5 gün bende kalacak misafirlerim için ne yapmalıyımm lütfen fikir veririmisiniz

Deniz ve Kum

Sevdamızı kimse sorgulamasın
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2007
11.604
10.121
823
Adana
Arkadaşlar evime ilk defa gelecek olan arkadaşlarıma neler yapmalıyımm
Biz onlarda daha önce bir kaç gün kaldık çünkü onlar kocelide oturuyor ve istanbula gittikçe uğradık bizi çağırdılar

Bizi çok güzel ağarladılar ve bende onları çok güzel ağarlamak istiyorumm
Adanadan memnunn gitsinler istiyorumm

Menünn şöyle ama yanına neler gider

1nci gün içli köfte ,mercimek çorbası salata ama yanına ek neler yapılırr

2 nci gün mangal olacak çünkü pikniğe gideceğiz

3 ncü gün lahmacun içi hazılrayıpp firına yollayacağım yanına salata ve ayran başka aparatife gerek varmı

4ncü gün kurutulmuş paticen biber dolmasııı

canım yatılıysa mutlaka kahvalyıdada sizde olucaklardır.ben senin yerinde olsam misafirlerim gelmeden buzluğuma öğle yemği için sarma fila sararım.kahvaltı için sigara böreği gül böreği vs.koyardım bide buzluğa belki köfte yaparım diye bayat ekmek koyardım.bunları buzluğa kyunca çok rahat oluyo hemen 10 dk kada pişiriyosun

canım yatılıysa mutlaka kahvalyıdada sizde olucaklardır.ben senin yerinde olsam misafirlerim gelmeden buzluğuma öğle yemği için sarma fila sararım.kahvaltı için sigara böreği gül böreği vs.koyardım bide buzluğa belki köfte yaparım diye bayat ekmek koyardım.bunları buzluğa kyunca çok rahat oluyo hemen 10 dk kada pişiriyosun

Evet canım kahvaltıyada bendeler ve şimdiden liste yapmaya başladımm cuma alışveriş işinii bitireceğiimm

benimde yarin yemekli misafirim var

benim menumude yazayim belki fikir olur

onden mercimek corba

sulu yemek olarak kuru fasulye

servis tabaginda

firinda tavuk sis
islim kebabi
yanina pilav
vede sarma

ortaya
yesil salata
yogurtlu saksuka
vede kirmizi lahana salatasi

birde sigara boregi bunuda ortada servis yapicam

tatli olarak yemegin arkasindan bulbul konagi yaptim

cayin yaninada muhallebili kadayif pastasi yapicam

yeni evli bi arkadasi ilk kez yemege alacagim icin biraz abarttim menuyu normalde bu kadar cok hazirlamam

Evet canım kahvaltıyada bendeler ve şimdiden liste yapmaya başladımm cuma alışveriş işinii bitireceğiimm

canim alisverisini noksansin yap ki sonradan zorlanmayasin
yatili misafirle zor oluyor
birde arkadasin dedigi gibi dondurucuya birseyler hazirla koy
cok faydasi olur
mesela pogaca yap kahvaltiya hazir cikartirsin
sigara boregi yap
sarma yap
manti yap koy genelde cok ragbet goruyor vede bazen basli basina bi menu oluyor
agizda dagilan nefis kurabiyelerden yapip saklama kutularinda saklayabilirsin nerdeyse 1 hafta bayatlamiyor eger hava almazsa
ikindin cayla ikram edebilirsin yada aksam cayi ile

kolay gelsin umarim diledigin gibi agirlarsin misafirlerini
ben cok severim misafir agirlamayi cok ozenirim bi aksilik oldumuda cok canim sklr
o yuzden gunler onceden liste yaparim
alisveriste her seyi almaya dikkat ederim
ama illakide bi eksiklik yada terslik olur ;)

bence zeytinyağlılar hazırlayabilirsin dolapta dursun z.fasulye
veya pilaki
rus salatası hazırlayabilirsin hazır elinin altında ve çeşit olur

börek sarıp pohaçakek filan yapıp buzluğa atabilirsin
bezelye zamanıpişirebilirsin
patlıcan kebabı yada patlıcandan birşey
yada tavuk yemekleri vs.

ben sana akıl veririm ama bende misafir geleceği zaman beynim dumura uğruyor adeta resetleniyor:56::56:

benimde yarin yemekli misafirim var

benim menumude yazayim belki fikir olur

onden mercimek corba

sulu yemek olarak kuru fasulye

servis tabaginda

firinda tavuk sis
islim kebabi
yanina pilav
vede sarma

ortaya
yesil salata
yogurtlu saksuka
vede kirmizi lahana salatasi

birde sigara boregi bunuda ortada servis yapicam

tatli olarak yemegin arkasindan bulbul konagi yaptim

cayin yaninada muhallebili kadayif pastasi yapicam

yeni evli bi arkadasi ilk kez yemege alacagim icin biraz abarttim menuyu normalde bu kadar cok hazirlamam

menün çok güzelmiş canımm
benimm 5 gün bende kalacaklar olunca hergün bu kadar çok çeşiti hazırlayamamm gibii geliyor ama sadece 1 günlük olsaydı çokk çeşitler yapardımm
amaa ilk günn masa zengin dursunn diye çok çeşit olabilir değilmii canımmm
ben adanalıyımm canımm normalde bizde çok çeşit olmaz mesela lahmacun ayran ve salata okadar yerizz amaa lahmacunn 70 tane yaptırırılır misafire ikram edilirrr

canim alisverisini noksansin yap ki sonradan zorlanmayasin
yatili misafirle zor oluyor
birde arkadasin dedigi gibi dondurucuya birseyler hazirla koy
cok faydasi olur
mesela pogaca yap kahvaltiya hazir cikartirsin
sigara boregi yap
sarma yap
manti yap koy genelde cok ragbet goruyor vede bazen basli basina bi menu oluyor
agizda dagilan nefis kurabiyelerden yapip saklama kutularinda saklayabilirsin nerdeyse 1 hafta bayatlamiyor eger hava almazsa
ikindin cayla ikram edebilirsin yada aksam cayi ile

kolay gelsin umarim diledigin gibi agirlarsin misafirlerini
ben cok severim misafir agirlamayi cok ozenirim bi aksilik oldumuda cok canim sklr
o yuzden gunler onceden liste yaparim
alisveriste her seyi almaya dikkat ederim
ama illakide bi eksiklik yada terslik olur ;)

aynenn canımm kahvaltıı menülerinide araştıryorumm daha şık nasıl yapabilirm diyee

bence zeytinyağlılar hazırlayabilirsin dolapta dursun z.fasulye
veya pilaki
rus salatası hazırlayabilirsin hazır elinin altında ve çeşit olur

börek sarıp pohaçakek filan yapıp buzluğa atabilirsin
bezelye zamanıpişirebilirsin
patlıcan kebabı yada patlıcandan birşey
yada tavuk yemekleri vs.

ben sana akıl veririm ama bende misafir geleceği zaman beynim dumura uğruyor adeta resetleniyor:56::56:

misafirim adanalı olsa zorlanmamm çünküü arkadaşlar karadenizlii amaa kocaelide yaşıyorlar ve yemek kültürümüz çokk farklıı biz salçalı acı yaparızz onlara değişik gelirmii diye düşünüyorummm
birde 5 gün olunca hergüne birşeyler bulmam lazımmm

islim kebabınınn malzemelrinii hazırlayıp dolaba kaldırayımm diyorummm

Deli misin ne alaka dersin belki ama ben ağlıyorum şu anda...
Yazdıklarını okuyunca kötü oldum,nasıl özledim memleketimi bir bilsen.harbiden fırına koca siniyle lahmacun yaptırırdık,yemeklerimiz kıpkırmızı salçalı,dolma zaten milli yemeğimizdi,içi nohutlu kuru patlıcan dolması olmadan misafir ağırlanmazdı.şalgamını,bicisini,tantunisini,kebabını herşeyini özledim

Deli misin ne alaka dersin belki ama ben ağlıyorum şu anda...
Yazdıklarını okuyunca kötü oldum,nasıl özledim memleketimi bir bilsen.harbiden fırına koca siniyle lahmacun yaptırırdık,yemeklerimiz kıpkırmızı salçalı,dolma zaten milli yemeğimizdi,içi nohutlu kuru patlıcan dolması olmadan misafir ağırlanmazdı.şalgamını,bicisini,tantunisini,kebabını herşeyini özledim

Ay cnım benim ya kıyamamm sanaa seni çok iyi anlıyorumm bende 9 senden sonra memleketimize geldik çünküü eşim memur olunca şehir şehir gezdik o duyguları çok iyi bilirimm
Bak benii sen anlarsınn çünküü bizimm emşhur yemklerimiz bunlardır fırına yolla lahmacunu ayran salata başka birşeye gerek yok,bicibiciye bayılırımm ama daha çıkmadı adanada şuann biraz serin gidiyor adana
sen nerdesin canımm yurtdışındamısın

Yok canım yurtdışında değil istanbuldayım ama senede 1kez gelip bir iki hafta kalabiliyorum ancak,aman kimse küsmesin ona da uğra buna da uğra derken kapı kapı gezmekten helak oluyorum,bir de oğlum mızmız,yok sıcaktı,sinekti,yok yerini yadırgadı,babasını özledi derken burnumdan geliyor geri dönüyorum bişey anlamadan.
Bu arada sen diyettesin değil mi?beni mahveden zaten hep şu misafir fasılları.3öğün sofra kurayım,tatlısı tuzlusu eksik olmasın derken misafir gidiyor bakıyorum en az birkaç kilo almışım.
Seninkilerde 5gün kalacakmış,1gün değil ki önceden menü hazırlayasın.zaten şimdi bizim oralar sıcaktır,sen salatanı mezeni bol tut,şöyle babagannuş,közlenmiş kırmızı biber ya da soslu kızartma gibi soğuk yenen mezeler at dolaba,bir iki kere de büyük ölçü tatlı yap,haşhaşlı revani gibi,veya dilim dilim ikram edilen sütlü tatlılardan soğuk soğuk,zaten mangaldı lahmacundu derken biter gider daha ne yapasın canım.fırında soslu kanat yanında pilav cacık ta süper kurtarıcı bir menü oluyor,hem kolay hem lezzetli,bereketli de oluyor.kalabalık misafire yaparım ben hep.

Back
X