Bebek Beslenmesi 5 aylık bebeğim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bitanesininannesi

Çiçek değilim , lakin soluyorum.. 🍂
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2011
1.353
1.766
333
Merhaba arkadaşlar.benim 5 aylık bebeğim var sütüm yetmediği için ek gıdaya başlamak istiyorum neler yedirebilirim acaba ? Birde bi kaç gündür cok huysuz üst damağında beyaz sivilce gibi bişiy var ilk bebeğim olduğu için tecrübesizim diş çıkarıyor olabilirmi şimdiden teşekkürler :)

damağında ki şey ağız yarası olabilir, bir doktora gösterin yaraysa çok canı acır, ek gıdaya sebzeler ile başlayabilirsiniz, havuç, kabak, patates gibi, haşlayıp yumuşadıktan sonra çatalla ezin, 3 gün aynı yiyeceği verin ki alerji yapacak mı takip edebilin, çay kaşığı ile başlayıp yavaş yavaş miktarı arttırın, kolaylıklar dilerim

merhaba aynı sorun benım bebegımdede oldu ve suan hala devam etmekte damagında bir beyazlk cıktı ve hafıf şişlik oluştu doktora gıttıgımızde damagında kıst oldugu ortaya cıktı zararsız bır kıstmiş mutlaka bır hekıme göstermelisin bebeğim şuan 13 aylık doktorumuz sunnetle birlikte onuda ameliyatla alırız dıye öneride bulundu, ek gıda konusundada ben sadece 3 ay emzırdım sutum cok cok azdı doğdugundan ıtıbaren mama vermek zorunda kaldım 5. aya kadar doktorum sadece mama önerdi 5. aydan sonra meyve ve sebze püreleri, suları (elma, havuç, armut) meyve pürelerinin içine cici bebe büskivi attım doyurucu ve tok tutar ayrıca mamanın içine yine cici bebe ekleyerekte verdim ve 1 miktar pirinç unuyla muhallebi yaptım 6. aydan sonra sebze çorbalarına geçtim çok şükür bebeğim şu an çok sağlıklı ve çok hareketli olmasına rağmen kilosu ve boyu çok yerinde görenler 2 yaşında zannediyorlar Maaşallah.

canim pamuk olabilir. Bebeklerde yaygin olan birsey.Rahatsiz oluyorsa mutlaka doktora goster ilacla geciyor o cunku. ayrica seni emdigi icin gogsunede bulastirmis olabilir. Agzinda gecse bile tekrar seni emdigi an tekrar olur.

Aft olma ihtimalide var tabiki.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar biraz geç oldu ama gördüm doktor önemli bişiy değil dedi.çok sagolun arkadaşlar başladım havuç patates falan vermeye çok severek yiyo böyle devam eder inşallah allah bebişlerimizi korusun :)

canım
cok gecmıs olsun meyve purelerınden de ver cıcı beb at ıcıne muhallebı yap onlarda beslıcek...

Şu şeker küpü bebe bisküvilerinden kullanmayın bebeğinize. Kilo aldırıyor olabilir ama boş kilonun bir anlamı yok, besleyici şeylerle kilo almalı.

Şu şeker küpü bebe bisküvilerinden kullanmayın bebeğinize. Kilo aldırıyor olabilir ama boş kilonun bir anlamı yok, besleyici şeylerle kilo almalı.

sekerli olanlar cok zararli ve hic ihtiyaci yok. Kucuk yasta sekerli seylere alismasinlar. Onun yerine bebekler icin ozel pirinc unu katabilirsiniz birazcik. ama muhallebi tarzi bende hic tavsiye etmiyorum. Sadece sisiriyor cocuklari. veya pekmezli yapilan tam tahilli bebe biskuvileri var onlardan kullanabilirsiniz 6 aydan sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…