Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları

isisirius

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2025
3
0
1
30
Herkese merhaba, ne illet bir dert olduğunu bildiğim için size melazma lekelerimden %80 oranında nasıl kurtulduğumu anlatmak istedim belki benim kadar kafasına takan vardır diye. Şimdi öncelikle benim lekelerim 2020 yılında yaz tatilinde birden oluştu ve hızlıca koyulaştı. Sebebi tamamen benim salaklığım, gözenek sıkıp cildimi tahriş ettikten sonra güneş kremini sadece sabah sürdüm yenilemedim. O zamana kadar böyle bir problemim olmadığı için çok bilinçsizdim. Evde vichy B3 serum kullanmaya başladım, güneş kremsiz gezmemeye sürekli yenilemeye başladım ama sanırım artık çok geçti. Şuursuzca expigment ve madecassolle kendim tedavi etmemin de verdiği zararı es geçmiyim. Velhasıl beceremedim. Hiç bir olumlu etkisi olmadı koyulaşmaya ve büyümeye devam etti lekelerim. Pes ettim ve artık işlem araştırmaya başladım.

Sadece kış sezonlarında işlem yaptırabildiğim için kendime uygun tedaviyi bulduğum süreç de baya uzadı. Her sezon bir yöntem deneyebilirdim çünkü. 2021de Antalya Medicalparktan Lumecca lazer tedavisi gördüm 3 seans, yanında mezoterapi yapıldı. Prof Dr. Arzu Atasevenden aldım tedaviyi. Kendim de araştırdım melazmada etkili bir protokol gerçekten ama bende işe yaramadı. Lekelerin en büyük sıkıntısı kişiye özel olması malesef. Her tedavi herkeste farklı sonuç veriyor çünkü. Lumecca da benim lekelerimde doğru çalışmadı. İlk seansa biraz açıldı ikinci ve üçüncüde değişiklik olmadı biraz daha koyulaştı.
2022de Antalyada bir yosun peeling furyası vardı. Ben de katıldım. 5 seans aldığım paketi 2den sonra bıraktım çünkü bildiğin yüzümü zımparaladıkları bir işlem, inanılmaz acılı ve etkisi ilk 1 hafta sürüyor. Kalıcı sonuç vermeyeceği belliydi. Dayanamadım bıraktım.

Tabi bir yöntem uygulanırken bile başka yöntemler araştırmaya devam ediyordum işe yaramama ihtimaline karşılık. Dediğim gibi benim çok fazla ve koyu lekem vardı ve dövme kapatıcı fondötenler olmadan dışarı çıkamıyordum. 2023te cosmelan-dermamelan isimli bir işlem keşfettim yurt dışı vloglarından. Mucize gibi videolar paylaşmışlar baya, gözlerim parladı tabi. Araştırdım Trde de yapıldığını öğrendim. Bir doktorla görüşmeye gittim o dönem ankaraya taşınmıştım artık, daha az güneşe maruz kalıyordum ve tedavi alabileceğim sezon süreleri de bi tık uzamıştı. İyice araştırmak istedim. Ardından deşeledikçe bir süre sonra lekelerin geri gelebildiğini paylaşan vlogları ve yorumları da gördüm. Hevesim kırıldı. Biraz saldım sonra tekrar cin geldi bana aman dedim gelirse tekrar yaptırırım.

Veee hala kendisine dua ettiğim canım doktoruma denk geldim. Bana farklı bir işlem önerdi. OSL'nin melanozone protokolü. OSL zaten sevdiğim bir laboratuvar olduğu için, başka ürünlerinden daha önce fayda gördüğüm için hevesim hemen geri geldi. Bu sefer de o protokolü araştırmaya başladım. Açıkçası hakkında pek bir şey bulamadım çok bilinen bir protokol değildi. Zaten OSL de çok bilinen bir marka değildi. Temiz cilt bakımı takıntılıların bildiği bir markaydı o dönem şu an nasıl bilmiyorum durum. Doktorumla tekrar görüştüm ve soru işaretlerim hakkında konuştuk çünkü ucuz bir tedavi değil ve ben o zamana kadar zaten çok para döktüğüm için artık korkar olmuştum. Doktorum benle çok açık konuştu. Daha önce Arzu hoca da benzer şeyler söylemişti. "Melazma bildiğimiz yüzeysel cilt lekelerinden çok farklıdır, çoğunlukla genetiktir. O yüzden de herkes için tedavilerin etkileri farklıdır. Kişiye özel takip ve tedavi planlaması gerektirir. Bir kez bir yerinde melazma lekesi oluştuysa bu genetiğin yatkın demektir ve ömür boyu tekrarlayabilir. Şeker hastalığı gibi buna uygun bir yaşam tarzı geliştirmek gerekir, bakım rutininde hep leke karşıtı ürünler bulundurmak gerekir, bir kaç yılda bir de Qswitch lazer ya da doktorunun önereceği farklı agresif bir tedavi mutlaka uygulamak gerekir. Yani bir işlem yaptırıp sonsuza kadar kurtulacağım gibi bir beklentin olmasın çünkü bu senin genlerinde mevcut bir hasar" şeklinde gayet dürüst ve açık olarak bir genel bilgilendirme yapıldı.

Melanozone protokolü için de açıkça dedi ki "Biz bu protokolde %60-80 (çok zaman oldu 90 da demiş olabilir ama yalancı çıkmiyim) arası bir iyileşme bekleriz. Hastalarda gördüğümüz oranlar da buna uygun sonuç verdi hep. Sonra kombine tedavilerle oranı artırmaya çalışırız. Senin lekelerinde baya derin olanlar da var ve baktığında çok koyu gördüğün yerler muhtemelen tamamen gitmeyecek, protokol bittikten sonra 2 seans da lazer takviyesi yapmamız gerekecek. Ama rahatsız edici görüntü kaybolacağı için yaptırmak istemeyebilirsin ona o zaman bakarız." dedi. Valla böyle önünü arkasını bilince de ben direkt ikna oldum ödemeyi yaptım. Biz doktorumla süreci online ilerlettik bu arada kendisi İstanbulda ben Ankarada olduğum için. Setimi gönderdi, uygulama planını gönderdi ve her adımda ben ürünleri uygularken haberleştik. Kombine tedavi olarak bir adet de ilaç başladık bu süreçte. Protokol 3 ay kadar sürüyor. Detaylı anlatmayacağım youtubeda bu protokolün anlatıldığı videolar var adını yazarsanız çıkar. Hatta benim doktorumun videoları çıkar direkt. Doktor ismi de merak eden ordan öğrenip araştırabilir.

Gelelim sonuca. 2023 kasımda başladık yanlış hatırlamıyorsam, protokolün büyük kısmı 2024 ocak sonuna doğru tamamlandı. Sonra ben devam kremleriyle devam ettim ama lazere gerek duymadım açıkçası cildimi ilk kez yıllar sonra o kadar açılmış görünce biraz totom kalktı. Tedavi bende rahat %80 oranında bir iyileşme sağladı ki denediğim onca şeyden sonra ben %50ye razı olarak başlamıştım. Ben 2024 yılında ilk kez bb kremle ya da direkt güneş kremiyle dışarı çıkmaya başladım. Öncesi sonrası fotoğraflarıma baktığımda ağladığımı hatırlıyorum. Bir kadın için insanların yüzüne dik dik bakmasının ya da noldu diye sormasının ne kadar zor olduğunu yaşamayan bilmez çünkü.

Sonra tamamen geçti mi hayır arkadaşlar tam olarak hocamın dediği gibi oldu. Güneşe biraz fazla maruz kalsam güneş kremi olsa da lekelerim koyulaşıyor. Her kış o setin devam kreminden kullanıyorum hala ama bir daha hiç bir lekem ilk hali kadar koyulaşmadı ya da bb kremle kapatamayacağım hale gelmedi.

Burda uzun zaman önce Eucerin isimli kremi anlatmıştı almanyadan bir abla ben onu da almak istemiştim ama bulamamıştım. Yorumları çok başarılıydı. Şimdi trde satılmaya başlamış. Görünce hemen aldım bugün de ona başladım. Belki bu koyulaşma probleminden de kurtarır diye bir umudum var hala ama artık özgüvenimde bir etkisi yok lekelerimin. Bu düzeyle yaşayabiliyorum. Tamamen geçer mi diye bir deneme halindeyim. Bu yazıyı da o abladan ben faydalanmış oldum, benim sürecimden de birileri faydalanır belki diye yazmak istedim. Çünkü yazı boyunca söylediğim gibi tedavisi gerçekten kişisel bir hastalık ve ne kadar çok tedavi bilinip denenirse o kadar iyileşme şansı artıyor diye düşünüyorum. Tabi siz şanslı da olabilirsiniz belki bunlara ihtiyacınız yoktur çünkü bir arkadaşım sadece düzenli madecassolle lekesini baskılayabiliyor. Bırakınca tekrar çıkıyor kullanınca geçiyor onunki de öyle bi durumda mesela. O yüzden dediğim gibi, kendinize uygun tedaviyi bulana kadar maalesef aramak durumundasınız. Yorucu yıpratıcı bir süreç kesinlikle ama bulduktan sonra aldığınız derin nefes, aynaya bakmanın üzmemesi falan her şeye değer kendi adıma.

Öpüyorum herkesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…