5 aylık bebşi olan anneler ek gıdalara geçtinizmi

agapi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2008
72
1
96
nasıl beslenıyo bebıslerınız kacıncı ayda neler verdınız

4 ocak 2008 doğumlu oğluma 1-2 gündür hafif hafif ağzı tatlansın tatları öğrensin diye ince rendelenmiş elma, yoğurt, meyveli yoğurt falan hazırlayıp veriyorum, doktorlar ilk alti ay diyor ama ilk cocuğumda cok cektim. yavaş yavaş tatları bilsin yabancılık cekip yememe gibi bir sorunu olmasını istemiyorum, mesela yarın yayla corbası yapıcam. onada 1-2 tatlı kaşığı vermeyi düşünüyorum,

ya benim oğlumda 5.5 aylık ben daha hiç bişi vermedim.kimisi ver diyo kimisi verme.
aklım karıştı valla

6 aylık olana kadar bişey vermeyin su bile.anne sutunun %90 i sudur zaten.bebegin ilk ay boyunca alması gereken hersey anne sutunde var.6 ıncı ayının icindede karma beslenmeye yavas yavas bir gun meyve tattırın bir gun yogurt(evde kendinizin mayaladıgı)
bir gun tarhana böyle böyle devam edin...azar azar cogunlukla hazır besinlerden ve formul sütlerden kacının evde kendiniz yapmaya bakın.7 ayda ise gunde 3 ana 3 ara gunluk beslenme ihtiyaclarını karsılayacak bir tablo olusturabilirsin.her ogunden önce mutlaka emzirmeyide unutmayın.elinizden geldigince biberonla beslemeyinki sütten kesilmesin.kolay alısabilecegi cikolata danone gibi tatlı urunlerden uzak tutun.özellikle tuz ve sekerden ne kadar gec baslarsa o kadar iyidir.önemli olan dogru zamanda dogru beslenmek siz en iyisi bir beslenme planı olusturun muhallebisinide geceye saklayın ki süprizlerin tadını cıkarsın;)

benim oğlum 3 aylık oldu doktorumuz 4.aydan itibaren bebeğe ek gıdalar vermeye başlamamı yoksa 6.aydan itibaren alıştırmakta çok güçlük çekebileceğimi söyledi Doymadığı için değil tat olarak alması gerekiyormuş evde kendi sıktığımız meyve sularından 1-2 kaşık ve yine doktorun tarifini verdiği çorbadan 1-2 kaşık vericem 4.aydan itibaren, tabii bu arada emzirmeye de devam edicem bana mantıklı geldi söyledikleri herkesin kendi kararı tabi

merhabalar benimde 4 bucuk arlık oğlum var ve sadece anne sütü ile besliyorum doktorum bu konuda cok kararlı çünkü ek gıdalara 6.ayda geçiceğimizi söylüyor .bende doktorumuza güveniyorum bi taraftanda ek gıda zamanımız geldiğinde nelerle karşılaşacağımızı cok merak ediyorum :)))

benim kızımda 4 aylık oldu gçen hafta doktora gittiğimizde artık yavaş yavaş yedirebilirsiniz dedi doyuracak şekilde vermiceksiniz dedi tadımlık verin dedi.
sebze çorbası yapın dedi yaptım içine patates,havuş,pırasa kibrit kutusu büyüklüğünde koydum birde 1taatlı kaşığı zeytinyağ sonra içirdim ama çorbayı yemeği çok komikti hep diliyle dışarı çıkardı ama öğretcez yemeği:))) elma rendeliyorum armut çıksın onuda vericem.birde günlük tazze yogurt dedi ama daha yapmadım hazır sütten yapmayım dedim hiç yoğurt yapmadım inşallah beceririm:)))

benım oglumda 3,5 aylık ve drumuz 4 ayda baslıyaz dedı muhallebı ve tehıllara artı meyva suyu ve evde hazırlanmıs corbaslara bende 4 ayda vermek daha mantıklı alısması lazım uzk kalmasınlar bebısler

valla ben düşünüyorum az az vermeyi 4. ayımıza giriyoruz yarın
öyle abartı vermiycez ki zaten 1 yada 2 tatlı kaşıgı o kadar meyve suyu corba yogurt haftalara göre degistirerek vercem az az
6 aydan sonra cok zor oldugunu söylüyor herkes bu yüzden başlamak gerek bence tabi abartmadan

benim kızımda 4 aylık oldu gçen hafta doktora gittiğimizde artık yavaş yavaş yedirebilirsiniz dedi doyuracak şekilde vermiceksiniz dedi tadımlık verin dedi.
sebze çorbası yapın dedi yaptım içine patates,havuş,pırasa kibrit kutusu büyüklüğünde koydum birde 1taatlı kaşığı zeytinyağ sonra içirdim ama çorbayı yemeği çok komikti hep diliyle dışarı çıkardı ama öğretcez yemeği:))) elma rendeliyorum armut çıksın onuda vericem.birde günlük tazze yogurt dedi ama daha yapmadım hazır sütten yapmayım dedim hiç yoğurt yapmadım inşallah beceririm:)))

benim oğluşumda 5.5 aylık oldu. bende ek gıdalara başladım. sadece anne sütü alsaydı ek gıdalara biraz daha geç başlamayı düşünüyordum sütüm azaldığından hazır mama vermeye başladım. beraberinde mevya suyu sıkıp veriyorum bir kaç kaşık.elde yogurt yapmaya başladım pastörüze sütlerden.başta bende çok zorlandım ama şimdi yogurdum gayet iyi oluyor eşim çözdünün sen bu işi diyor:) hergün taze yapıyorum. çorba olarakta patates havuç ve kabağı haşlayıp süzdükten sonra içine bir çay kaşığı irmik ilave ediyorum. yağ ve tuz kullanmıyorum.

4 ocak 2008 doğumlu oğluma 1-2 gündür hafif hafif ağzı tatlansın tatları öğrensin diye ince rendelenmiş elma, yoğurt, meyveli yoğurt falan hazırlayıp veriyorum, doktorlar ilk alti ay diyor ama ilk cocuğumda cok cektim. yavaş yavaş tatları bilsin yabancılık cekip yememe gibi bir sorunu olmasını istemiyorum, mesela yarın yayla corbası yapıcam. onada 1-2 tatlı kaşığı vermeyi düşünüyorum,
benim oğlumda 12 ubat 2008 li kendimize salata yaptığım zaman salatanın suyuna bayılıyo 4 ayıkken başladık babsı çok ymek seçiyo babasına çekmesin diye herşeyden tattırıyorum tatlı olsun tuzlu olsun :nazar::nazar: hep yicem diyo he kızlar biliyomusunuz oğlum 6 ıncı ayına girdi 2 gündür anne demeye başladı şok olduk sizinkilerde diyomu bu sabahta oyun oynuyoduk gülüyodu hadi bidaha dedim annem ve babamın yanında oda hadi dedi mmaşşallahı var çabuk konuşucak herhalde :nazar:

anne sütü dışında bişey vermeyin diyolar ben hem anne sütü hemde mama veriyorum şuan oğlum 4.5 aylık ve ek gadalara yavaş yavaş bende başlayacağım

Benim oğlum bugün 4 ay 2 günlük. Doktorumuz 4 aylık olunca sadece bir öğün emzirmeden önce şeftali, elma suyu ve yoğurt ( kendin mayala dedi ) verdi. Sadece bir kaç kaşık ver doyurma arkasından emzir sadece yutmayı ve tad almayı öğrensin dedi. İki gündür hemen hemen 10 cc şeftali suyu verdim. Yarın ilk yoğurdunu vereceğim. Ama hangi marka sütle mayalayacağımı bilmiyorum

cnm ben 4aylıkken basladım seftalı ıle bır kasık ırmık verıyodum irmigi hasla pure seftlıye kat ver hem tahıl hem meyve yemiş olur saglıklı ve vitamini zengin

6 aydan önce verilen ek gıdalar anne sütündeki mineral ve vitaminlerin değerini düşürdüğünü biliyormuydunuz bu açıklamayı yapan ünlü bir profesör......
mama veren anneler zaten ek gıda vermiş oluyorsunuz eğer tadına alıştırmak istiyorsanız 1 -2 kaşık yerine sadece yarım kaşık veya sadece ağzına sürmenizde yeterli benim oğlumda 19 şubat 2008 doğumlu ve benim doktorumuz su bile verme sütün bebeğini doyuruyor ve besliyor yeterli dedi...

ilk 6 ay anne sütü üstüne basa basa dünya sağlık örgütü bile uyarıyor.1 ay yada 2 ay önce verince mi ilerde yemek secmicek yani sacma.1 -2 ayın etkisi olmaz sececekse yine secer.

ilk 6 ay sütün bebegini doyurdugu sürece bencede ek mama verilmemeli ama eger bebeginiz benimki gibi doymuyorsa sabaha kadar acliktan uyuyamiyorsa gün icinde sürekli huzursuzsa doktorunuzda izin verdiyse ek mama vermekte bence bir sakinca yok. Ben ek mama vermeye basladiktan sonra bebegim daha huzurlu rahat bir bebek oldu simdi bebegim 4 ay 10 günlük yaklasik 10 gündür her sabah mamasiyla haslanmis irmik karistirip kahvalti niyetine 2 tatli kasigi kadar veriyorum üstüne azda su iciriyorum simdi gün icinde dogru düzgün uyumayan cocuk yaklasik 2 saat uyuyor artik o mutlu bir bebek bende mutlu bir anneyim.

kızlar bizde 4,5 aylıkken ek gıdalara başaldık..meyva sularını,pürelerini ve yoğurdu çok iyi yiyiyor ama çorbayı kesinlikle yamiyor.patatesi ve havuçu soyup kaynamış suyun içine atıp (birazda pirinç) 35-40 dk haşlıyorum..sonra süzüp ılıyınca da içirmeye çalışıyorum ama hepsini dışarı çıkariyor..15 gündür aralıklarla deniyorum ama içmiyor.ne yapıcam çok üzülüyorum..oğluşum 21 inde 6.ayını dolduracak

içine irmik kattım başka bir gün kabak kattım.yine başka birgün piştikten sonra zeytinyağı kattım ama malasef sonuç olumsuz..acaba domates mi rendelesem dedim ama bu aylarda domates yiyebiliyor mu tam emin olamadım..
sizin önerilerinizi bekliyorum..
bebişlerinizi öpüyorum..

Back
X