygun sıcaklıkta olması gerek kaliteli bir uyku icin. Bebeğnizi gece uykusunda gaz zorluyor olabilir. Doktorunuza danışabilirsiniz. Doymuyor olamaz.

Valla bana acliktan dedi doktor ayni seyleri yasadim 5 aylikti dur duraksiz agliyor uyaniyordu mamaya gectim rahat ettik simdi misil misil uyuyorm fakat seninki farkli bir durum olabilir senin yediklerin gaz yapiyo olabilir inek sutu alerjisi olabilir sen yiyosan sut urunler vs. Valla bilemedim simdi.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
Bebegim 9 aylik.6.aydan itibaren gece saat basi uyanma problemini yasiyoruz.dr. kiz bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu gece uykusuzluguna sebep olabilecegini soyledigi icin idrar tahlili yaptirdik enfeksiyon olmadigini gorduk.ayrilik kaygisi olabilecegini dusunerek bebegimle beraber yatmayi denedim bir sure.sonuc ayni.aclik desek her uyandiginda emmiyor fakat gogsume gelince pit diye uyuyor.o mu bumu sumu diyerek 3. Uykusuz ayimizi bitirdik.isin ilginc tarafi gunduz kesintisiz 2 saat uyuyo kofte..umarim disleri cikmaya baslayinca duzelir tek umudum dis..:)

Aynı sorun bizde de mevcut 5. Ayımız bir kaç gün sonra dolacak gündüzleride az uyuyor benim oğluşum 2 ya da 2 buçuk saat uyanık kalıp yarım saat uyuyor ve biraz mızmızlaniyor memeyi bırakmak istemiyor. Ama sıra gece uykusuna gelince memede ayrılmak istemiyor ağlıyor sinirlenince bazen memeyide almıyor geceleri kesintisiz 3-4 saat uyurdu şimdi saat başı olasada daha sık uyanıp maksat emmekte degil yanıma alınca susuyor. Yorumlara bakıyorumda genelde bu sorun 5 ay da bebişlere ne oluyorda bu aylarda böyle oluyor acaba???

idrar yolu enfeksiyonu olmasın arkadaşlar.çişini yaptığında acidan çığlık atiyordur belki.gerçi buraya yazan herkes çığlıkla uyanıyor dememiş sadece konu sahibi öyle yazmış.bence bir baktırın eğer erkekse ve sorun buysa sünnet etmeniz gerekecek.

Baktım da herkes aynı konudan muzdarip bende oyle. Acaba bebeklerin bu donemde mi bir sıkıntısı oluyor benim kızım da 5 aylık bizde saat başı kalkiyoruz ilk kizimda böyle bir problem yaşamamıştım. Çözüm bulabilen oldu mu haftaya işe başlayacağım çok zor bir durum :(

Back
X