5 Mart Salı Günü Tecavüz Mağduru Ayşa'ya Adliye Önünde Destek Verin

LadyEvil

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2011
14.225
112
158
İzmir
5 Mart Salı günü Kartal Adliyesinde, tecavüz mağduru Ayşa'nın davası görülecek. Biz de Bağımsız Hayvan Özgürlüğü Aktivistleri olarak, Ayşa ile dayanışmak ve suçlunun cezalandırılmasını talep etmek üzere orada olacağız. Bu dava ayrıca emsal teşkil edecek durumda, eğer Ayşa'ya tecavüz edenler cezalandırılırsa bu başka hayvanlar için de büyük bir kazanım olacak.

5 Mart Salı günü, Ayşa için adalet talep etmek ve hayvanlara tecavüz edenlerin cezalandırılması için saat 11.00'de adliye önünde buluşalım.

Hayvana tecavüz cezasız kalmamalı

Geçen hafta Türkiye'nin yoğun adli gündeminin gölgesinde kalan bir dava vardı ki, o da tecavüz edilen bir köpekle ilgiliydi. Bunu yapan kişinin ceza alması için mücadele veren köpeğin sahibini, hayvan dostu aktivistler de yalnız bırakmadı

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu değişmediği sürece, hayvana şiddet devam edecek. Bunun önüne geçmenin tek bir yolu var: 5199'un Kabahatlar Kanunu kapsamından çıkarılıp Türk Ceza Hukuku (TCK) kapsamına alınması.. Yani bir hayvana tecavüz eden, işkence yapan veya öldüren kişilerin ufak bir para cezasıyla kurtulmak yerine hapis cezası almaları gerekiyor. Sivil toplum kuruluşları meclise sundukları yeni yasa teklifleriyle ilgili yanıt beklerken, hayvana eziyet eden birçok kişi, suçu ispatlansa bile elini kolunu sallayarak dolaşıyor. Ancak hayvan dostu aktivistlerin bu davaların peşini bırakmaya hiç niyetleri yok. Geçen hafta Kadıköy Adliyesi'nde görülen bir davada olduğu gibi... Kalabalık bir grup adliye önünde ellerinde pankartlarla davayı takip etti. Türkiye'nin yoğun adli gündeminin gölgesinde kalan davanın konusuna gelince: Geçen yaz Ayşa adlı bir köpeğin tecavüze uğramasıydı. Tecavüzle suçlanan Ş.Ş. tutuksuz yargılanıyor. Köpeğin sahibi Tülin Palay Elmasoğlu, köpeğine tecavüz eden sanığın ağır bir cezaya çarptırılması için çaba sarf ediyor. Sivil toplum kuruluşları da onu bu mücadelesinde yalnız bırakmıyor. Ayşa'nın ilk duruşması Kadıköy 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşmada Ayşa'nın sahibi Tülin Palay Elmasoğlu, Yaşam Hakkına Saygı Derneği (YHS) ve çok sayıda hayvan hakları savunucusu hazır bulundu. Adliye binasının önünde toplanan ve aralarında tiyatro sanatçısı Tuna Arman'ın da bulunduğu hayvanseverler kısa bir basın açıklaması yaptı. Hayvana şiddet ve tecavüzün TCK kapsamına alınması için mücadele ettiklerini hatırlatan hayvanseverler, üzerinde 'Acı çekmeme hakkı', 'Tecavüz acıtır', 'Sessiz kalma, suça ortak olma', 'Hayvana tecavüz ve şiddet bir adım sonra kadına ve çocuğa yönelir' ve 'Bugün bana, yarın sana' cümlelerinin yazılı dövizler açtı.

5 Mart Salı günü, Ayşa için adalet talep etmek ve hayvanlara tecavüz edenlerin cezalandırılması için saat 11.00'de adliye önünde buluşalım.

HAYVANA TECAVÜZ BİR İNSANLIK SUÇUDUR
.

Bağımsız Hayvan Özgürlüğü Aktivistleri

Son düzenleme:
kesinlikle sana katılıyorum,bir savunmasız hayvana bunu yapanın fırsatı bulur bulmaz bir insana neler yapacağını düsünün!
en azından buyuzden onlara destek verin. hayvanları sevmeseniz de onların yasam haklarına saygı gösterin! COK üzgünüm, yapanın göz yumanın hepsinin bu dünyada bin türtül belasini versin diyorum. insanlığımdan utandım.

YAŞAMAK HAKTIR!!

böyle hayvanlara tecavüz işkence eden insanlar bi iğne vurulup öldürülmeli bence. ceza falan yaramıyor böylelerine kardeşim... hem milletede ders olur... o hayvan deneylerinede gıcık oluyorum insanla hayvan bünyesi birmi? ne gerek var böyle çİrkin pis şeylere. mikropluk diz boyu. deney sonucu onay verilen ilaçlar çokmu faydalı? faydalıysa neden yan etkisi var... düşünülmeli bunlar.

Ayşa kızımıza tecavüz eden Şerafettin Ş. isimli hayvan tecavüzcüsü 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Hakim kararı açıkladığında duruşmada bulunanlar kararı ayakta alkışladı, Hakim davanın hırsızlık suçundan açılmış olmasının büyük şans olduğuna dikkat çekerek, "Maalesef hayvanlara kötü muameleye fazla ceza verilmiyor. Bu nedenle hırsızlık suçundan bu cezayı verdim ve ertelemedim" dedi.

Konuyla ilgili Ayşa'nın annesi sevgili Tülin Palay, “Sonunda kazandık. Ayşa içindi tüm çabam. İnşallah bu bir ders olur herkese ve bir daha böyle şeyleri yaşamayız" dedi.

Hayvana tecavüze ilk defa hapis cezası çıktı.
Bu zafer tüm hayvan hakları savunucularının...

okadar sevindim ki anlatamam, cezasi az bile böyle yaratik vari mahlukatlarin hadim edilerek ömür boyu risk tasidikları için hic bir canliya tesebbus edemelerini isterdim ama ülkemizde ne mümkün. bunada hamdolsun. bu sonucu bizle paylastiğin icin minnettarim. hep aklimdaydi ama bakmaya korkuordum. yine yanlarina kar kalicak die. sevindim azda olsa bu teselliye. insallah onu icerde şişlerde geberir gider. cocuk tecavuzcülerine yapiorlarmis ya bu da farksiz. ciksa napacak bu toplum dusmani. hakiminde ellerinden öpesim geldi. insan evladiymiş böle esas adalet sağlayicılara okadar ihtiyacimiz varki istese gözetmeyebilirdi. insallah dierlerinede ders olur. nerdeyse ağlicam, yüreğim sizliyor. Allah askiniza gözleriniz hep o savunmasiz hayvanlarin ustunde olsun, gözetin nolur kim bilir kac tanesi daha böle muhtaç allahim hepsini korusun.

susma sustukca sıRA sana GeleceK!

BU hayvan deneyleri, kullandiğimiz pek cok kozmetik urunlerinde kullaniliyor. malesef engel olmaya calissakta o ürünler tüketildikce yada tüketiciler kurumlara baski yapmadıkca değismiyor. ilk firsatta özellikle biz bayanlarin kullandiklari ooooo meshur markalardan hangisi zavalli hayvanları eziyetle yara bere icinde denek olarak kullaniyor detayli yazacağim hatta bakamaycaklari o resimlerini de koyacağim belki o resimleri görünce o ürünü üretenlerden vazgecer veya durdurmalarını sağlarlar ümİdi ile....

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.532252390158501.1073741826.101438803239864&type=3
facebooku kullanan arkadaslar burdan bakabilir, bu daha birkaci. en azindan facebook sadace dedikodu malzemesi disinda kullanmak icin belki bir firsat. (kullanmayanları tenzih ederim)

YAŞAMAK HAKTIR!!

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…