Çocuk Hastalıkları 5 Yaşındaki kız kardeşimin psikolojisi hakkında şüphe duyuyorum

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

hazel1811

35inde lolita
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2012
249
14
33
selamlar.kardeşim 5 yaşında ama tuhaf haraketleri var. utanarak söyleyecegimki kardeşim yalnız kaldıgında cinsel organıyla oynayıp duruyor.sürekli yakalıyoruz.bazen gidiyor odaya gizli gizli takip ediyoruz yine aynı şeyi yapıyor.annem kızıyor bidaha yapmıcaksın diyor .yüzünü kapatıp aglıyor utanıyor.ve bu duruma cok üzülüyorum.2 yaşındayken bile cinsel organını bir yerlere sürtünürdü.
kimseden görüpte etkilenecegini sanmıyorum.yani birinden gördüde ondanmı böyle şeyler yapıyor diye düşünmemiz imkansız.televizyondada böyle şeyler izletmemeye calışıyoruz.ama nasıl alışkanlık haline getirdi bunu bilmiyorum.ne yapacagımız konusunda fikrimiz de yok.ben annemi üstüne gitmemesi konusunda uyarıyorum.psikolojik bişeymi acaba.???????????:(((((

merhabalar:40:

öncelikle endişelenmeyin diye söze başlamak istedim rahat rahat okuyun yazdıklarımı diye..

kızınız çocukların ergenlik dönemi denen bir yaşta.2 yaşında başlamış olması biraz erken olsa da bu bi çok çocuğun yaşadığı normal olan birşey ancak tabiki bunun sıklığı ve sizin yaklaşımınız da önemli etkenlerden..

size çocuk psikiyatristine gitmenizi öneririm ama çocuğunuzda ciddi bişey var amanın diye değil..anne babanın bu yaştaki çocuğa davranışlarının onların cinsel kimliklerinde dahası da tüm kişiliğinde etkisi çok büyük..

mesela yapılan en büyük yanlışlardan biri çocuağa cinsel organıyla oynadığı için ceza vermek,kızmak...belki de bu kadar üstüne düşmeseniz kısa bir süre de bitebilirdi..bi çok psikologdan çocuğa bu konuda baskı yapılmaması gerektiğini duydum...çocuklar bu dönemde hem çok meraklı hem de çok inatçı olurlar..sizin bu yanlış tutumunuz işleri zorlaştırabilir..

o yüzden en kısa zamanda bir doktora gidip bu sorunu rahatlıkla halledebileceğinizi söylemek istedim ..:40:

bunun ergenlik dönemi ile ilgisi yok... ilgisiz ve boş zamanı çok olan çocuklar buna yönelir. kızıp onu utandırmanız hiçbir işe yaramaz aksine bu davranışı çoğaltır. görür görmez görmezden gelip onu başka bir şeye yönlendirmeniz lazım aa twde ne var gibi mesela. enerjisini bi şekilde dışarda harcamasını sağlayabilirsiniz. ve en önemlisi ilgi göstermelisiniz.

sakın sakın onu bir daha bu konuda uyarmayın:20: dediğim gibi davranış görmezden gelinecek. bir aile bu şekilde davranışı söndürdü.

ben klinik çocuk gelişimcisiyim, soruların varsa cvplarım canım

Son düzenleme:
her çocuğun başına gelecek şeyler bunlar,
ona kızıp,utandırmak yerine çocuk ve cinsellikle ilgili bir kitap almanızı tavsiye ederim.Bugün onu utandırdığınız her an ileride cinsel sorunlar yaşamasına neden olabilir,lütfen bunu yapmayın...

vücudunu keşfetme döneminde olabilir çocukluk dönemindede masturbasyon yapılır,annenizin yaptığına çok kızdımm çocuğun pskoljisini maffeder lütfen siz konuşun bunun normal olduğunu anlatmaya çalışın, neden cinsellikten bu kadar iğrenen nefret eden kadınlarımız var anlamıyorum ya..

Bir çocuk boş kaldığı zaman, oyun oynamadığı zaman vücudunda keşfe çıkar ve cinsel organını keşfeder ve bu hoşuna gider.
Mesela kendi başına uyumaya bırakılan çocuklar uykusu olmadığı zaman da sıkılınca kendi kendine böyle bir keşif yapabilir.
Bunun görmeyle ilgisi yok tamamen boş kalmışlık sonucu kendini oyalarken bulduğu bir şey.
Hoşuna gittiği için de bunu alışkanlık haline getirebilir.
Bunu ilgisini başka yöne çekerek ve gördüğünüzde uyarmayarak unutturabilirsiniz.

Kardeşiniz onun ne olduğunu bilmiyor sadece tesadüfen öyle haz aldığını fark etmiş yoksa bunu biryerde gördüğünden değil ve bundan haz aldığını fark edincede bu hareketi yinelemeye başlamış ama bunun ayıp utanılacak başkasının yanında yapılmayacak birşey olduğunun bile farkında değildir sadece siz kızdığınızda yanlış birşey yapdığını ama niye yanlış olduğunu bile anlamıyordur.Kardeşinizin psikolojisinde birşey yok gayet olağan birşey kimi çocuklar böyle haz aldıklarının farkına varırlarsa eğer bir şekilde bunları yaparlar sizin yapacağınız tek şey o anda ilgisini başka birşeye çekip unutturmak yada hiç birşey yapamıyorsanız bunun başkalarının yanında yapılmaması gereken birşey olduğunu anlatın ve dediğim gibi dikkatini dağıtın ama sakın kesinlikle kızmayın suçluluk psikolojisine sürüklemeyin.Doktorada gitseniz sanırım size bunları söyleyecekdir

selamlar.kardeşim 5 yaşında ama tuhaf haraketleri var. utanarak söyleyecegimki kardeşim yalnız kaldıgında cinsel organıyla oynayıp duruyor.sürekli yakalıyoruz.bazen gidiyor odaya gizli gizli takip ediyoruz yine aynı şeyi yapıyor.annem kızıyor bidaha yapmıcaksın diyor .yüzünü kapatıp aglıyor utanıyor.ve bu duruma cok üzülüyorum.2 yaşındayken bile cinsel organını bir yerlere sürtünürdü.
kimseden görüpte etkilenecegini sanmıyorum.yani birinden gördüde ondanmı böyle şeyler yapıyor diye düşünmemiz imkansız.televizyondada böyle şeyler izletmemeye calışıyoruz.ama nasıl alışkanlık haline getirdi bunu bilmiyorum.ne yapacagımız konusunda fikrimiz de yok.ben annemi üstüne gitmemesi konusunda uyarıyorum.psikolojik bişeymi acaba.???????????:(((((

bunda utanılacak birşey yok..ona kızıp utandırmak onu o harekete daha da yöneltecektir...

sabırlı olun ve üzerine gitmeyin..daha da beter olur çocuk...yazık ya...

Back
X