Bebek Beslenmesi 6.5 aylık bebeğim ek gıda yerken boğuluyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

utopyaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2011
45
80
88
Kars
İyi akşamlar annelerOğlum 6.5 aylık el gıdaya başladık yemek istiyor ama yerken boğuluyor ben de korktuğum için veremiyorum .patates ve havuç püresi verdim ilk olarak ama her verdiğimde boğuldu ,zor nefes aldı.çok umutsuzum sanki hiç ekgıdaya geçemeyecek gibi geliyor .Tecrübeli annelerden yardım istiyorum şimdiden teşekkürler

Nasıl başarılı oldunuz biraz yardımcı olabilir misiniz?
Canım benim ilk bebeğim emdi 2 buçuk yıl
Ek gıdaya başlayınca da hiç reddetmedi ama tatları çok ayırdı onun sevdiği şeyleri yaptım hep
Ve hala yemek seçer şimdi 4 yaşında
İkizlerim de emdiler ama daha çok mama yediler
Sütüm yetmedi

Ek gıdaya başlayınca da biberonla hemen yiyorlar ama kaşıkla o tabağa gidip yemek alıp ağza gelene kadar bile beklemek istemediler ağladılar

Az biseyde de hem öğürdüler boğulur gibi

1 ay resmen eziyetti
Ama bı kaşık yemek bıraz su olmadı mama da hazırdı öyle öyle alıştılar

Tabi benim yardım edecek kimsem de yok hep kendim baktım

Şimdi 11 aylıklar köfte balık et pilav nohut salata herşey yiyorlar

Pes Edip bırakma ama illaki alışavaklar
Ben hiç Blender kullanmadım

Komşumun çocuğu 3 yaşına girmek üzere
Ama komşum da hala mamayla besliyor çocuğunu

Ek gıda da zorlandı sonra bıraktı vermedi bı daha

Şimdi de çocuk hicbisey yiyemiyor

Teşekkür ederim bilgiler için.Sanırım kararlı olmak işin anahtarı .Bebeğim alerjik olduğu için her şeyi veremiyorum.Siz ilk neyle başladınız?Boğuluyor olması beni korkutuyor Allah korusun.
Sizi de tebrik ediyorum ikizlere tek başına bakmak çok zordur ben yardımlara rağmen tek çocuğa yetişemiyorum

Teşekkür ediyorum
İnanın çok zor
Ama birde kendi düzenim var karışanım olmuyor
Bide iki bebiş ikiside anneeee deyince uğurlarına canım feda:))

Evet kararlı olmak lazım
Zaten alerjik bebek de çok zor
Büyüğümde inek sütü alerjisi vardı zaten bı çok şey yasak canım çıkardi ona ne yedireceğim diye düşünmekten
2 buçuk yaşında geçti şükür de rahatladım

Ben ilk yoğurtla başladım
Ama ikinci olduğu için tecrübe vardı tabi
Ayırmadım biz ne yiyorsak yedirdim
Zaten oğlum da küçük olduğu için yeneklerim hep az yağlı ve az tuzlu hatta tuz kullanmayız bile

Benim bebeğimde de inek sütü alerjisi var o yüzden yoğurtla başlayamadım.Aslında yoğurt kıvamı itibarıyla çok iyi bir başlangıç ama maalesef veremiyorum.
Tekrar teşekkür ederim bir ay sabırlı olacağım demek ki

Çok zor oluyor inek sütü alerjisi
Calpol de yasak içinde çilek olduğu için hatırlatayım dedim
Ben tarhana da yediremedim oğluma o yüzden şehriye çorbası yapardım
Allah yardımcınız olsun inşallah alışır kolayca bebeğiniz ve geçmiş olsun

Allah razı olsun ben onu tamamen unuttum 20 gün önce sünnet oldu o zaman verdim 2 kez bir şey olmadı çok şükür olduysa da isilik zannetmiştik .Kayınvalidem ona özel tarhana çorbası yaptı içine çok az iki kaşık kadar keçi yoğurdu koydu ama çok az vermemize rağmen yüzünde kırmızı küçük isilikler çıktı .Acaba tarhanadan mı yoksa bu ara eline ne geçirirse ağzında ondan mı?Havuç da yapabilir mi?

Bende yoğurt katmafan tarhana yapmıştım ama sonra şehriyeye döndüm zaten oda beninkinin aynısı
Havuç bize hiç dokunmadı
İnek sütü
İnet eti
Çilek
Çiğ domates ((aynı zamanda pişiği arttırıyor,)
Ceviz
Bunlar bize yasaktı
Ateş düşürücü olarak ben hep fitil kullandım maalesef
Yemekleri de ek gıdaya alışınca makarna pilav salçasız sebze yemekleri haşlanmış patates meyve kuruyemiş olarak da kaju fıstığı ve badem bunları tükettik
Meyve suyu hiç icmedi oğlum

İnşallah bizimki de çabucak geçer bizim şimdilik inek sütü,eti,yumurta vb alerjimiz var emzirdiğini için ben de yemiyorum bunları 4,5 aydır.Ayrıca anne sütündeki laktozu da sindiremediği için laktazim kullanıyorum.Allah sağlık versin bütün bebeklere bugünler de geçer inşallah yardımlarınız için sağ olun.Allah razı olsun.Çocuklarınızla birlikte sağlıklı,mutlu geçireceğiniz uzun yıllarınız olsun

Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için
Rabbim hepimizin bebeğini bizlere bağışlasın
Geçer elbet ama sabır
Şükür ki geçici bı rahatsızlık bizimkisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…