6+1de karından kalp atımının görülmemesi normal mi?

2 mucize

Her şey ASK tan
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2009
2.227
69
163
44
herkese merhabalar bu gün itibari ile 6+2 günlük hamileyim tüp bebek yöntemi ile ham,le kaldım geçen hafta bebeğide içindeki bebeğide gördük şükürler olsun alttan bakıldı fakat sonrasında ciddi kanamam oldu. dün tekrar doktora gittim kanama yeni durduğu için alttan bakmadı üsttende bebeğin kalp atışlarını göremedi. sorun varmıdır sizce dedim olabilir dedi. daha öncede bu şekilde 2 gebelik kaybım oldu. acaba doktorun karından kalp atışını görememesi normal mi yoksa sorun mu var??

Çok küçük oldugu için karından görmemiş olabilir cnm. Benim bebeğimin kalp atışlarına doktor alttan bakmıştı karından belli olmaz demişti benimkide 6 haftalıktı o zaman. Kötü düşünme. Hem zaten bişey olsa doktor söylerdi sana. Sağlıcakla kucagına alırsın inşallah bebeğini.

Çok küçük oldugu için karından görmemiş olabilir cnm. Benim bebeğimin kalp atışlarına doktor alttan bakmıştı karından belli olmaz demişti benimkide 6 haftalıktı o zaman. Kötü düşünme. Hem zaten bişey olsa doktor söylerdi sana. Sağlıcakla kucagına alırsın inşallah bebeğini.
çok sağol cevabın için umarım herşey yolundadır. o kadar zor kavuştum ki bebeğime...

slm geçmiş olsun bende 13+3 haftalık hamileim 6, haftada üstten bakılarak kalp atışı gördü sadece 1 kere oda 3, haftada ilk öğrendiğimde alttan bakıldı ondada üstten görülme şansı olmadığı içinmiş bence kalp atışının görülmemesi belkide bakılan cihazla alakalıdır. devlet hastanesinde ultrasona girdim bi an korktum bebek yok diye gözükmüyor bile ama rutin gittiğim kontrollerde neredeyse bebeğin aynı boyutunu görüyorum sıkma canını üsülmede bence cihazla alakalı alttan muayeneyede pek sıcak bakmıyorum ultrasonunda zararları var neticede alttan rahime çok daha yakın oluyor

6. haftada alttan muayenede belli oluyor kalp atışı hatta her zaman oradan bile duyulmayabiliyor. Bence içini ferah tut. Karından belli olmaması çok normal. Ama muayene ederken nasıl kanama oldu anlamadım. Yüzeysel bir şey olması lazım, kanamayı gerektirecek durum oluyor gibi ama. Tek yapmanız gereken 1 hafta kadar beklemek, o zamana kadar stres yapmayın bence.

Ben de 32. haftamdayım kızım olacak nasipse ve bunun kalp atışını 7 haftalıkken alttan ancak görebilmiştik.Endişeye gerek yok bence.

8. haftaya kadar kalp atışı görünmeyen bebişler var. Karın zarın kalın olabilir, aletten alete farkedebilir. İlki hastane arkadaşımın, ikincisi kuzenimin başına gelmişti. 6 haftalıkmış daha bebişin.

Ben kalp atımı görünsün diye 7 hafta bekledim ama doktora gittiğimde yine de görünmedi. 1-2 hafta daha bekle o zaman kesin emin olursunuz.

Cnm hic endise etme bende 8. Haftada gordum vajinal ultrasonla. Bisuru dr degistirdim. Kalp atisi yok alicaz diyen bile cikti bekledim. 6 gun once dogurdum kizimi sakin endise etme gec dollenme olmus olabilir 8-9 haftayi bekle gerekirse bikac dr a git farkli ultrasonlara gir canini sikma..

öncelikle şunu söyleyeyim kendi durumunuzla başkalarını kıyaslamayın...
herkesin erken kalp atışı gözükmeyebilir...
bazı insanlarda 6 hafta tam dolmadan bile gözüküyor ...
ama herkes aynı değil işte...
bırak karından bakmayı benim alltan ve 3 boyutlu ultrasonla bile 6+4 haftalıkken duyulmadı...
ama maşallah 7+ 4 e üstten duyuldu...
inş sizde duyarsınız ama acele etmeyin az daha sabredin...
rabbim yüzünüzü güldürsün...

arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim bu gün 6+3 te alttan muayne ile gördük şükürler olsun bebeğimin kalp atışını. sadece ciddi bir kanama alanı varmış bu nedenle sürekli yatmam gerekiyormuş. tekrar teşekkürler.

arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim bu gün 6+3 te alttan muayne ile gördük şükürler olsun bebeğimin kalp atışını. sadece ciddi bir kanama alanı varmış bu nedenle sürekli yatmam gerekiyormuş. tekrar teşekkürler.

merhaba pınar senin adına sevindim allah tamamına erdirsin
bende 29 ekimde transfer yaptırdım sat 11 ekim bugün doktora gittik kese görünüyor ama henüz kalp atışını duyamadık senin transferin ne zaman olmuştu ve sat neydi bilgi verebilirmisin

canım benim 14 ekim son adet tarihi ama doktorlar 11 ekim olarak kabul ediyo. transferse 27 ekimdi. hayırlısı olur inş hepimiz için

6.hafta içinde görülüyor allttan ama 7-8 haftadada görüldüğü oluyomuş

Back
X