5 aylik kızım ve sorunlarimiz.Anneler yardım edin.

afra23

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2009
127
4
318
Merhaba arkadaşlar daha öncede yazdim ama cok cvap gelmedi.lutfen bu aylarda veya daha büyük bebeği olup ayni seyleri yasamis arkadaslar yorum yazin.Tukenmis durumdayım. Kizim 5 ay 10 gunluk.uzun sure gaz sancisi cektik.tam gecti dedik ekbesine baslayinca geceleri yine cok gec yatar oldu.sabaha doğru 4 gibi uyuyor.surekli ağlayarak uyaniyor. Bir ara duzeliyo sonra tekrar ayni.uykudu cok az. Sürekli sallamak zorundayiz.gece sallamakta fayda etmiyor. Bu arada kalbinde delik var. Kardiyoloji uzmani kalbindeki deligi cok onemsemiyor.sikinti yaratmaz diyor. Ama ben bu kadar huysuz uykusuz olmasiyla alakali olabilirmi diye düşünüyorum. Bu arada bu ay hic uzamamis onada moralim bozuldu.sutumde azaldi günde 4 kez mama veriyorum 10 gündür. Cok uzattim ama nolur yardım edin.psikolojim bozuldu, esim uzakta bebegimi annemlerde buyutmek zorunda kalıyorum.

Merhaba arkadaşlar daha öncede yazdim ama cok cvap gelmedi.lutfen bu aylarda veya daha büyük bebeği olup ayni seyleri yasamis arkadaslar yorum yazin.Tukenmis durumdayım. Kizim 5 ay 10 gunluk.uzun sure gaz sancisi cektik.tam gecti dedik ekbesine baslayinca geceleri yine cok gec yatar oldu.sabaha doğru 4 gibi uyuyor.surekli ağlayarak uyaniyor. Bir ara duzeliyo sonra tekrar ayni.uykudu cok az. Sürekli sallamak zorundayiz.gece sallamakta fayda etmiyor. Bu arada kalbinde delik var. Kardiyoloji uzmani kalbindeki deligi cok onemsemiyor.sikinti yaratmaz diyor. Ama ben bu kadar huysuz uykusuz olmasiyla alakali olabilirmi diye düşünüyorum. Bu arada bu ay hic uzamamis onada moralim bozuldu.sutumde azaldi günde 4 kez mama veriyorum 10 gündür. Cok uzattim ama nolur yardım edin.psikolojim bozuldu, esim uzakta bebegimi annemlerde buyutmek zorunda kalıyorum.
Öncelikle saglıklı ıyı gunlerde buyutun bebegınızı

Sallamaya alıstıysa eger onun için uyumuyor olabılır yanı bırakınca sallamayı uyanıyorsa ondandır

Ve asıl önmeli olan hıc uzamamıs dıyorsunuz doktorunuza sordunuz mu

Cunku bu aylarda cocuklar cok hızlı uzarlar uzaması saglıklı oldugunun göstergesıdır

Lütfen ıhmal etmeden bır cocuk doktoruyla görüşün

Çok gecmıs olsun

Boyu cok iyiydi.4.5 aylikken.hatta doktoru önde gidiyor dedi.bu ay uzamamis mama basliycaz ve Ekbesin dedi.basladik ama umarim faydasi olur.5 aylikken 68 cm 7100 grdi.

Merhabalar
Sizin yorgun olmanızı çok iyi anlıyorum. Benimde bebeğim 5 aylıkken beni yoruyordu. Eskisi gibi yemek hemen uyku yoktu. Oyun istiyor. Sizde hafif spor hareketlri yapın ona hem vücuduna iyi gelir. Hemde rahat uyumasına yardımcı olur. Onunla konuşun bol bol. Sakin müzikler dinletin. Çünkü yavaş yavaş dış dünyaya açılıyor. Bu arada ben toplam ay emzirebildim şükredin ne güzel emzirmişsiniz. Mama evet herkes önermiyor fakat mecbur olunca buna da şükür diyelim. Üzülmeyin yıpratmayın kendinizi. Sizin gözünüzün içine bakan size muhtaç bir bebeniz var. Allah'ın emaneti..
Geçen gün forumda midesinden hortumla beslenen bir bebeğin hikayesini okumuştum. Allahım o anneye yardım etsin. Bol şükür bol dua. Bebeğimize de dua edelim

Merhabalar
Sizin yorgun olmanızı çok iyi anlıyorum. Benimde bebeğim 5 aylıkken beni yoruyordu. Eskisi gibi yemek hemen uyku yoktu. Oyun istiyor. Sizde hafif spor hareketlri yapın ona hem vücuduna iyi gelir. Hemde rahat uyumasına yardımcı olur. Onunla konuşun bol bol. Sakin müzikler dinletin. Çünkü yavaş yavaş dış dünyaya açılıyor. Bu arada ben toplam ay emzirebildim şükredin ne güzel emzirmişsiniz. Mama evet herkes önermiyor fakat mecbur olunca buna da şükür diyelim. Üzülmeyin yıpratmayın kendinizi. Sizin gözünüzün içine bakan size muhtaç bir bebeniz var. Allah'ın emaneti..
Geçen gün forumda midesinden hortumla beslenen bir bebeğin hikayesini okumuştum. Allahım o anneye yardım etsin. Bol şükür bol dua. Bebeğimize de dua edelim
Teşekkür ederim mesajiniz icin.bu soylediklerinizi yapiyorum.anne karnindan beri hafif müzikleri dinletiyorum cokta seviyor.ama yinede aynı. Halimize cok şükür tek sorun benimki gibi olsun.biraz büyümesi gerek galiba :)

geceleri bol bol emzirmen hem bebeğini yatıştırır hem de sütünü arttırır..
doktor kalbinde delik olması bir sıkıntı vermez demişse öyledir.. doktorlar bu tip konularda son derece gerçekçidirler..
dolayısıyla uyku düzensizliklerini ve ağlamalarını buna bağlamana gerek yok.. gayet sağlıklı 2 bebek büyüttüm ve aynı durumları ikisinde de yaşadım.. yani bu doğal bir süreç..

uyuma sorunu ve ağlamasıyla ilgili olası sebepleri söyleyebilirim;
-bebeğin emmek istiyor olabilir
-senin kokunla uyumak istiyor olabilir
-maması ağır geliyor olabilir
-su içmek isteyebilir (mama kullandığın için, ve anne sütün azaldığı için susuyor olabilir)
-karanlık ve sessizlik isteyebilir ya da farklı bir odada uyumak isteyebilir
-horlayan bir baba onun uykusunu bölebilir, gülme çok ciddiyim :)))))
-oda sıcak olabilir, ya da üstü kalın olabilir
-ve şunu unutma ki bazı bebekler hiç bir sebep olmadan da ağlayabilir..

sütünü arttırmak için de ;
bebeğinin huysuzluklarını kendine stres yapma. bol bol su iç ve sık sık emzir (uyurken bile al emzir, korkma uyanmaz) kendi sevdiğin müzikleri dinle. bebeğinin doğduğu günlerdeki fotoğraflarına bak..

kilo alımında sorun yoksa boyu da uzar. belki bir önceki ay yanlış ölçüm olmuştur.. o sebeple sıkılma o konu bu ay netleşir..

yazım biraz uzun oldu ama yardımcı olmak istedim.. sevgiler..

önemsememe nedeni bebeklerin kalbinde delik çok oluyormuş ,sonrasında bir kısmı kapanıyor adam ondn ehnüz erken telaşlanmak için diye düşünmüştür...

Back
X