• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5.cm byklnde kistim varm

cimbomlu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2007
4.665
3
116
50
İstanbul
mrb bayanlar benim sorunum şu
kürtaj sonrası adet olamadım ve rahminde 5 cm kistim varmış
dr farlutal verdi adet olamadım şimdi ise primolut-n verdi 5 gün içicem sonra ki 10 gün adet olmayı beklicem
şimdi sorum şu adet olduğumda bu kist adetle beraber vücuttan atılır mı
ve dr un dediğine göre 8 cm ve üzerine çıkarsa ameliyatla alınması gerekiyormuş
tabi bu arada bu ilaçla da adet olamazsan rahimde yapışıklık söz konusu olucak
buna benzer sorun yaşayanlar var mı
varsa neler yaptınız tedavi yollarını anlatabilir misiniz

tatlım öncelikle geçmiş olsun benimde dış gebelik ameliyatından hemen sonra kontrole gittiğimde dr. 5.5 cmlik bir kist gördü ve benim kasıklarıma basınç falan yapıyordu ve 3/4 ay doğum kontrol hapı kullandım ve allaha şükür gitti kist falan kalmadı...
ama diğer konu hakkında bir bilgim yok....
tez zamanda iyileşmen dileğiylea.s.

tatlım öncelikle geçmiş olsun benimde dış gebelik ameliyatından hemen sonra kontrole gittiğimde dr. 5.5 cmlik bir kist gördü ve benim kasıklarıma basınç falan yapıyordu ve 3/4 ay doğum kontrol hapı kullandım ve allaha şükür gitti kist falan kalmadı...
ama diğer konu hakkında bir bilgim yok....
tez zamanda iyileşmen dileğiylea.s.

çok teşekkür ederim cevabın için de d.kontrol şart mı ya
deli gibi çocuk isterken psikolojikmen yıkar beni yaaa
tek adetle atılamıyor mu ki

Canım benim seni anlıyorum dr. kontrolü şart derken bana sadece doğum kontrol hapı verdi ve bunu 3 ay kullan büyük bir ihtimalle 3 ay içinde kendiliğinden atılır dedi doğum kontrol hapı vermesinin nedeni bu hapı kullanırken yumurtlamıyorsun ya sanırım yeni bir kistin önlenmesi yada o kistin gitmesi için faydalı oluyormuş sonra 3 ay sonra gittim muayene oldum ve kistin gitmiş olduğunu gördük ama o kist o aymı atıldı hemen ilk adetle yoksa bu üç ay içerisindeki biz doktora gitmedenki süreçtemi atıldı bilmiyorum...
tatlım bende aynı konumdayım ve çocuk isterken mutlaka başıma her ay bir aksilik geliyor sanırım biraz oluruna bırakmak gerekiyor fakat kullanılan hormon ilaçların kistin büyümesini sağlıyor mesela klomen yada o tarz bebek için kullanılan hormon ilaçları eğer öyle bi hap kullanıyorsan kistin büyümesine oda etki etmiş olabilir...
herşeyin hayırlısı bundada vardır mutlaka bir hayır sen biran önce iyi olmaya bak kendine iyi bak:1hug:

Canım benim seni anlıyorum dr. kontrolü şart derken bana sadece doğum kontrol hapı verdi ve bunu 3 ay kullan büyük bir ihtimalle 3 ay içinde kendiliğinden atılır dedi doğum kontrol hapı vermesinin nedeni bu hapı kullanırken yumurtlamıyorsun ya sanırım yeni bir kistin önlenmesi yada o kistin gitmesi için faydalı oluyormuş sonra 3 ay sonra gittim muayene oldum ve kistin gitmiş olduğunu gördük ama o kist o aymı atıldı hemen ilk adetle yoksa bu üç ay içerisindeki biz doktora gitmedenki süreçtemi atıldı bilmiyorum...
tatlım bende aynı konumdayım ve çocuk isterken mutlaka başıma her ay bir aksilik geliyor sanırım biraz oluruna bırakmak gerekiyor fakat kullanılan hormon ilaçların kistin büyümesini sağlıyor mesela klomen yada o tarz bebek için kullanılan hormon ilaçları eğer öyle bi hap kullanıyorsan kistin büyümesine oda etki etmiş olabilir...
herşeyin hayırlısı bundada vardır mutlaka bir hayır sen biran önce iyi olmaya bak kendine iyi bak:1hug:

çok teşekkür ederim canım benim
inşallah bir an önce kurtulurum bu kistten
ve hepimiz meleklerimize çok beklemeden kavuşuruz inşallah

canım benim 3 tane kistim vardı bunlardan biri 6 cm.e kadar büyümüş ve içine kanama yapmıştı ben ikinci adet döneminde adet kanıyla attım üçünü de şükür ilaç falan da kullanmadım hiç korkma oluyor böyle şeyler

ACİL ŞİFALAR DİLERİM a.s. Hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde kavuşursun umarım isteğine :emir_bebek:

Son düzenleme:
canım benim 3 tane kistim vardı bunlardan biri 6 cm.e kadar büyümüş ve içine kanama yapmıştı ben ikinci adet döneminde adet kanıyla attım üçünü de şükür ilaç falan da kullanmadım hiç korkma oluyor böyle şeyler

ayyy nasıl sevindim yaa
inş.bende 1 -2 adette kurtulurum bu berbst kistten yaa
ben uzun süre d.kontrol kullanmıştım hiç kist mist olmamıştı bende işte kürtaj sonrası çıktı başıma
hafif panik halinde olsamda
biliyorum ki herşey güzel olucak sonunda

ayyy nasıl sevindim yaa
inş.bende 1 -2 adette kurtulurum bu berbst kistten yaa
ben uzun süre d.kontrol kullanmıştım hiç kist mist olmamıştı bende işte kürtaj sonrası çıktı başıma
hafif panik halinde olsamda
biliyorum ki herşey güzel olucak sonunda

canım inan ben nasıl korkum ölcem falan sandım düşün yani ama adet kanıyla atmasaydım doğum kontrol hapı vercekti dr. um ama gerek kalmadı korkulcak birşey yok arkadaşım kendini sakın üzme birde benim içine kanama yapmıştı düşün

ya merhaba herkese ben 16 yaşındayım geçen gün adet düzensizliği için doktora gittim benimde yumurtalığımda 5 cm lik kist çıkmış hormon testi falanda aldı bakalım neler çıkacak çok korkuorm bu kisstten banada farlutal ı verdiler kullanıorm şuan sonra yine gidicem ama çok korkuyoru kötü birşey çıkacak diye kötü huylu falan ise...:çok üzgünüm:

ya merhaba herkese ben 16 yaşındayım geçen gün adet düzensizliği için doktora gittim benimde yumurtalığımda 5 cm lik kist çıkmış hormon testi falanda aldı bakalım neler çıkacak çok korkuorm bu kisstten banada farlutal ı verdiler kullanıorm şuan sonra yine gidicem ama çok korkuyoru kötü birşey çıkacak diye kötü huylu falan ise...:çok üzgünüm:

ayy kıyamam sana ya çok küçüksün annem sen yaa
yok bitanem sakın strest falan yapma
adetle atıcaksın inşallah
sonra da ablalarım demişti diyeceksin bak görürsün :1hug:

canım inan ben nasıl korkum ölcem falan sandım düşün yani ama adet kanıyla atmasaydım doğum kontrol hapı vercekti dr. um ama gerek kalmadı korkulcak birşey yok arkadaşım kendini sakın üzme birde benim içine kanama yapmıştı düşün

inşallah dediğim gibi olur canım
kolay bi şekilde kurtulurum o kistten
yaşayan biri olarak söyledikleri beni çok rahatlattı gerçekten
çok çok teşekkürler canım benim
allah senin de gönlüne göre versin inş.:1hug:

bayanlar çok şükür ki primolut-n ı biteli 5.gün adet oldum
yani bugün
c.tesi kontrole gidicem kistin durumuna bakmak için
benim için dua edin de bu adetle gitsin ki d.kontrol hapına gerek kalmasın

kızlar bu ay aşılamam yapılacaktı adetin 2. günü dr a gittim gecen ayda adetliyken ultrasonla bakılmıştı rahim temiz çıkmıştı..bu ay ise 2,5 cm büğyüklüğünde bi kistin olduğunu söledi o yüzden aşılamam yapılmayacak..

ilaçta vermedi bende şaşırdım neden ilaç vermediş diye adetimin 3. günündeyim...parça falan mı gelcek yani ölemi atacam.. bidahaki adetine gelde bakalım dedi dr. gitmişse aşılamam yapılacakmış

Back
X