6.aydan sonra mama şartmı?

bir günde enaz 500gr anne sütü veya devam sütü almalı bebekler eğer sütün yeterliyse hiç gerek yok... sütü yetmeyenler için ek takviye veriliyor.... yada hiç sütü olmayanlar kullanıyor... sen anne sütü ve ek gıdanı ver...benden tavsiye her ek gıdadan önce emzir.... anne sütü gibisi yok...

yalnız tuhaf bir durum var bebeğimin kilo alımı normal 700*800 gr falan ama beeğim doymuyor ya azen çekiştiriyor göğsümü ağlıyor madem sütüm yetiyor bebem neden ağlıyo huysuzlanıyor bakıyorum memede süt azalmış damla damla geliyo bazen

Benimde acik sut temin etme sansim var ama nebilim sanki pastorize edilenler daha guvenli gibi bilemedim simdi...
Himm genellikle fiskirtarak kusmalara reflu diyorlar bizim.doktor da testest falan yapmadı kizimin kusmasini gorunce direk reflusu var dedi :)
Biran once saglikla buyurler insallah

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.[/Q

bu arada senin bebeğin kız sanırım bir ay önde bneimkinden agu falan diyordur benimki bi numaralar yapıyo şu aralar sorma sesler çıkarıyo gerçi konuşmlar azaldı harketler arttı böle burnumu falan sıkıyo saçımı tutup yoluy resmen elinde kalıyo saçım -tavuk gibi kaldı kafam:1:huysuzlukları arttı iraz ama en azındna gaz sorunumuz bitti çok şükür daha manidar bakıyo bu aralar yüzüme uzun uzun bakıyo tanıyorum annemsin der gibi:1:kafasını çevirip çok hoşuma gidiyo annem der gibi içime sokasım geliyor o an:16:canım oğluşum yaa:16:

Evet canim agularimiz devam maşallah bide arada anni diyo bilincli olmasada deliriyorum o lafi duyunca :)
Cigliklara hazir ol sen asil salyada olursa eger catalli bir ses ile çıkan o çığlıklara inanamicaksin :D

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Mamaya bence hic gerek yok.acikcasi hazir gidalara karsiyim.emebildgi kadar sut emsin.anne sutu oyle mucize ki ve oyle donamli ki iki yasina sadece anne sutuyle beslenip saglikli olan cocuklar var.ben hic mama vermedm arkadasm devamli mama verirdi hazir meyve pureleri.cocugu istahszlasti zamanla ve devamli hasta.bagsklik sistemi cok dusuk.sana pratik ve saglkli bir onerm var.kasaptan bolca kemik aliyorsun duduklu tencerede iyice pisiriyosn ilikleri filan cikiyor. o suyu buz kaliplarina koyup dondur.hergun taze olarak sebze corbasi yap.mutlaka icine ufakta olsa bir dis sarimsak koy.biliyorsn cok sifali hem de lezzet verir.hazirladgn kemik suyundan da iki uc tane at icine.hem saglkli hem lezzetli olur.boyu ve sagligi icin cok iyi.

mecbur vermiştir mama ya napsın belki sütü yoktu..aaa çok sağol yapıcam bunu mantıklı:34:kemiksuyu:34:

Benimde 5 aylik bebegim var emziriyorum doktorumuz emen bebeklerde ek gidaya gecis icin 6.ayi beklemek gerek diyor bekliyoruz ay sonu yani 5.5 aylik olunca sadece kendi yaptığın elma suyu ver baska hicbisey verme dedi..
Emiyorsa eger mamaya gerek yok bencede zaten ek gidalarla da takviye edicez
Bebegim 4.5 aylik demissn hangi tatlara alistiriyorsun erken degilmi?

4-6 aylar arasi elma armut avokado tatli patates havuc pureleri verilebiliyor, 6-8 ay arasi brokoli balik tavuk gibi bir kac besin daha ekleniyor listeye, Avustralyada bu boyle :)

Aşk olsun

Evet canim agularimiz devam maşallah bide arada anni diyo bilincli olmasada deliriyorum o lafi duyunca :)
Cigliklara hazir ol sen asil salyada olursa eger catalli bir ses ile çıkan o çığlıklara inanamicaksin :D

hah onu demeyi unuttum on beş gündür sürekli çığlık atıyor aşkım oğlum ya o sessiz çocuktan çıkan sesi duyunca inanamadım bi agresifleşti anlatamam sanki benim oğlum değil gibi çok tuhaflaştı kucağa alınmak için kırk takla atıyor poposu yere değdimi başlıyor ağırmaya ama nasıl hemde kucağa alınınaya kadar bağırıyor seside kalınlaşmış:1:birde bi ara sürekli ıııhhhhh sesi çıkarıyo illet oluyodum noldu bu çocuğa die sıkılıyor hemen ıhh ıhhh böle bi yeri ağrır gii ama içten içe kızıyor boğa sanki :1:kucağa almazsam ilgilenmezsem o ıhhlar oluyo mıhh çığlıklar havada uçuşuyor hahha normalmiş demekki:1::1:

mecbur vermiştir mama ya napsın belki sütü yoktu..aaa çok sağol yapıcam bunu mantıklı:34:kemiksuyu:34:

Yok ya mecbur olsa anlarm.sutu vardi 6.aydan sonra corbayla filan ugrasmiyim rahatlk olsun diye verirdi.tembeldir biraz arkadsm :) kendi de kabul eder.bir de soyle bisey var ya kilolu cocuk saglkli diye kayinvalidesi affern desn diye mama verip sisirmeye calisrdi mama kilo aldrir derdi.mamayi bilmiyorm ama bi doktor pirinc unuyla yapilan mamalar pof sisirir bebegi.ici bos saglksz kilo yapar demisti

yalnız tuhaf bir durum var bebeğimin kilo alımı normal 700*800 gr falan ama beeğim doymuyor ya azen çekiştiriyor göğsümü ağlıyor madem sütüm yetiyor bebem neden ağlıyo huysuzlanıyor bakıyorum memede süt azalmış damla damla geliyo bazen

hımmm o zaman yetmiyo demekki....ek olarak devam sütü ver en azından 1 kez .....

devam sütü ne olaki daha sonraki evrelerde verilmiyormu o...aptamil mi bahsettiğin

aptamil canım o ilk doğduğundan beri kullanılıyor...numaraları var doğumdan itibaren kullanılıyor ayına göre....bende takviye olarak veriyorum sütüm az geldiği için .....

aptamil canım o ilk doğduğundan beri kullanılıyor...numaraları var doğumdan itibaren kullanılıyor ayına göre....bende takviye olarak veriyorum sütüm az geldiği için .....

günde kaç defa veriyosun kaç ml.açıkça sölemek gerekirse bende doktora danışmadan verdim bi kaç defa:17: ama mecbur kaldığım için çok ağlamıştı sütüm baya azalmıştı bi ara dayanamadım anne yüreği.azcık vermiştim de susmuştu umarım yine azalmaz ara sıra oluyor nedense sinir oluyorum ilk günlerdeki gibi değil sütüm üzülüyorum bakalım bu ay kaç gr alacak bebeğim

günde kaç defa veriyosun kaç ml.açıkça sölemek gerekirse bende doktora danışmadan verdim bi kaç defa:17: ama mecbur kaldığım için çok ağlamıştı sütüm baya azalmıştı bi ara dayanamadım anne yüreği.azcık vermiştim de susmuştu umarım yine azalmaz ara sıra oluyor nedense sinir oluyorum ilk günlerdeki gibi değil sütüm üzülüyorum bakalım bu ay kaç gr alacak bebeğim

canım tabiki sütün azsa vereceksin aç gezecek değil ya...yine bu ayına kadar verebilmişsin anne sütünü ne mutlu....bebeğini doğduğundan beri mamayla büyütenler var...benim oğlum9 aylık günde 2 kez veriyorum yani ihtiyaca göre bazen 3....şuan 150 cc içiyor tek seferde.....sende danış dr ve ver yazık aç kalmasın....

4-6 aylar arasi elma armut avokado tatli patates havuc pureleri verilebiliyor, 6-8 ay arasi brokoli balik tavuk gibi bir kac besin daha ekleniyor listeye, Avustralyada bu boyle :)

Aşk olsun

Teşekkürler canim balik nasil verxem acaba zamani gelince??

hah onu demeyi unuttum on beş gündür sürekli çığlık atıyor aşkım oğlum ya o sessiz çocuktan çıkan sesi duyunca inanamadım bi agresifleşti anlatamam sanki benim oğlum değil gibi çok tuhaflaştı kucağa alınmak için kırk takla atıyor poposu yere değdimi başlıyor ağırmaya ama nasıl hemde kucağa alınınaya kadar bağırıyor seside kalınlaşmış:1:birde bi ara sürekli ıııhhhhh sesi çıkarıyo illet oluyodum noldu bu çocuğa die sıkılıyor hemen ıhh ıhhh böle bi yeri ağrır gii ama içten içe kızıyor boğa sanki :1:kucağa almazsam ilgilenmezsem o ıhhlar oluyo mıhh çığlıklar havada uçuşuyor hahha normalmiş demekki:1::1:

Heh iste benim cadinin erkek versiyonu bizimkide oyle belim kopuyor artik tasi tasi birakmaya gelmiyo
Isiriyo bide ne bulsa agizina salyasi artti huysuzluk tavan durumda sanirim disler gelicek
Gaz sancisi azaldi derken dis sancisi baslicak saniirm

canım tabiki sütün azsa vereceksin aç gezecek değil ya...yine bu ayına kadar verebilmişsin anne sütünü ne mutlu....bebeğini doğduğundan beri mamayla büyütenler var...benim oğlum9 aylık günde 2 kez veriyorum yani ihtiyaca göre bazen 3....şuan 150 cc içiyor tek seferde.....sende danış dr ve ver yazık aç kalmasın....

evet orası öle bu zaman akadar geldik çok şükür önemli olan anne sütü alabilmesi zaten takviyeli yada takviyesiz umarım uzun bir süre daha emzirebilirim adette olamadım bi türlü tüm belirtiler var ama bi türlü sökülmiyor leke leke usandım valla bi olsamda kurtulsam sütümde düzene girse bi az bi çok kusra bakma konudna konuya atlıyorum ama bununla ilgili de bir konu açmıştım ayrıca yazan olmadı :17:

Heh iste benim cadinin erkek versiyonu bizimkide oyle belim kopuyor artik tasi tasi birakmaya gelmiyo
Isiriyo bide ne bulsa agizina salyasi artti huysuzluk tavan durumda sanirim disler gelicek
Gaz sancisi azaldi derken dis sancisi baslicak saniirm

aynen ya tüm bebekler aynı sanırım ağılaştıla riyice küçükten ne güzeldi işiy anlamıyodum taşıyodum şu aralar maşalahları var elim ağrıyor benimde bir elimde yemek kaşığı bir elimde oğlum:1::1:salyalar desen hep var zaten diş görünmüyor daha ufukta üyüme atağı sanırım seninkide şu aralar geçicek işalah

evet orası öle bu zaman akadar geldik çok şükür önemli olan anne sütü alabilmesi zaten takviyeli yada takviyesiz umarım uzun bir süre daha emzirebilirim adette olamadım bi türlü tüm belirtiler var ama bi türlü sökülmiyor leke leke usandım valla bi olsamda kurtulsam sütümde düzene girse bi az bi çok kusra bakma konudna konuya atlıyorum ama bununla ilgili de bir konu açmıştım ayrıca yazan olmadı :17:

bende 7 ayda oldum normal yani...benim sütüm çok fazlaydı oğlum hastalandı 3 gün emmedi bende sağmayı akıl etmedim sonra 3...5 damla geldi çok üzüldüm birçok yol denedim şimdi eskisi kadar çok olmasada idare ediyor....kızım 2.5 yaşına kadar emdi...oğlumda emsin istiyorum.....

Gerekli değil. Zaten mama işin içine girdiği zaman anne sütü azalabiliyor. Hiç bulaştırmayın bence. Yalnız gece de emzirin mutlaka şimdi olduğu gibi.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

aynen ya tüm bebekler aynı sanırım ağılaştıla riyice küçükten ne güzeldi işiy anlamıyodum taşıyodum şu aralar maşalahları var elim ağrıyor benimde bir elimde yemek kaşığı bir elimde oğlum:1::1:salyalar desen hep var zaten diş görünmüyor daha ufukta üyüme atağı sanırım seninkide şu aralar geçicek işalah

İnşallah canim inşallah

Back
X