• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5. gün transferi

altinyunus

Kahraman Oğlum
Kayıtlı Üye
17 Mart 2009
745
12
318
İzmir
5. denememi kasım ayında merkezinizde yaptım.Femara protokolüyle 8 yumurtam oldu.5 adet toplandı 4 tane döllendi ve 2 adet 4h 1 adet de 2h embriyolar 2. günde transfer edildi.
Yapacağım yeni deneme uzun protokolle olacak.Doktorum bu sefere embriyolarımı 5. güne bekletmek istiyor.(daha önceden 3. gün 8 hücreli ve 10 hücreli transferlerim de var)Embriyolar 5. güne sağlıkla devam ederlerse transfer olacak aksi durumda başka bir yol çizilecek.
Laboratuvar koşullarında 5. güne gelemeyen embriyolar doğal ortamında yani rahimde tutunma sağlayabilirler mi?Kısaca dışarıda büyüyemeyen her embriyo içeride de büyüyemez mi?
Teşekkür ederim.

Su an ki sartlarda rahim icini 6.güne kadar taklit edip embriyoların gelisimini laboratuar koşularında sağlayabiliyoruz. Ancak 5.güne gitmek için bir laborauarın sartlarının ve düzeninin çok iyi olması gereklidir. Bizim merkezimizde blastosist geliştirme oranlarımız gayet iyi. Bu nedenle kafanızda soru isareti kalmasın. Doktorunuzun 5. güne kadar beklemek istemesinin nedeni embriyoların gebelik potansiyelinden emin olmaktır.
ıyi şanslar dilerim

Teşekkürler aşina hanım cevabınız için.Merkezinizden yana kafamda hiçbir soru işareti yok.Bunun içindir ki zaten taaa ızmir'den kalkıp ıstanbul'a geliyorum.Ayrıca merkezinizin embriyologlarına da çok güveniyorum.Evet doktorum kaliteli embriyolara rağmen neden tutunma olmadığını anlayamıyor ve bu yüzden bu sefer kaç embriyo olursa olsun 5. güne bekleyeceğiz.

merhaba aşina hanım. bizde iki kez mikroenjeksiyon denedik. ama ikisindede tutmadı. 48 yumurta toplandı. 36 tanesi döllenme için seçildi. ve 11 tanesi döllendi. doktorumuz spermlerde şekil bozukluğu olduğunu söyledi. bunun tutunmayla alakası varmıdır? birde benim embriyolarımda en fazla 4 e bölünme vardı . daha fazlası yoktu. bu embriyolarda tutma şansı daha mı azdır?
şimdiden teşekkür ederim.

Teşekkürler aşina hanım cevabınız için.Merkezinizden yana kafamda hiçbir soru işareti yok.Bunun içindir ki zaten taaa İzmir'den kalkıp İstanbul'a geliyorum.Ayrıca merkezinizin embriyologlarına da çok güveniyorum.Evet doktorum kaliteli embriyolara rağmen neden tutunma olmadığını anlayamıyor ve bu yüzden bu sefer kaç embriyo olursa olsun 5. güne bekleyeceğiz.

mrb.aynı sorun bizde de var kaliteli embriyolara rağmen,izmirde yapılan 2 tüp bebek tedavim negatif sonuçlandı..5. gün transferini ben de araştırma halindeyim..sebepsiz infertiliteyiz..3. güne kadar embriyo, yumurta kalitesi sayesinde gelişiyormuş,3. günden sonra spermin kalitesine göre döllenmedeki gelişim ya devam ediyomuş ya da duruyomuş...bunu göze almak istemeyen çoğu merkezde 3. günde embriyolar hala kaliteliyken transferi gerçekleştiriyormuş..mantıklı geldi..duyduklarımda doğruluk payı olup olmadığını,elbetteki sayın embriyolog daha iyi bilir..ama başka bir embriyolog bana istatiksel olarak 5. gün transferinin başarısının,en azından bizim durumumuzda olan hasta grubunda daha yüksek olduğunun artık kanıtlandığını ifade etmişti..

merhaba aşina hanım. bizde iki kez mikroenjeksiyon denedik. ama ikisindede tutmadı. 48 yumurta toplandı. 36 tanesi döllenme için seçildi. ve 11 tanesi döllendi. doktorumuz spermlerde şekil bozukluğu olduğunu söyledi. bunun tutunmayla alakası varmıdır? birde benim embriyolarımda en fazla 4 e bölünme vardı . daha fazlası yoktu. bu embriyolarda tutma şansı daha mı azdır?
şimdiden teşekkür ederim.[/QUOT

Merhaba,
36 olgun kalitede yumurtadan 11 tanesi döllenmiş, döllenme oranının düşük olması sperm kalitesinden kaynaklanıyor olabilir. Sperm seçiminde baktığımız belirli şekil kriterleri var. Doktorunuz size böyle bir bilgi verdiyse eğer bu durumda size IMSI işlemi önerilebilinir.
Embriyolarınızın 2.günlerinde 4 hücre aşamasında olması normaldir ancak bu 3. günde de boyle ise gelişimlerini durdurmuş oldukları anlamına gelip istediğimiz bir durum değildir.

İyi şanslar

ıstatistiksel olarak 5.gün transferlerinde gebelik oranının daha yüksek oldugu dogrudur. Sizin durumunuzda da 5. gün takibi yapılması en azından embriyoların blastosist seviyesine erişip erişmediklerini görmek adına faydalı olabilir.
Daha önce de yazdıgım gibi, blastosiste gitmek için laboratuar koşullarının da iyi oturmuş olması gereklidir.

merhabalar;
27 yaşındayım erkek infertilitesi nedeniyle ilk micro denememizin içindeyim. imsi yöntemini kullanan bir merkezde tedavi görüyorum. adetimin 2.günü puregon 300, kuulandım sonrasında da 3 gün orgalutran kullandım.kısa protokol heralde. pazartesi gübü 12 tane yumurtam toplandı içlerinden 7 tanesi döllenmeye müsait olduğu için işleme alınmış ve 7 side döllenmiş. yeni yasaya göre tek embriyo transfer edilecekmiş. bugün 2.günü bölünmeye devam ediyorlarmış sorun yokmuş. transferi cumartesi günü ypılcakmış tek bir embriyomun o da blastosis olcakmılş. benim sorum şu blast olmalarını beklerken hepsini kaybedebilirmiyim? kalitesi yüksek görülüp bekletilen embriyolar sonradan 5.güne ulaşamadığı durumlar oluyormu? gebelik gerçekleşme şansım sizcede daha fazla mı olur?

merhaba yeshill,
inşallah bebişin sana sımsıkı tutunacak
yalnız anlamadığım yeni yasaya göre demissin
nasıl bişey bu :(

şuan arkadaşımın yazdığından haberim oldu ve nette okudum.
Resmen yıkıldım....
Hergun için için aglayan ben bu karardan sonra yıkıldım
ben 26 yaşındayım ve ilk mikroenjeksiyon denemem zaten 3 embriyo ile negatif oldu
tek bir taneyle nasıl olacak
çığlık çığlığa ağlamak istiyorummmmmmmmm

merhaba arkadaşlar.4 kez microenjeksiyon denemem oldu.3. ve 4. denememde blastosist transferi yapıldı ve ben her ikisinde de hamile kaldım ancak 3.denemem düşükle sonuçlandı.4.denememde 2 adet blastosist transferi yapıldı.şu an 4 aylık bir oğlum var.tekrarlayan başarısız sonuçlarda kaliteli bir merkezde yapılan 5.gün transferi şansı çok arttırıyo.embriyonun sayısına takılıp lütfen moralinizi bozmayın olacağı varsa tek bir yumurta ve tek bir spermle bile oluyo...

merhabalar;
27 yaşındayım erkek infertilitesi nedeniyle ilk micro denememizin içindeyim. imsi yöntemini kullanan bir merkezde tedavi görüyorum. adetimin 2.günü puregon 300, kuulandım sonrasında da 3 gün orgalutran kullandım.kısa protokol heralde. pazartesi gübü 12 tane yumurtam toplandı içlerinden 7 tanesi döllenmeye müsait olduğu için işleme alınmış ve 7 side döllenmiş. yeni yasaya göre tek embriyo transfer edilecekmiş. bugün 2.günü bölünmeye devam ediyorlarmış sorun yokmuş. transferi cumartesi günü ypılcakmış tek bir embriyomun o da blastosis olcakmılş. benim sorum şu blast olmalarını beklerken hepsini kaybedebilirmiyim? kalitesi yüksek görülüp bekletilen embriyolar sonradan 5.güne ulaşamadığı durumlar oluyormu? gebelik gerçekleşme şansım sizcede daha fazla mı olur?

Sanırım ben bunları yazarken sizin transferiniz coktan yapılmış olacak. Eger 5.gunu iyi kalitede gelisen 1 blastosist transferi yapıldıysa sansınız gayet iyi. Tabii sizinde yazdıgınız gibi bazı durumlarda hicbir embriyo blastosist seviyesine erişemeyebiliyor. Boyle durumlarda biz transferi iptal ediyoruz ve tekrar hastamzı siklusa alıyoruz. İnsallah Allah gönlünüze gore versin. Buradaki diger arkadaslara da dilediğim gibi umarım bu sefer istediğiniz gibi olur.
İyi sanslar!!!

merhabalar;

Her hastamızda olan risk sizin içinde geçerli. Yani 5.güne kadar embriyoların hiçbirinden blastosist gelişememe durumu olabilir düşük bir ihtimal olsada. Tabii benim cevabım biraz gec oldu kusura bakmayın. Siz zannediyorum ki transfer safhasını gecmissinizdir. Umarım embriyolarınız iyi kalitede gelişmiştir.
Sonucun hayırlı olmasını dilerim.

merhaba,
negatif tüp bebek geçirdim geçirdiğim 2 operasyondan dolayı sol yumurtalığımdan hiç yumurta çıkmadı daha doğrusu 7 mm de kaldı
ben çukulata kisti hastasıyım..sadece sağdan 6 yumurta toplandı doktorum iyi dedi tek tarafa göre
aynı gün öğrendim ki 3 tanesi çöp olmuş
kalan 3 ünden 2 si döllenmiş..
ve toplandığı günü saymazsak 2. gün transfer edildi bence çok erken ..
birde kalitesiz lermiş zaten..özel hastanede yaptırdığımız halde olumsuzluğa net cevaplar alamadığımızı daha iyi anlıyorum ve size soruyorum benim durumumda olan hastalar kalite embriyo için ne yapmalı?

selam kızlar benımde 2 tup bebek denemem.ve bende yıkılmış durumdayım şu yasayı çıkaranlardan nefret edıyorum..birr caresı ykmudur acaba.benımde ılkınde 3tane koydular negatıf.şimdi nasıl olucak hiç bir fıkrım yok kafayı yıycem....

merhaba,
negatif tüp bebek geçirdim geçirdiğim 2 operasyondan dolayı sol yumurtalığımdan hiç yumurta çıkmadı daha doğrusu 7 mm de kaldı
ben çukulata kisti hastasıyım..sadece sağdan 6 yumurta toplandı doktorum iyi dedi tek tarafa göre
aynı gün öğrendim ki 3 tanesi çöp olmuş
kalan 3 ünden 2 si döllenmiş..
ve toplandığı günü saymazsak 2. gün transfer edildi bence çok erken ..
birde kalitesiz lermiş zaten..özel hastanede yaptırdığımız halde olumsuzluğa net cevaplar alamadığımızı daha iyi anlıyorum ve size soruyorum benim durumumda olan hastalar kalite embriyo için ne yapmalı?

merhabalar lale hanim klinigimizden dr. murat berksoy ile temasa gecerseniz endometriosis hastalariyla ilgili yumurta kalitelerini nasil artirabilecekleri konusunda daha deyali bilgi alabilirsiniz tlf 02122300809 gecmis olsun kolay gelsin

selam kızlar benımde 2 tup bebek denemem.ve bende yıkılmış durumdayım şu yasayı çıkaranlardan nefret edıyorum..birr caresı ykmudur acaba.benımde ılkınde 3tane koydular negatıf.şimdi nasıl olucak hiç bir fıkrım yok kafayı yıycem....

merhabalar gebe kalip kalamamaniz yanlizca transfer edilen embryo sayisi ile orantili degildir tek embryo transferi ile bas etmenin yolu blastokist (5. gun) transferidir bu da iyi laboratuar sartlarinda olur bir de dondurulmus embryonuz da olabilirse isin cogunu halletmis olursuz kafayi yememeye calisin toparlayin sizin kendinize daha cok ihtiyaciniz var bu zamanlarda saygilarimla

merhaba aşına hanım bende sizin merkezinizde 2 sefer mikro enjeksiyon yaptırdım ilkinde bir tane transfer oldu tutmadı ikincisinde 6tane döllendi ve onlar donduruldu bir ay sonrada 6sıda cözdürüldü ve yasa geregi 2tane transfer oldu geri kalan 4 tane yumurtada ilerleme olmadı dediler tekrar dondurmadılar benim merakım cözülen yumurta tekrar dondurulamıyormu?veya saten2tane transfer olacagına göre neden hepsi cözülüyor...birde 2 gün evvel kantesti yaptırdım sonuc 5.46 cıktı reng olmamda 5 gün gecti doktorbey olmaz dedi ama bir umut olma ihtimali varmıdır şimdiden teşekkürler....

merhabalar 31 yaşındayım iki kere aşılama ve iki kere tüp bebek denedim ama sonuç negatif ikiside 3.gün transfer edildi bendeki sorun embriyogelişmemesi döllenen yumurtalarda düşme var birinde 15 diğerinde 18 yumurtam toplandı 15 döllendi ama 5 tanesi ne iyi dediler sonra üçü kaliteli göründü transfer yapıldı ikisindede sonuç negatif ne yapmam gerekiyor beni aydınlatırsanız sevinirim embriyo gelişmesi için genetik test ve diğer testlerim yapıldı çaresiz ve umutsuz bir durumdayım üçüncüyü denemek den korkuyorum çünkü yine aynı şeyle karşılaşıcam ne yapmalıyız teşekkürler

merhaba aşına hanım bende sizin merkezinizde 2 sefer mikro enjeksiyon yaptırdım ilkinde bir tane transfer oldu tutmadı ikincisinde 6tane döllendi ve onlar donduruldu bir ay sonrada 6sıda cözdürüldü ve yasa geregi 2tane transfer oldu geri kalan 4 tane yumurtada ilerleme olmadı dediler tekrar dondurmadılar benim merakım cözülen yumurta tekrar dondurulamıyormu?veya saten2tane transfer olacagına göre neden hepsi cözülüyor...birde 2 gün evvel kantesti yaptırdım sonuc 5.46 cıktı reng olmamda 5 gün gecti doktorbey olmaz dedi ama bir umut olma ihtimali varmıdır şimdiden teşekkürler....

merhabalar cozulen embryolar gelisirlerse tekrar dondurulabilirler bunda problem yok neden 6 sida cozuluyor derseniz iclerinden size transfer edilebilecek icinden en iyi 2 tanesini bulabilmek icin. verdiginiz sonuca gore olabilme ihtimali guc gibi gozukuyor gecmis olsun umudunuzu yitirmeyin muhakkak ki buna sebeb olan bir neden vardir

Back
X