Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 6 aylık sosyal ve zeka gelişimi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

hasretaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2010
64
1
86
41
Ankara
ben çalışan bir anneyim bebeğim 6 aylık ve babanne bakıyor işten döndüğümde beni kapıda karşılıyorlar ama bebeğim bana karşı çok tepkisiz davranıyor babasına karşıda aynı. ismi ile çağırdığımızda umursamıyor bile. sürekli etrafıyla ilgileniyor. dikkatimizi çekecek herhangi bi oyun falanda öğrenmedi sadece oyuncakları ağzına götürerek oynamaya çalışıyor. ( dişlerde çıkmak üzere ) sürekli kucağa gelmek istiyor. çok endişeleniyorum acaba bebeğimin gelişimiyle ilgili bir problemimi var çok korkuyorum . bana yardımcı olurmusunuz bebekleriniz gelişimleri nasıl lütfen cevap yazın

ben çalışan bir anneyim bebeğim 6 aylık ve babanne bakıyor işten döndüğümde beni kapıda karşılıyorlar ama bebeğim bana karşı çok tepkisiz davranıyor babasına karşıda aynı. ismi ile çağırdığımızda umursamıyor bile. sürekli etrafıyla ilgileniyor. dikkatimizi çekecek herhangi bi oyun falanda öğrenmedi sadece oyuncakları ağzına götürerek oynamaya çalışıyor. ( dişlerde çıkmak üzere ) sürekli kucağa gelmek istiyor. çok endişeleniyorum acaba bebeğimin gelişimiyle ilgili bir problemimi var çok korkuyorum . bana yardımcı olurmusunuz bebekleriniz gelişimleri nasıl lütfen cevap yazın

merhaba,
6 aylık bi bebek özellikle anneyi görünce tanır,tepki verir hatta gülücük bile atabilir.
çalıştığınızdan dolayı gün boyu babanneyle vakit geçirdiği için olabilir belki.bunu izinli olduğunuz günlerde tespit edebilirsiniz aslında.
babanneyi görünce tepki veriyor mu bebeğiniz?:26:

Bu konuda çalışan anneler size daha çok yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.
tepki vermemesi sizi günboyu görmediğindendir inşaallah.
daha çok küçük,belkide biraz daha beklemek gerekiyordur ondan tepki görmek için.
kendinizi daha fazla üzüp stes yapmayın lütfen; sütünüze de,bebeğinize de yansır bu.
sağlıkla büyütün bebeğinizi.:64:

Bende Çalışan bir anneyim kızımada aynı senin gibi babaannesi bakıyor.

7 aylığız

bence endişelenme işe yeni döndüysen eğer sana tepki veriyor olabilir zamanla alışacaktır. Benim kızım şuanda beni gördüğü zaman bazen tepki veriyor bazen vermiyor. 6 aylıkkende motor gelişimi için aşağıdakileri yapıyorsa sorun yok demektir.

6 Aylık bebek

◦Yakınındaki eşyaları tutabilir ve onları ağzına götürür.
◦Koltuk altlarından tutulursa yere basabilir.
◦Elindeki çıngırak gibi oyuncakları sallayarak oynar.
◦Destekli olarak kısa süre oturabilir.
◦Yüksek sesle güler.

bunlar yeterlidir bu kadar aylık bebek zaten oyun bilmez. Sadece senin ifadelerine çıkardığın seslere kahkaha atabilir.

7 aylığız

bence endişelenme işe yeni döndüysen eğer sana tepki veriyor olabilir zamanla alışacaktır. Benim kızım şuanda beni gördüğü zaman bazen tepki veriyor bazen vermiyor. 6 aylıkkende motor gelişimi için aşağıdakileri yapıyorsa sorun yok demektir.

6 Aylık bebek

◦Yüksek sesle güler.

bunlar yeterlidir bu kadar aylık bebek zaten oyun bilmez. Sadece senin ifadelerine çıkardığın seslere kahkaha atabilir.

canımmmmmmmmmm :38: çok teşekkür ederim oğlum bunların hepsini yapıyor öyle içimi rahatlattınki çok saol :66:

7 aylığız

6 Aylık bebek

◦Yüksek sesle güler.

* yakınındaki eşyaları çok güzel kavrıyor herşey ağzında zaten
* koltuk atlarından tutunca bırak basmayı koşuyor resmen kuzucum
* destekli olarakda uzun süre oturabiliyor
* yüksek seslede gülüyor
motor gelişimi gayet iyi amaannn işte anneyiz evhamlanmamak elde değil

Back
X