5 gebelik kaybı ve bu kayıplardan sonra tüp bebek kararı..

GamzeliKiz

Allahım sana emanetiz
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2009
8.170
2
156
Diğer
iyi günler dr. bey..yazım baya uzun olucak şimdiden kusura bakmayın..
5 gebelik kaybım var ve artık daha fazka acı cekmemek adına tüp bebeğe karar verdik..
1. gebelik 13 haftalık kalp atışları durdu kürtaj oldum.
2. gebeliğim 20 haftalık gelişim geriliği ve su azlığı nedeniyle sonlandı.sonlanmadan önce sıvı alındı sıvının sonucunda 69,xxx (TRİLOİDİ) cıktı dr. doğsaydı özürlü olacağını söyledi..normal doğumla alındı..
3. gebelik 9 hafta kalp atışları dürdu kürtaj oldum.
4. gebelik 5 hafta kimyasal düşükle sonuclandı..
5. gebelik 9 haftalık boş gebelik ve kürtajla alındı..
en son kürtajım 7 aralıkta oldu..
ve biz 3. gebelikten sonra araştırmaya girdik eşim askeri personel gatada yapıldı araştırmalar..
genetik araştırma,kromozon testi,hemotolaji ve yapılması gereken ney varsa yapıldı ve şansızlık olduğu tekrardan hamile kalmamı söylediler..
üçüncüden sonrada olanlar kimyasal ve boş gebelik oldu..
dr,um hamile kaldığım zaman kan sulandırcı iğne (claxsan 04) ve bebe aspirini( coraspin) kullanmamı söyledi bunları kullanmama rağmen yine şansızlık oldu..
şimdi eşimle karar verdik ve tüp bebek yaptırmak istiyoruz..benim sormak istediğim yeni kürtaj oldum ilk adetimden sonra tüp bebeğe başlayabilrimiyiz yoksa biraz beklemekmi gerekir..belki acele ettiğimi düşünüceksiniz ama artık bende en kısa zamanda sağlıklı bebeğimi kucağıma almayı istiyorum..6 yıllık evliyim ve bu kayıplar bizi baya üzdü..asıl sormak istediğim şey tüp bebektede aynı sorunu yaşarmıyız...
sorumu cevaplarsanız cok memnun olurumm şimdiden cok teşekkürler...

iyi günler dr. bey..yazım baya uzun olucak şimdiden kusura bakmayın..
5 gebelik kaybım var ve artık daha fazka acı cekmemek adına tüp bebeğe karar verdik..
1. gebelik 13 haftalık kalp atışları durdu kürtaj oldum.
2. gebeliğim 20 haftalık gelişim geriliği ve su azlığı nedeniyle sonlandı.sonlanmadan önce sıvı alındı sıvının sonucunda 69,xxx (TRİLOİDİ) cıktı dr. doğsaydı özürlü olacağını söyledi..normal doğumla alındı..
3. gebelik 9 hafta kalp atışları dürdu kürtaj oldum.
4. gebelik 5 hafta kimyasal düşükle sonuclandı..
5. gebelik 9 haftalık boş gebelik ve kürtajla alındı..
en son kürtajım 7 aralıkta oldu..
ve biz 3. gebelikten sonra araştırmaya girdik eşim askeri personel gatada yapıldı araştırmalar..
genetik araştırma,kromozon testi,hemotolaji ve yapılması gereken ney varsa yapıldı ve şansızlık olduğu tekrardan hamile kalmamı söylediler..
üçüncüden sonrada olanlar kimyasal ve boş gebelik oldu..
dr,um hamile kaldığım zaman kan sulandırcı iğne (claxsan 04) ve bebe aspirini( coraspin) kullanmamı söyledi bunları kullanmama rağmen yine şansızlık oldu..
şimdi eşimle karar verdik ve tüp bebek yaptırmak istiyoruz..benim sormak istediğim yeni kürtaj oldum ilk adetimden sonra tüp bebeğe başlayabilrimiyiz yoksa biraz beklemekmi gerekir..belki acele ettiğimi düşünüceksiniz ama artık bende en kısa zamanda sağlıklı bebeğimi kucağıma almayı istiyorum..6 yıllık evliyim ve bu kayıplar bizi baya üzdü..asıl sormak istediğim şey tüp bebektede aynı sorunu yaşarmıyız...
sorumu cevaplarsanız cok memnun olurumm şimdiden cok teşekkürler...

merhaba
öncelikle geçmiş olsun.Bence kürtaj sonrası ilk adet değilde bir sonraki adeti tedavi için düşünün.Tabiki tüp bebekte de aynı sorunla karşılaşma ihtimali vardır ancak embriyolara PGT (embriyoların genetiğine bakmak) işlemi uygulanırsa gebe kaldığınız taktirde gebeliğin devam etme şansı artacaktır.

iyi günler

merhaba
öncelikle geçmiş olsun.Bence kürtaj sonrası ilk adet değilde bir sonraki adeti tedavi için düşünün.Tabiki tüp bebekte de aynı sorunla karşılaşma ihtimali vardır ancak embriyolara PGT (embriyoların genetiğine bakmak) işlemi uygulanırsa gebe kaldığınız taktirde gebeliğin devam etme şansı artacaktır.

iyi günler

cok sağolun süleyman bey..
sorumu cevapladığınız ayrıca cok teşekkür ederim..
bu söylediğinizi dr,uma söylicem...
inşallah dediğiniz gibi bu defa sağlıklı kucaklarım bebeğimi..

Kusura bakmayin cok uzun zaman olmus konuyu konusali ama size benzer bir durumdayim suanda. 1. Gebeligim 20. Haftada kalbi durdugu icin alindi. 2. Gebeligim de 69xxx triploidi teshisi konuldu cvs yapilarak. Bizde tup bebek dusunuyoruz. Belki okursunuz diye yaziyorum. Tup bebek yaptinizmi acaba?

Back
X