Ben 2 kez yaşadım bunu
belki şöyle şanslıydım; doktorlar bebek yaşamıyor dedikten sonra bir kaç saat içinde düşük yaptım. Yani sanki vucudun vedalaşmak için vakite ihtiyacı vardı. Doktor artık umut yok deyince vucudum da vedalaştı.
Bebeklerimden birini 12+5te digerini 10+3te kaybettim. 12. haftadaki bebeğimin kromozom bozukluğu olduğunu salı günü öğrendik, perşembe kalp atışı yok galiba denildi, cuma sabaha karşı düşük yaptım. 10. Haftadaki bebeğim hiç görünmedi, hiç kalp atışı olmadı, son ultrason randevusundan 2 gün önce bebeği düşürdüm ama kanama başlamadı. Kanama başlamayınca eşime yüksek yerlere yürüyüşe gidelim dedim. Dağa tırmanmaya gittik yürüyüşe. 3 saat falan yürüdük herhalde. Hem hareket etmek hem basınç yüzünden. O yürüyüşten sonra kanamam da başkadı.
(Bulunduğum ülkede önce düşük bekleniyor. Bir de ne olur ne olmaz diye hemen kürtaj yapmıyorlar olur da bebek ilerlerse/yaşarsa/geç döllenmeyse falan diye) mesela 2 numarada 8 haftalıkken ultrasona gittim. Bebek görünmedi. Kese boştu. Yine de 10. Hafta tekrar gelin biraz daha bekleyelim dediler.