5 yaşındaki yeğenim bana aşık mı ne???

• Konu Sahibi Konu Sahibi egemn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

egemn

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2011
2.579
229
363
İstanbul
selam arkadaşlar;
eltimin 1 oğlu var ismi alperen,5 yaşına 2 hafta önce girdi.yaklaşık bi 4-5 aydır bana karşı çok ilgili.utangaç utangaç bakışlar atıyo,kayınvalidemlere gittiğimzde hiç yanımdan ayrılmıyo,ellerimi tutuyo sürekli,yanlışlıkla dudaklarına değmiş gibi yapıo çaktırmadan öpüyo.babannesine de diyomuş ki "egemn"bnm sevgilim,aşkım,karım bn onun oğlu olucam..peki bn böyle bi durumda nasıl davranıcam? şimdi hiçbişey demiyorum bnde onun elini tutuyorum,çizgi flm falan izliyorum onunla ama,psikolojisini etkilemek istemiyorum.netten araştırdım biraz bu yaştaki çocuklarda oluyomuş böle şeyler.bi de hala çişini söylemiyo mesela:( anne baba çocuğa karşı çok ilgisiz.eltim aşırı titizdir temizlik yapcam diye çocuk tv manyağı olmuş,hiç oyun falan oynamaz çocuğuyla,bnçok oynarım severim bize geldiğinde kısıtlamam,annesi aşırı kısıtlıyo sadece oyuncaklarıyla oynayabilir o da tek başına bi de tv izleyebilir alperen başka hiçbişey yapamaz ona göre:( babası annesini döverken görmüş kaç kere şuan psikolojisi zaten bozuk,çişini de ondan söylemiyo bnce annesine ve babasına tepki göstermek için..eve gitmiyo son 2-3 haftadır da.hep babannesinde kalıyo bn annemi sevmiyorum diyo,annesi gelince onu hiç öpmüyo sarılmıyo bn seni özlemedim diyo..eşim şaka yapıyo bazen egemn i canavarlara vericem diye,onu verme amca annemle babamı ver diyo:( napmalıyım,nasıl davranmalıyım arkadaşlar,yanlış bişey yapıp da çocuğun psikolojisini kötü yönde etkilemek istemiyorum:50:

Anne babası onunla ilgilenmiyor ama siz ilgileniyorsunuz.Çocuklar bu yaşlarda ilgi kimden gelirse onu seviyorum derler.Anne babasını istememesinin ve sizi sevmesinin nedeni belli aslında

Anne babası onunla ilgilenmiyor ama siz ilgileniyorsunuz.Çocuklar bu yaşlarda ilgi kimden gelirse onu seviyorum derler.Anne babasını istememesinin ve sizi sevmesinin nedeni belli aslında

evet doğru nedenini biliyorum zaten,bu durumda napmam lazım?

sen ilgilendiğin için öyle davranıyor. benimde 6 yaşındaki yeğenim sürekli ben gittiğimde benimledir kucağıma oturur yanaklarım dudağım gıdım öpülmedik yer bırakmaz resmen küçüklüğünden beridirde öyledir. şimdi 8 aylık kardeşi var oda öyle mesela. çocuk sevildiğini bilir ilgilenen kimse onunla zaman geçirmeye bayılır. hele geçen biri dizlerimde uyuttum diğeri yanıma yattı saçımı kokluyor resmen özledikelrindede öyle yaparlar.

O yaştaki çocuk aşık olmayı ne bilsin yahu
Çocuğun size karşı ilgisini direkt olarak öyle algılamanız çok ilginç
Siz kendiniz yazmışsınız çocukla sadece ben ilgileniyorum diye
Sonuçta ailesinden gerekli ilgi ve sevgiyi görmeyen çocuk size yakınlaşmış
Sarılması,ellerini tutması,öpmesi gayet normal..o yaştaki çocuklarda hep görülen bişey
Özellikle bayanlara karşı ilgi yoğunluğu olur hatta bazı çocuklar etek giyen bayanlara yaklaşır
Eteğini açmaya falan çalışır sapıkmış muamelesi bile görebilir
ama çoook normal :)

O yaştaki çocuk aşık olmayı ne bilsin yahu
Çocuğun size karşı ilgisini direkt olarak öyle algılamanız çok ilginç
Siz kendiniz yazmışsınız çocukla sadece ben ilgileniyorum diye
Sonuçta ailesinden gerekli ilgi ve sevgiyi görmeyen çocuk size yakınlaşmış
Sarılması,ellerini tutması,öpmesi gayet normal..o yaştaki çocuklarda hep görülen bişey
Özellikle bayanlara karşı ilgi yoğunluğu olur hatta bazı çocuklar etek giyen bayanlara yaklaşır
Eteğini açmaya falan çalışır sapıkmış muamelesi bile görebilir
ama çoook normal :)

tabiki aşk derken yetişkin aşkından bahsetmiyorum cnm:1: bnm bahsettiğim onun kndince aşk sandığı sandığı şey.

kıyamam ben ona.hadi babasını geçtim ama annesinin umurunda değil mi çocuğunun bu durumu.temizlik dediğin nedir ki oğlun bir daha asla çocuk olmayacak.annesinin tedaviye ihtiyacı var bence kendi içnde halledemediği sorunları aşırı temizlik yaparak unutmaya çalışıyor.bir annenin çocuğuyla ilgili duygularını anlatan bir yazı okumuştum nette, bir bakayım bulursam yollarım.eltiniz bir okusun belki hayata bakış açısı değişir.

“Sadece bu sabah için, içimden ağlamak geldiği halde yüzünü gördüğümde gülümseyeceğim.
Sadece bu sabah için, ne giymek istediğinin seçimini sana bırakacağım ve gülümseyerek ne kadar yakıştığını söyleyeceğim.
Sadece bu sabah, çamaşırları yıkamaktan vazgeçip seninle parkta oynamaya gideceğim.
Öğleden sonra telefonun fişini çekip bilgisayarları kapatacağım ve arka bahçede oturup seninle köpükten balonlar uçuracağım.
Bu öğleden sonra dondurma arabası için çığlıklar attığında sana hiç kızmayacağım ve gelirse bir tane alacağım.
Bu öğleden sonra kurabiye pişirirken bana yardım etmene izin vereceğim ve tepende dikilip düzeltmeye çalışmayacağım.
Bu gece seni kollarımda tutacağım ve nasıl doğduğunu, seni ne kadar sevdiğimi anlatacağım.
Bu gece küvette suları sıçratmana izin vereceğim ve sana hiç kızmayacağım. Bu gece geç saate kadar oturmana ve balkonda oturup yıldızları saymana izin vereceğim.
Bu gece yanına uzanıp, en sevdiğim TV programlarını bir kenara bırakacağım.
Bu gece sen dua ederken parmaklarımı saçlarında dolaştırıp, bana en büyük armağanı verdiği için Allah’a şükredeceğim.
Kayıp çocuklarını arayan anne ve babaları düşüneceğim.
Yatak odaları yerine çocuklarının mezarlarını ziyaret edenleri ve hastane odalarında donuk bakışlarla, daha fazla içlerinde tutamadıkları çığlıklarıyla hasta çocuklarını seyreden anne ve babaları düşüneceğim.
Ve bu gece yanağına iyi geceler öpücüğü kondurduğumda seni biraz daha sıkı ve biraz daha uzun tutacağım kollarımda. Allah’a senin için teşekkür edip, bize yalnızca bir gün vermesi için yakaracağım.
Ben 29 yaşında bir anneyim. Allah bize bir çocuk verdi. Kızımız 10 yaşında. Kısa bir süre önce doktorlar kızımıza beyin kanseri teşhisi koydular.

işte bir annenin yüreğinden kaleme dökülenler.Bence hayattaki önceliklerimizi bir daha düşünmeli.

ipekbocegi yedigim simit bogazimda kaldi
hamileyim ve yuregim ezildi resmen
Allah o anneye ve babaya sabir versin
ve o yavruya saglik versin

konu sahibi bir cocugun yaninda kavga edilmenin zararlarini anlatsaniz
nasil etkilendigini nasil mutsuz oldugunu
o minicik beyninde neler dusundugunu
ve ilerde nasil etkileyecegini :((
bir aile buyugu analtsin siz anlatamiyorsaniz
ama bir seyler yapin
yazik sizden sefkat buldu ve inceliginizden dolayi size yakin duruyor
opmesi elinizi tutmasi onun icindeki yalnizliktir aslinda

annesi çok enteresan bi kişidir,zordur onla başetmek.onu uyaran bi cümle sölersin"ben zaten bakıyorum,napıyorum ki"der.ben şimdi desem ki kaynım seni döverken çocuk görmüş çok etkileniyo bak yapmayın onun yanında tartışmayın bile desem oturur ağlar ama bana rezil olduğunu ve artık yüzüme bakamayacığıni düşündüğü için.çok cahil bi insan.bnden önce gelin gelmiş 6 yıllık evli.geldiğinde 23 yaşındaymış ve tam 23 sene boyunca babası bakkala dahi göndermemiş,çok kapalı bi ortamda büyümüş bu yüzden aşırı cahil.kayınvalidem ve kayınpederim ne deseler suç zaten.onunla ciddi hiçbişey konuşulmaz.mesela konuşuyosun,muhabbet ediyosun bi bakıyosun rengini falan atmış,sana trip yapıyo,allah allah ne dedim de darıldı acaba diyosun.bnce psikologa hem anne babanın hemde çocuğun gtmesi lazım bunu dolaylı yoldan söledim bikaç kere hiç sallamadı.kocası da aynen.hadi kocasına yine diyebiliyoruz bak bu çocuğu kısıtlamayın,bu oyun çocuğu bununla oturup oyun oynayın,çiş olayı hiç normal değil bu çocuk 5 yaşına geldi bi psikoloğa götürün,karınıda dövme falan diye o da aynı..ama bu yazdığın yazıyı okucam çok etkilendim gerçekten,hoşuma gitti sana da okuyum falan diye,inşallah kendine ders alır:(

�Sadece bu sabah için, içimden ağlamak geldiği halde yüzünü gördüğümde gülümseyeceğim.
Sadece bu sabah için, ne giymek istediğinin seçimini sana bırakacağım ve gülümseyerek ne kadar yakıştığını söyleyeceğim.
Sadece bu sabah, çamaşırları yıkamaktan vazgeçip seninle parkta oynamaya gideceğim.
Öğleden sonra telefonun fişini çekip bilgisayarları kapatacağım ve arka bahçede oturup seninle köpükten balonlar uçuracağım.
Bu öğleden sonra dondurma arabası için çığlıklar attığında sana hiç kızmayacağım ve gelirse bir tane alacağım.
Bu öğleden sonra kurabiye pişirirken bana yardım etmene izin vereceğim ve tepende dikilip düzeltmeye çalışmayacağım.
Bu gece seni kollarımda tutacağım ve nasıl doğduğunu, seni ne kadar sevdiğimi anlatacağım.
Bu gece küvette suları sıçratmana izin vereceğim ve sana hiç kızmayacağım. Bu gece geç saate kadar oturmana ve balkonda oturup yıldızları saymana izin vereceğim.
Bu gece yanına uzanıp, en sevdiğim TV programlarını bir kenara bırakacağım.
Bu gece sen dua ederken parmaklarımı saçlarında dolaştırıp, bana en büyük armağanı verdiği için Allah�a şükredeceğim.
Kayıp çocuklarını arayan anne ve babaları düşüneceğim.
Yatak odaları yerine çocuklarının mezarlarını ziyaret edenleri ve hastane odalarında donuk bakışlarla, daha fazla içlerinde tutamadıkları çığlıklarıyla hasta çocuklarını seyreden anne ve babaları düşüneceğim.
Ve bu gece yanağına iyi geceler öpücüğü kondurduğumda seni biraz daha sıkı ve biraz daha uzun tutacağım kollarımda. Allah�a senin için teşekkür edip, bize yalnızca bir gün vermesi için yakaracağım.
Ben 29 yaşında bir anneyim. Allah bize bir çocuk verdi. Kızımız 10 yaşında. Kısa bir süre önce doktorlar kızımıza beyin kanseri teşhisi koydular.

işte bir annenin yüreğinden kaleme dökülenler.Bence hayattaki önceliklerimizi bir daha düşünmeli.

:43::43::43::43::43::43::43:

çocuk aşık falan değil..ilgi görmek istediği ve sevildiği için seninle birlikte..yoksa hiçbir çocuk annesinden başka birini tercih etmez ve mecburiyet olmadıkça uzun süre ailesinden ayrı kalmak istemez.5 yaş çiş söylemek için oldukça geç..hiç olmazsa çiş konusu için ,cocuğu bir psikolağa götürülmesi konusunda destek verin..böylelikle inşallah aile sorunları da çözülmüş olur..

kücük yaslarda daha erkekcocuklari begendikleri ablaya belli ederler begenilerini ama bu durum daha baska cocugun sevgiye sarilip sarmalanmaya ihtiyaci oldugu besbelli senin ona yaklasimin annesinin yaklasimindan sicak yakin buldugu icin sana siginiyor sevildigini fark ediyor sevgiye ac cünkü:26:
Bu durumda zor bence anne farkinda degil yasida kücük :27:
Temizlikle evin huzuru düzenle gelmiyor.En büyük yatirim Sevgidir ama bunu hissetirmek gerekir.

Back
X