5 saatlik yolculuk...

pinkaya87

varlığın öyle bi sevinçki
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2009
1.423
5
116
Mardin
merhaba arkadaşlar

11+4 günlük hamileyim ve hafta sonu 5 saatlik yolculuk yapma ihdimalim var sizce bi sorun çıkar mı? (bu arada gitmekte istemiyorum:a015:)

bende 12 haftalık hamileyken 6 saatlik bir yolculuk yapmıştım ama mecbur kaldığım için.ankarada doktora görünmem gerekiyordu.yolculuktan sora karnım çok şişti ve rahatsız oldum.eğer zorunlu değilsen yapma derim.

bende 12 haftalık hamileyken 6 saatlik bir yolculuk yapmıştım ama mecbur kaldığım için.ankarada doktora görünmem gerekiyordu.yolculuktan sora karnım çok şişti ve rahatsız oldum.eğer zorunlu değilsen yapma derim.

teşekkürler.. peki doktorluk bi durum oldumu ben mide bulantısı nedeniyle 1 hafta falan serum yedim. bu beni kokutuyor. bişey olacak sanıyorum herşeyden midem bulanıyor.

ben gittim hicbir sey olmadi diyen onlarca kadin cikar ben gittim bebegimi kaybettim diyen ise benim gb sadece bir kisi cikar. hem de tam senin haftanda tum risk artik bittiyor dedigim bir anda. bebegime testte yapildi bebek saglikliydi icerde bir kanama yasadim yolculuktan sonra, cok saglikli bir hamilelik geciriyordum oysaki muhtemelen kanama nedeniyle kaybettgigimi soyledi doktor.
ama buraya yuz kadin da ben gittim hicbir sey olmadi yazacaktir. yuzde bir bana denk geldi ama kusura bakma yolculugunu onemseyemeyecegim ve o nedenle kendi ornegimi verdim bebeginden daha onemlisi yok bence kisin hele asla gitme. olum kalim meselesi olmayan herkese dort aydan once yolculuk yapmayin diyebilirim sadece.

ve ben de gitmek istememistim hissetmis gb ama gitmem gerekiyordu, onemliydi o an icin simdi bakiyorum da gitmesem de olurmus istemeye istemeye niye gittim diye cok kizdim kendime. Allah bilir sadece belki de kalsam da gidecekti bebegim kismeti yoktu ama bir anne adayi kendini yine de yiyip bitiriyor niye gittim diye. morel bozduysam ozur dilerim.

aksine çok iyi geldi. benim bu üçüncü bebwbğim 8 ayın içinde bunuda kaybetmek istemiyorum. çok sağol yardımın için

evet canim gitme hele seninde boyle tramvalarin olduysa sakin gitme.
bende 22 ayda hamile kalabilmistim ve bana salak doktorum git bir sey olmaz dedi oysaki demeliydi ki sen bu bebegi cok zor elde ettin bence gitme. sadece bunu dese yine gitmezdim ama ablamin bana cok ihtiyaci vardi cok kotu gunler yasiyordu o yuzden gitmistim:((( yolculuktan iki gun sonra kanama gorundu durdu iki gun sonra minicik yine bir kan ve kalbi durdu bebegimin o gun icinde, simdi bugunlerde doguracaktim oysaki kizimi:(((
Allah saglikla kavustursun bebegine vaktinde cok kolay bir dogumla :nazar:

canım ben hamileliğimi ilk öğrendim sadece tesette ve doktora dahi görünmeden1 gun sonra yola cıktık 3 saatlık bır yoldu,5 haftalık civarındaydı bebişimiz...aslında bn de korkarak cıktım ama bı yandan yenı haberın sevıncıyle dualar ederk gıttm..elh..bır sey olmadı ama bızım elımızde bır sey yok ALLAH nasıp ettıyse o bebek bızım olacaksa yasatır...tabıkı tedbır bızden,takdır ALLah'tan...bazı arkadaslar acı haberlerınden bahsetmıs cok uzuldum,,eger cok önemli değilse bence de gıtme kardeşim..... ama eğer gitmek zorunda kalıcaksan morallerını yüksek tut,olumlu düşün derim...

ay kızlar bende yolculuk yapmayı düşünüyordum şimdi korkmaya başladım benimde 4saatlik bir yol ama korkuyorum şimdi benimde mecburiyetim yok annemlere gitmek istiyorum sıkıldım eşim git değişiklik yap diyor ama şuan vazgeçtim biraz

çünki ben bu bebeği 5sene bekledim kaybetmekten korkuyorum allahım korusun yarabbim

ay kızlar bende yolculuk yapmayı düşünüyordum şimdi korkmaya başladım benimde 4saatlik bir yol ama korkuyorum şimdi benimde mecburiyetim yok annemlere gitmek istiyorum sıkıldım eşim git değişiklik yap diyor ama şuan vazgeçtim biraz

çünki ben bu bebeği 5sene bekledim kaybetmekten korkuyorum allahım korusun yarabbim

sizin kaç haftalık

mrb kizlar yazilari okuyunca korktum... benimde 4 saatlik bir ucak yolculugum var ve mecburen gidecegim... bir sey olurmu acaba..

Ben hamileliğimin ilk altı ayında durmadan seyahat ettim. Aynı gün içinde aktarmalı uçuşlar yaptım. Doktoruma danıştığımda uçakla seyahatlerde bol su içmemi ve saat başı kalkıp koridorda dolaşmamı tavsiye etti. Diğer kara yolculuklarında da mola verip dolaşmamı tavsiye ediyordu. Kan dolaşımının daha iyi olabilmesi için. En son 5,5 aylıkken görev gereği sahaya (Aydın'ın dağlarına) çıktım. Git gel 2,5 saat yolculuk sürdü. Sahadaki testlerimizde 3 saat sürmüştü. Yolculuklarımda bir problem yaşamadım. Artık seyehate çıkmıyorum. Yine de doktorunuza danışmanızda fayda var.

teşekkür ederim cevaplarınız için ama ben yolculuk yapmaktan vazgeçtim.bu bebeğimide ufak bi ihtimal bile olsa kaybetmeyi göze alamam.

arkadaslar benim yazimdan herkes korkmus o yuzden acaba yazmasam mi diye de dusunmustum yazmadan once. cunku bu oyle bir seyki yuz hamile gider bir sey olmaz, bana olaninda tam nedenini sadece Allah bilir. ama nerdeyse 12 haftalik hamileydim yolculuktan sonra rahimde kan pihtisi olustu, cunku ucaga binmeden onceki gun doktorumda kontroldeydim her sey normaldi, turkiyede vardiktan uc gun sonra doktora gittim, gitme nedenim sadece aileme bebisi gostermekti bir baktik ikinci kese sanilcak kadar kan pihtisi var icerde. bir gun sonra kanama yapti ufacik bir kan geldi doktora gittim bebegim cok iyiydi, bir sey yoktu ertesi sabah minicik bir pembe kandan sonra yine gittim, kalbi durmustu, cok kotu gunlerdi, kurtaj sonrasi kromozom testi yapildi saglikli cikti yani bir anamoli yoktu 46 XX cikti olmasi gerektigi gb:((( bana kanda pihtilasma testleri yapildi o da temiz cikti kanamanin yerinden dolayi bu neden olabilcegi soylendi cunku testler hep temizdi ve o icerdeki olusan kan pihtisinin olusma nedeni her sey olabilcegi gb nedenlerden biri de yolculuk olabilir dediler (ucak yolculuguydu benimkisi 3 saatlik, bilmiyorum sadece ucagi mi kastetti doktor)
kisacasi yapilan testlerde bir sey bulunamayinca ben ondan sizlerel paylastim, korkutmak icin degil lutfen psikolojinizi benim yuzumden bozmayin bu surekli olabilicek bir sey degil.
bir de biliyorsunuz Allah nasip etseydi ne kanamalarla o bebek yine dogardi.
ama anne aklinda "gitmese miydim" dememeli, 22 ayda hamile kalabilmistim evimde kalsaydim da yine de olsaydi en azindan niye gittim demezdim.
umarim anlatabildim. sizleri uzduysem affedin ama insan basina gelince uyarmadan da duramiyor baskasi bu acilari yasamasin ben yine de uyarayim diyorum, inanin bir tek kisi bana deseydi gitmezdim, herkes aa ben nerelere gittim bir sey olmaz deyip durdu. aslinda git ya da gitme diye sorumlulukta almamak lazim belki de. cok uzattim ama uzuldum sizleri korkuttum diye ondan.

canım ben 19 haftalıkken 5 saatlık yolda kaza yaptım. 20 haftalık gebeyken ameliyata alındım. bel kemiğime platin takıldı. doğru dürüst ağrı kesici kullanamadım. kırık ağrısını bağıra bağıra çektim. çünkü ilaçlar bebeğime zarar verebilirdi. demek istediğim Allah korusun birşey olsa ilaç bile kullanamıyosun. çok şükür bende bebeğimde çok iyi. hatta şu ana nerdeyse 3 yaşında. ama kesinlikle hiçbirşey için risk almaya değmez. ben zaten istemiyordum eşimin ısrarıyla gitmiştim.onuda kırmak istemedim ama olan yine bana oldu. tabi Allah korusun ama benim yaşadıklarım sana kapak olsun.

Back
X