tatlım öncelikle geçmiş olsun benimde dış gebelik ameliyatından hemen sonra kontrole gittiğimde dr. 5.5 cmlik bir kist gördü ve benim kasıklarıma basınç falan yapıyordu ve 3/4 ay doğum kontrol hapı kullandım ve allaha şükür gitti kist falan kalmadı...
ama diğer konu hakkında bir bilgim yok....
tez zamanda iyileşmen dileğiylea.s.
Canım benim seni anlıyorum dr. kontrolü şart derken bana sadece doğum kontrol hapı verdi ve bunu 3 ay kullan büyük bir ihtimalle 3 ay içinde kendiliğinden atılır dedi doğum kontrol hapı vermesinin nedeni bu hapı kullanırken yumurtlamıyorsun ya sanırım yeni bir kistin önlenmesi yada o kistin gitmesi için faydalı oluyormuş sonra 3 ay sonra gittim muayene oldum ve kistin gitmiş olduğunu gördük ama o kist o aymı atıldı hemen ilk adetle yoksa bu üç ay içerisindeki biz doktora gitmedenki süreçtemi atıldı bilmiyorum...
tatlım bende aynı konumdayım ve çocuk isterken mutlaka başıma her ay bir aksilik geliyor sanırım biraz oluruna bırakmak gerekiyor fakat kullanılan hormon ilaçların kistin büyümesini sağlıyor mesela klomen yada o tarz bebek için kullanılan hormon ilaçları eğer öyle bi hap kullanıyorsan kistin büyümesine oda etki etmiş olabilir...
herşeyin hayırlısı bundada vardır mutlaka bir hayır sen biran önce iyi olmaya bak kendine iyi bak:1hug:
canım benim 3 tane kistim vardı bunlardan biri 6 cm.e kadar büyümüş ve içine kanama yapmıştı ben ikinci adet döneminde adet kanıyla attım üçünü de şükür ilaç falan da kullanmadım hiç korkma oluyor böyle şeyler
ACİL ŞİFALAR DİLERİM a.s. Hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde kavuşursun umarım isteğine
ayyy nasıl sevindim yaa
inş.bende 1 -2 adette kurtulurum bu berbst kistten yaa
ben uzun süre d.kontrol kullanmıştım hiç kist mist olmamıştı bende işte kürtaj sonrası çıktı başıma
hafif panik halinde olsamda
biliyorum ki herşey güzel olucak sonunda
ya merhaba herkese ben 16 yaşındayım geçen gün adet düzensizliği için doktora gittim benimde yumurtalığımda 5 cm lik kist çıkmış hormon testi falanda aldı bakalım neler çıkacak çok korkuorm bu kisstten banada farlutal ı verdiler kullanıorm şuan sonra yine gidicem ama çok korkuyoru kötü birşey çıkacak diye kötü huylu falan ise...:çok üzgünüm:
canım inan ben nasıl korkum ölcem falan sandım düşün yani ama adet kanıyla atmasaydım doğum kontrol hapı vercekti dr. um ama gerek kalmadı korkulcak birşey yok arkadaşım kendini sakın üzme birde benim içine kanama yapmıştı düşün
inşallah dediğim gibi olur canım
kolay bi şekilde kurtulurum o kistten
yaşayan biri olarak söyledikleri beni çok rahatlattı gerçekten
çok çok teşekkürler canım benim
allah senin de gönlüne göre versin inş.:1hug:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?