- 20 Mart 2014
- 62
- 7
- 26
- Konu Sahibi HarleyQyinn
Öncelikle merhaba. Okulların açılmasına bu kadar az bir süre kalmışken "Acaba yine alay konusu olur muyum?" diye bir korku başladı içimde.
Derdimi sizlerle paylaşmak istedim.
Bana "Şımarıklık ediyorsun sağlıklısın şükret." gibisinden şeyler söylerseniz haklısınız ama son 2 yıldır öz güvenim o kadar kırıldı ki böyle düşünür oldum. 17 yaşındayım. Öncelikle ilk ve son kez dış görünüş konusunda kendime güvendiğim günü anlatmak istiyorum. 12 yaşındaydım o gün "Çok güzelsin." lafını o kadar çok duymuştum ki. Hatta en yakın arkadaşımla konuşurken bir kız çenemden tutarak yüzümü çevirdi "Sen ne kadar güzelsin böyle." dedi. Arkadaşımın bakışları hoşuma gitmediğinden havalara bile girememiştim üzülmesin diye.
Aradan 1 yıl gibi bir süre geçti sanırım ve öz güvenimin ciddi anlamda sarsan yine bu en yakın arkadaşım oldu.
Bana söylediği şuydu: Sen zaten çirkinsin senin sevgilin olmaz. Olsa da ben elinden alırım. O zamanlar küçüklüğüne verdim ama öz güvenimi sarsan ve buna devam eden 11 yıllık arkadaşım hâlâ çirkin olduğumu şaka altında ima ediyor.
Benim kıl tüy sorunum var ve bu yüzden yine birkaç kırıcı söz işittim. Bu da ayrı bir darbe.
Neyse geleyim lise yıllarına. Bundan 4-5 yıl önce "Sen dudağına ruj mu sürdün?" (sürmemiştim oysa dudaklarımın kendisi kırmızıdır) diye beni sorguya alan o ablanın kazandığı liseyi kazandım. Anlamadığım simasından tanıdığım bu ablada fazla değişiklik olmamasına rağmen ben lisede alay edilebilecek kadar değiştim mi?
Sınıfımdaki erkekler ve bazı kızlar dış görünüşümle tipimle alay etti. Bu yıl lisemi değiştirdim ve umarım aynı şeyleri tekrar yaşamam. Ama ben anlamıyorum neden böyle olduğunu. Başkaları aynı kalmışken ben neden bu kadar değişmiş olabilirim. Çok fazla kilo almadım. Her şey normal Allah'a şükür ancak neden alay konusu olacak kadar çirkinleştim. Kaybettiğim bu öz güven denen şeyi nasıl kazanacağım bilmiyorum.