5 Yaşındaki Kızımın Bitmeyen Soruları:)

Merhaba hanımlar, benim Allah bağışlarsa iki evladım var.kızım 5, oğlum 3 yaşlarına girmek üzereler.kızım yaşı dolayısıyla son zamanlarda sık sık sorular sormaya başladı.ben de uygun cevaplar vermeye çalışıyorum, anlatıyorum.ama bazen öyle sorular soruyor ki ne desem ikna olmuyor, sürekli tekrar ediyor o soruyu.mesela üç gündür aynı soru diline pelesenk olmuş durumda: "anne sen niye babaanneme anne diyorsun, dedeme baba diyorsun:)" "hic 2 tane anne baba olur mu" hep dilinde bu, takmış bi kere.hayır çocuğun sorusu da çok mantıklı:)cocuk bile absürtlüğün farkında:) ben de diyorum onlar aslinda babanin anne babasi ama ben de cok sevdigim icin diyorum...ı-ıhhh ikna olmadı. Arkadaşlar sizin çocuklarin da içinden çıkamadığınız,tatmin edemediginiz soruları vardır.neler yapıyorsunuz?ben mi yetemiyorum acaba:KK43:
Çocuğunuz verdiğiniz cevabtan tatmin olmuyor daha açıklayıcı olup daha güzel anlattın açıklayıcı olursanız birdaha sormaz emin olun sadece onları sevdiğim için tatmin edici bir cevap değil.

Maşallah hepsine :) Onların yaşına inmek bana da zor geliyor açıkçası, ileride nolacak bakalım...

Benim kızımda 3 yaşında ve benzer sorular bizde de var. Sürekli sorular soruyor. Maşallah benim kızımda çok akıcı ve mantıklı konuşuyor. Her sorusuna aklına yatacak ve anlayacağı dilden cevap vermeye çalışıyorum. Sizde Eminim ki elinizden geldiğince böyle yapıyorsunuzdur. Fakat tekrar soruyorsa açıklayıcı olmamıştır dediğiniz cümleler.
"anne sen niye babaanneme anne diyorsun, dedeme baba diyorsun:)" "hic 2 tane anne baba olur mu" sorusuna sevdiğim için demek kestirme bir cevap olmuş sanki. Bizde baba ile annenin evlenmesi baba damat anne gelin olduğunda diye başlar o yüzden cümleme öyle başlayacağım. Ben olsam yerinizde Baba gelin anne damat olduğunda babanın annesi benim de annem oluyor. o yüzden anne diyorum. gibi bir cümle kurardım.

Back
X