Bebek Beslenmesi 6 buçuk aylık bebeğimin beslenmesi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gulenyuzumsunsen

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2015
10.651
28.756
598
Merhabalar,
Uzun yıllardır üye olmadan takip ediyordum siteyi yeni üye oldum aklıma takılan ları sizlere sormak için ..sorum şu
6 buçuk aylık kızım var.3 kilo 200 gr doğdu,şu an 6 kilo 700 gr .ilk 4 ay sadece anne sütü aldı sütüm ün azlığından ve etrafın çocuk doymuyo laflarından dört ayın sonun da azar azar ek gıda ya başladık.

Şu an

sabah : haftada dört kere yumurta sarısı

Tahin pekmez labne ya da keçi peyniri

4 tane bisküvi ( devam sütü ile ıslanmış)

Öğlen :muz şeftali kayısı elma armut dan birisini

Rendeliyorum ,ve bi tatlı kaşığı haşlanmış irmik le karıştırıp veriyorum

İkindi : patates kabak havuç üçlüsüne yeşil biber

Bezelye vs sebzelere irmik ya da pirinç ekliyor püre yapıp veriyorum

(Püre olmadığı gün yoğurt )

Akşam : pirinç unlu kaşık maması

ve her istediğinde anne sütü veriyorum .

Çok hareketli ve

Yemesi gayet iyiama kızım iki ayda 700 gr almış .

Ve günde 5 kere kaka yapıyor .

neden olabilr .ilk bebeğim ve önerileri nizi bekliyorum

Bence menünüzden labne peyniri çıkartın işlenmiş ve şuan onun için çok küçük.. Onun yerine tuzu alınmış beyaz peynir tercih edebilirsiniz..
Pirinç unu boş enerji ve kabız yapar onada tavsiyem hipp in 7 tahıllı kaşık maması var aynı şekilde suya karıştırıp muhallebi gibi verebilirsiniz.
Bir diğer önerim yaptığınız sebze püresinin içine 1 çay kaşığı gerçek zeytinyağı koyın. Hem hazmı kolayşaştırır. Hem de A,D,E,K vitaminlerinin emilimini arttırır.
Onun dışında bebeğinizin kilosu evet biraz az ama şuan diş çıkarma dönemiyse o zaman da kilo almayıp üstüne veriyorlar..
Aslında biz annelerin kilo takıntısı yersiz.bakın ne güzel öğünlerini alıyor. Gecede emzirin hem kilo alımı için hem sizin sütünüzün artması için. Onun dışında boyu uzuyormu, uykusu iyi mi, huzursuzluk belirtisi gösteriyor mu onlara bakmak lazım. Eğer bunlar yoksa kilo önemli değil. 6. Aydan sonra alımı yavaşlıyor zaten.. Her ay düzenli alacak diye bir kural da yok , mesela kızımı diş çok etkiledi allaha şükür çıkardı. geçen ay 300 gram bile alamamış. Bu ay 1 kiloya yakın almış. Değişiyor yani. Kafanıza takmayın.bebişinizi öptüm

Önerileriniz için ve cevabınız için teşekkür ederim :)
labne konusunda önerinizi dikkate alacağım.
evet sebze pürelerine zeytin yağı ekliyorum da yazmamışım :)
50 cm doğdu kızım ve 6 ayın bitiminde 68 cm di . .uykusu da güzel geceleri uyuyan bi bebek iki kere falan uyanıp emiyor huzuru da iyi şükür ..ve çok aşırı hareketli bi bebek
Bi aydır sürünüyo yerinde durmuyor ,:)
sizin bebeğiniz kaç aylık

Benimkide öyle hareketli ya zapdedemiyorum 7 aylık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…