5 haftalık hamileyim ve ateş içindeyim aynı durumu yaşayanlar YARDIM lütfen...

Aanggel

Guru
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2009
480
91
298
İstanbul
20aylık bi kzıım var 4gün önce ateşlendi boğaz enfeksiyonu geçirdi 3 gün öncede havale gçirdi şuan şükür ateşi yok gribe çviriyo sanırım neyse kızımdan sonra 2gündr aynı durumu ben yaşıyorum dün bütün gün ve sabaha kadar 39,5 du ve düşüremedik soğuk sulara girdim,alkolle,sirkyle,kolonyayla kompleks yaptı eşim düşüremedik hp sabitti ve gebliğin bu dnemlerinde tehlikeli olduğunu duydum bide kızımı hala emziriyorum ben,gebeliği yeni ğrendim veöğrendim gün kızımın hastalığı başlamıştı bu dnemde bıraktırabilmem mümkün değil zaten çok düşkün,sizden ricam aynı durumu yaşayanlarınız gebeliğinde yüksek ateş geçirenler bebeklerinde bi sorunla karşılaştınız mı kendi hastalığımımı karnımdakinimi kızımımı düşünücem şaşırdım,havale korkusunuda atamadım henüz üzerimden

Canım, endişelenme Allah'ın izniyle birşey olmaz. Ben de 6-7 haftalık hamileyken çok kötü bi şekilde grip oldum, Ateşim çok aşırı yükselmedi ama bi ara 39a çıktı, dört dolandım, yapmadığım bişey kalmadı, doktoruma ulaşmam problem oldu, nihayetinde ulaştım parol kullan ateşini çok yüksekte tutma dedi, bi defa da parol attım, bol bol ılık duş yaptım ama titreye titreye, hayatımda öyle üşüdüğümü hatırlamıyorum, bir de vişne hoşafının ateşi düşürücü etkisi olduğunu biliyordum, bol bol içmeye çalıştım, ve iyileştiiiim, ama asıl mesele sonrasında başladı, içim içimi yedi bebeğe bişey olursa diye, bu suçluluk duygusu, sanki ben sorumluymuşum gibi, zaten internette bi hamilelikte ateş yazdığında bir sürü felaket senaryosu çıkıyor, internetteki doktorsiteleri de dahil olmak üzere belki 50 doktora danışmışımdır bişe olur mu diye, kimi korkuttu kimi bişey olmaz dedi, hatta burada da yazdım, sağolsun kimse cevap vermedi en sonunda çözümü yine kendimde buldum, mecburen tevekkül etmek. Aslında konum ve meslek itibarıyla insanlara elinden bişey gelmeyen konularda Allah'a dayanıp içini ferah tutmalarını sık sık söyleyen bir insanım ama demek ki kişinin söylemesi ile yapması farklı oluyor.

bu hafta tekrar doktor kontrolüm vardı, şu anda 18 haftalığız elhamdülillah, hiç bir aksilik görülmüyor. Doktorumla tekrar konuştum bu hafta, bu panik hali normal ama sakin olmayı öğreneceğiz dedi, sıgara içsen bazı konularda suç sende olur ama bi bebeğin yaratılışında annenin müdahelesi yok ki dedi, daha neleri kafalarına takan insanlar var, ferah durmaya çalış her konuda dedi.
Sen de sakin olmaya çalış, ateşliyken beni teselli ettiği cümleyle "Yaratıcı küçücük hücreleri yaratıyor da, minicik hücreleri ateşin eline mi teslim edecek?" Güzel düşün güzel olsun canım, geçmiş olsun...

:) bebegın hayırlı olsun...Allah uzun ömürler versin

:) bebegın hayırlı olsun...Allah uzun ömürler versin

Teşekkürler zeynep, senin de oğlun hayırlısı ile gelir inşallah, benim de kızım:)

Bu arada birşey daha söyleyecektim unutmuşum:) Doktora ateş sonrası ilk gittiğimde, zaten bebek eğer o ateşi kaldıramayacak kuvvette ise baştan bu yolculuğa hiç başlamaz, O yüzden ilk haftalarda vucuda zararlı birşey oluştuğunda eğer bebiş bunu kaldıramazsa hayat emaresi göstermez zaten demişti. O yüzden kontrolünü ihmal etme, keseciği ve kalp atışlarını aldıktan sonra da yupppiiii yola devam
Sevgiyle kalın

bende çok ateşlenmıstım Rabbıme sukur 20 haftalık bebısım

yazdıkların içime su serpti çok sağol,bgun doktora gidicem inşallah ama dediğin gibi nette yazanlar hiç iç açıcı değil malesefki,aynen bende senin gibi titreyeerek kaçkere duşa girdim ama malesef 39,3 39,4 39,5 hiç düşmedi hatta gece sabit 39,1 sabah yne öyleydi "Yaratıcı küçücük hücreleri yaratıyor da, minicik hücreleri ateşin eline mi teslim edecek?"bu söze bayıldımmmm

Son düzenleme:
Bu arada her ikinizde bebekleri hayırlı olsun,Rabbim sağlıkla dünyaya gelmelerini,kucağınıza almayı nasip kısmet eetsin...
Geçirdiğiniz ateş için geçmiş olsun

Bu arada her ikinizde bebekleri hayırlı olsun,Rabbim sağlıkla dünyaya gelmelerini,kucağınıza almayı nasip kısmet eetsin...
Geçirdiğiniz ateş için geçmiş olsun
amin hayatım aminn .. ben 7. haftamda zatürre oldum .. 39.8 atesle hastaneye getırdı kocam ne ıgne yapabıldıler ne bısey .. ılık duş bol sıvı .. bıraz zor düştü ama bak bugun oğlumun renkli ultrasonu var teyzesi.. balböceğimi görecegimmmm :) sen hamıle misinn

5haftalık hamileyim 20 aylıkda kızım var inşallah herşey yolundadır heyecanlısındır epey :) baktırınca haber ver bari merak ederim...

İnşallah her ikinizden de güzel güzel haberler alırım bugün, ben de cuma günü gittim doktoruma, bebişimin ayak ve el parmaklarını saydık:)

A Aanggel merhabalar. topic üzerinden çok vakit geçmiş ama şuan benim başımdan aynı şeyler geçti. 7. ve 8. haftalarımda 10 gün boyunca süren ateşli faranjitim oldu. gündüzleri 38 geceleri 38.5 e kadar çıktı bu on gün. şuan 16. haftam ve çok endişeliyim o kadar çok ihtimalden bahsedilmiş ki internette beyin kalp kol bacak göz anomalileri vs.. . hayatımı alt üst etti kaygılarım . sizler bebeklerinizi çoktan kucağınıza almış kişiler olarak yardımcı olursanız çok sevinicem. çocuklarınızda bi anomali oluştu mu. güzel şeyler duymaya okadar ihtiyacım var ki. bebeklerinizle sağlıklı hayırlı ömürler dilerim. cevabınızı heyecanla bekliyorum.

Hamilelikte gribe bağlı yüksek ateş geçirenler Bebeğinizde bir anomali oluştumu. Bir gün süren bir grip geçirdim ve endişeliyim. Yedinci haftadayim

Hamilelikte gribe bağlı yüksek ateş geçirenler Bebeğinizde bir anomali oluştumu. Bir gün süren bir grip geçirdim ve endişeliyim. Yedinci haftadayim
Aynı soruyu bende soruyorum arkadaşlar bu başlık açılalı epey olmuş ben de aynı durumu geçirdim,merak ediyorum bebekleriniz nasıl şuan da cevap verirseniz sevinirim

Merhaba uzun yıllar olmuş bu başlığı açalı ama aynı durumu yaşayanlar adına size sormak istedim bebeğinizin sağlık durumu nasıl?

Merhaba bende 14 gündür türlü türlü hastalıklarla uğraşıyorum. 5haftalık hamileyim. Bakteriyel enfeksiyon vardı, antibiyotik başlatmışlardı . Derken dün saat 4 gibi ateşim çıktı ilk defa ve 40 kesin geçmiiimdir. Sabaha dayanamadım hastaneye gittim de 39,5 su ve domuz gribi kapmışım. Maalesef inen bi ateş değil. Eğer bebeğim ve ben başarabilirsek doğumdan sonra yazacağım inşallah. Yine de varsa bilgisi olan ozamana kadar içimizi rahatlatırsa çok güzel olur

Merhabalar, geçmiş olsun, bebeğinizin son durumu ne acaba? Bende dün ateşlendim çok ve endişeliyim doğal olarak...

Merhabalar, geçmiş olsun, bebeğinizin son durumu ne acaba? Bende dün ateşlendim çok ve endişeliyim doğal olarak...

merhaba çok geç oldu cevabım üzgünüm. şuan durum gayet iyi. Hem nifty test sonuçlarımız güzel, hemde perinatologum da her defasında detaylıca bakıyor heryerine çok şükür bir sorun yok. Doktorum birşey olsaydı olurdu diyor endişelenmemize gerek yok yani. Sizde durum nedir?

Çok şükür bizde de bir sıkıntı gözükmüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…