Bebek Beslenmesi 6 aylık bebişte ek gıda miktarı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

zeynopd

Guru
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2012
184
43
298
şu an 6 aylık bebeğim. geçen ay başladık ek gıdaya sütüm yeterli değil kilo alımı iyi değildi. maşallah güzel de geçtik. hiç itirazı yok yiyo verdiklerimi.saat 10 gibi meyvesini, 2 gibi sebze çorbasını 4-5 gibi yoğurdunu, 9 gibi de pirinç unu mamasını yiyo. aralarda emziriyorum. benim sıkıntım miktar konusunda. mesela sebze çorbasını büyük çay bardaklarıyla 1,5 tane içiyo. baya baya kase dolusu oluyo o da. yogurdu dolu dolu 3 kaşık yiyo. mesela muzu yarım verdim dokunmasın diye daha versem yerdi. bu limitleri nasıl belirliyosunuz. yiyo diye midesini de büyütmek istemiyorum :)

şu an 6 aylık bebeğim. geçen ay başladık ek gıdaya sütüm yeterli değil kilo alımı iyi değildi. maşallah güzel de geçtik. hiç itirazı yok yiyo verdiklerimi.saat 10 gibi meyvesini, 2 gibi sebze çorbasını 4-5 gibi yoğurdunu, 9 gibi de pirinç unu mamasını yiyo. aralarda emziriyorum. benim sıkıntım miktar konusunda. mesela sebze çorbasını büyük çay bardaklarıyla 1,5 tane içiyo. baya baya kase dolusu oluyo o da. yogurdu dolu dolu 3 kaşık yiyo. mesela muzu yarım verdim dokunmasın diye daha versem yerdi. bu limitleri nasıl belirliyosunuz. yiyo diye midesini de büyütmek istemiyorum :)

Allah bağışlasın. Her bebek farklı dır. Doymuyor sa yedir bence.benim oğlum ilk başladığımız zaman larda dolu dolu bi kase çorba bi kase yoğurt yiyordu artık kasenin çeyreğini zor yiyo çok üzülüyorum. Meyve yiyo şükür bazen bi şeftali bi armut suyu veriyorum. Ama azalttık bu aralar meyveyi çorba yedirmeye çalışıyorum püre ya da. Sebze yemiyo artık.

Back