• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 aylık bebeğimde asansör korkusu

Bizim bir tanidigimiz da egitici olur vs. diye cocuga egitici videolar, cizgi filmler falan izletiyordu. Cocuk 4 yasinda konustu. O donem arastirmistim bu meseleyi ayrintilarini hatirlamiyorum su an ama maalesef olumsuz etkiliyor faydasi olmuyor. Bir arkadasimin kardesine de doktoru komple yasakladi tv izlemeyi. Ozel bir durumu varmis tv daha da kotu etkilemis cocugu. Biz kendimiz de hic izlemiyoruz. Cok zaman yiyor ortak kararla tv almadik eve.
Bizde de yok, daha doğrusu tv var ama kurulu değil, öyle duruyor evde. Bizde izlemiyoruz da, eve gelenler tv göremeyince şeytan çarpmış gibi oluyorlar :D
Sizin evde tv yok gelemem sıkılırım diyeni bile var :D

Evet korkuyla yüzleşme uygulanmayacak kadar küçük ben de asansor kullanmayi dusunmuyorum uzunca bir müddet. Unutmasini bekleyeceğim. Beşinci katta oturuyoruz bebegim 8.5 kg biraz zorlanirim ama cok da sart degil tabana kuvvet artik hala uzerimdeki dogum kilolarini veririm bu sayede. :)

Doğum.kilolariyla , 8.5 kiloyu merdiven çıkarken tasirsaniz diz ya da bel ağrısı olur.

Sesli , müzikli oyuncağını deneyin asansöre binince.

Bizde de yok, daha doğrusu tv var ama kurulu değil, öyle duruyor evde. Bizde izlemiyoruz da, eve gelenler tv göremeyince şeytan çarpmış gibi oluyorlar :KK70:
Sizin evde tv yok gelemem sıkılırım diyeni bile var :KK70:
Yok artik gercekten oyle mi diyorlar? Misafirle birlikte oturup tv izlemek de cok sacma. Herkes kendi evinde izliyor zaten. Insanlar da cins gercekten. Canim o duran tv'yi birine verme imkaniniz yok mu? Bir boslugunuza gelebilir, ya da birisi aklinizi celmesin. Gicik oluyorum ben tv'ye. Ozellikle ekekler isten gelince direkt karsisina gecip oturuyor zombiye donusuyorlar. Bilhassa 80-90 cocuklari ve aileleri tv ile buyudu resmen. Kimse kimseye ne yaptin bugun diye sormadi, birbirinden kopuk vakit gecirdi. Su an bizim evde bile olsa insanin dikkatini cekecek bir seyler ciktigi icin o reklamdi bu haberdi derken bir seferde yarim saat vaktimi yer direkt.

Korktuğu şeyi benim oğlum gibi unutmayabilir valla belli olmaz bu miniklere cin gibiler sensörleri deli gibi çalışıyor :)

Ben uygulamalarinizi elestiremem her anne bebeginden mesuldur ve bebegi icin en iyisini en dogrusunu diler. Ben kendimce zarali gördüğüm bazı etkenlerden elimden geldigince uzak tutmaya calisacagim basarili olmayi umuyorum. Telefonu dikkat cekmek amaciyla kullanamayacagimi belirtirken kesinlikle eleştiri maksadi gutmedim. Cevaplar icin teşekkürler.
Siz de yanlış anladınız sanırım. Alıntılayarak cevap vermeyince geç gördüm kusura bakmayın. Ben eline verin amaaan nolucak demiyorum.

20 aylık bir kızım birde 6 yaşına yaklaşan bir kızım var. Küçüğüne zaten vermem, büyüğü de çok nadir alır. Kızıyor bize herkesin tableti var bi benim yok diye ama uzun süre almayıda düşünmüyorum.

Daha ne kadar anlatmalıyım bilmiyorum ama örnekti, o an okuyunca üzüldüm yavrunuza ve dikkat çekecek o geldi aklıma. Karşı olmama rağmen öyle bişey olsa dikkat çekip atlatmak içinde yapardım aynı zamanda. 5.kattan inenekadar uzaktan bakacağı şeye alışacağını sanmıyorum.

Uzman değilim ama 3 çocuk büyüttüm. Bende zararlı gördüğüm şeylerden uzak tutuyorum, tutmam gereken yerleri biliyorum yani kendi çocuğuma kastım yok :)
Olay saçma bi şekilde tv kere bilmem nelere geldi ama inanın ilk defa üzülüp bişey yazdığım konuda pişman oldum :)

Allah şifa versin. Hayırlı günler

Bebekler kişileri ve olayları cabuk unutuyorlar genelde. Eğer cok yüksek katlı değilse oturduğunuz kat biraz yorucu olur ama bebeğinizle merdivenleri kullansanız daha sonra tekrar asansörü denediiğiniz de bence unutmus olur.

Asansöre binmeden önce dikkatini tamamiyle çekeceği bir şey bulun. O an girdiğini bile farketmeden binsin yani.
Mesela telefondan bi çizgi film falan izlerken binerse farketmez atlatır gibi geliyo.
Geçer inşallah
5 aylık bebeğe çizgi film önerisi gerçekten süper. Dikkatini dağıtın kısmında haklısınız gerisine katılamıyorum malesef.
Şimdi korksa daha mı iyi? Sadece asansöre binerken bla bla denecek kesin. Hı hı diyorum kısaca.

oyyy yaaa kiyamamm. kendini guvende hissedene kadar aglicaktir. asansör ve yuksek ses arasinda bi bag kurmus bebeginiz. zamanla korkusunu tetiklicek bi yuksek ses daha olmazsa kendini guvende hissedip aglamayacaktir.

benim kızım da o aylarda asansöre bindirilince çok ağlıyordu, şimdi 1 yaşına yaklaştı, geçti kendiliğinden

Bugün disari çıkardım kayinvalidemin cesaretlendirmesiyle asansöre yaklaştık once gördü ve dudagini büzüştürdü biz temkinliydik cingiragimiz oyuncaklarimiz elimizdeydi:) girdik huzursuzlandi ama aglamadi dönüşte de aglamadi. Insallah tekrarlamaz tesekkurler desteginiz, tavsiyeleriniz, yorumlariniz, iyi dilekleriniz için.

Yok artik gercekten oyle mi diyorlar? Misafirle birlikte oturup tv izlemek de cok sacma. Herkes kendi evinde izliyor zaten. Insanlar da cins gercekten. Canim o duran tv'yi birine verme imkaniniz yok mu? Bir boslugunuza gelebilir, ya da birisi aklinizi celmesin. Gicik oluyorum ben tv'ye. Ozellikle ekekler isten gelince direkt karsisina gecip oturuyor zombiye donusuyorlar. Bilhassa 80-90 cocuklari ve aileleri tv ile buyudu resmen. Kimse kimseye ne yaptin bugun diye sormadi, birbirinden kopuk vakit gecirdi. Su an bizim evde bile olsa insanin dikkatini cekecek bir seyler ciktigi icin o reklamdi bu haberdi derken bir seferde yarim saat vaktimi yer direkt.
Al benden de o kadar, öyle gıcığım ki, nefretlik resmen. Dediğin gibi nereye gitsem izlenmese bile tv sürekli açık. Arka fonda hep bi ekran ve gürültü.
11 aylık oğlum daha tv yüzü görmedi, bir yerde görse de izlemiyor ilgilenmiyor, çok mutlu oluyorum.
Bizim başarımız sonuçta, gurur duyuyorum :)
Tv ile yemek yedirenler, bizimki bağımlı hiçbirşey olmadı aman Nolcak diyenlerle dolu ortalık. Ne olmadığını bilemezsin ki diyorum belki daha aktif daha dikkatli vs bi çocuk olacaktı..
Gelmeyen de kp rim, sıkılıyormuş, oyalanamıyormuş..
Bana gıcıklığından gelir gelmez oğluma telefondan çizgi film açar bizim ki de bakmaz kalır öyle elinde telefonla :D

Al benden de o kadar, öyle gıcığım ki, nefretlik resmen. Dediğin gibi nereye gitsem izlenmese bile tv sürekli açık. Arka fonda hep bi ekran ve gürültü.
11 aylık oğlum daha tv yüzü görmedi, bir yerde görse de izlemiyor ilgilenmiyor, çok mutlu oluyorum.
Bizim başarımız sonuçta, gurur duyuyorum :)
Tv ile yemek yedirenler, bizimki bağımlı hiçbirşey olmadı aman Nolcak diyenlerle dolu ortalık. Ne olmadığını bilemezsin ki diyorum belki daha aktif daha dikkatli vs bi çocuk olacaktı..
Gelmeyen de kp rim, sıkılıyormuş, oyalanamıyormuş..
Bana gıcıklığından gelir gelmez oğluma telefondan çizgi film açar bizim ki de bakmaz kalır öyle elinde telefonla :KK70:
hahahahaha cok iyi bakmiyorsa. Bizimki baska yerde gorunce biraz dikkatini cekiyor izleyebilir. Kendinle gurur duymak hakkin. Tv'ye cocuk bakiciligi yaptirmak kolay. O kadar sacma seyler var ki ekranda bihassa reklamlar degil cocuklar yetiskinler icin bile zararli cogu. Bilincaltimizi copluge ceviriyor resmen. Kp'in kusagi maalesef cocuktan beter. Coluk cocukla sohbet ederek, deneyimlerini aktararak, kitap okuyarak ya da karilarina yardim ederek vakit geciremezler maalesef. Illa tv karsisina kurulmalari lazim yatana kdar. Cok uzucu ve onlarin yetistirdigi nesilde cok buyuk arizalar var. Umarim bizim jenerasyon daha bilincli cocuk yetistirir.

bende de var kendımı bıkdım bıkeleı bınmıyrum kapalı alan fobım var ama asansorden ayrı bı korkuyrum tek asansor deneyımım henuz bebekkendı bır - uc yas arasıydı nasıl hatrladıgımı bılmıyrum ama o anı unutamıyorum asansore bındık kalbım cok hızlı atmaya basladı aglamaya basladım annem kucagına aldı ınene kadar aglamıstım bırdaha da hıc bınmedım

Bizim bir tanidigimiz da egitici olur vs. diye cocuga egitici videolar, cizgi filmler falan izletiyordu. Cocuk 4 yasinda konustu. O donem arastirmistim bu meseleyi ayrintilarini hatirlamiyorum su an ama maalesef olumsuz etkiliyor faydasi olmuyor. Bir arkadasimin kardesine de doktoru komple yasakladi tv izlemeyi. Ozel bir durumu varmis tv daha da kotu etkilemis cocugu. Biz kendimiz de hic izlemiyoruz. Cok zaman yiyor ortak kararla tv almadik eve.
Off bak.smdi taktim kafaya bunu.. :/

Takılmayın bu kadar, henüz 5 aylık bebek, algıları yeni açılıyor, sıfırdan bir dünya keşfediyor, tabi ki korktuğu şeyler olacak. Mümkünse iki üç hafta asansör kullanmayın, unutur gider. Kardeşim ufakken şemsiyeden korkardı. Aniden açılınca korkmustu. Şimdi şemsiyelerle bir derdi yok mesela :)

Kimi bebekler kendi kakasindan bile korkuyor, asansör ne ki :)

Back
X