6 yaş oğlum odasında yatmayı reddediyor.

mamar

Guru
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2011
198
37
298
İstanbul
İyi akşamlar. Oğlum 6 yaşında.1.5 ay evveline kadar böyle bir problemimiz yoktu. Bu 1.5 aylık sürede tatil ve aile büyüklerini ziyaretle geçti. Hep aynı odada kaldık. Şimdi evimizdeyiz ve her gece aglayıp uyumak istemiyor. Bi kaç kez yanımızda yatırdık. Onda problem yok. Bizde erken yatmıyoruz.bizimle gece yarılarına kadar oturuyor. Koltukta orda burda uyuyayım beni kaldırın diye teklif ediyor. Okula başlıcak bu sene. Ve 2 ay sonra kardeşi dünyaya gelicek. Bu konuda endişeliyim. Tekrar nasıl yatagına alıştırıcam onu. Ve neden oldu.

Baktı ki anne-baba ile de uyuyabiliyor, hemen kendini bu yöne çekerek eski alışkanlığını silmek istiyor.
Bence izin vermeyin, siz onun yatağınıza gidin ama sizle aynı yatakta olmasına göz yummak, alışkanlık olmasını sağlamaktır.
Yanlış davranışı pekiştirmek yerine, silmek gerekir.
İstediğinde güzelce anlatarak, seslendiğinde yanına gelip uyuyana kadar bekleyebilirim diyerek bu süreci atlatın derim.
Şimdiden sağlıklı doğumlar.

Teşekkür ederim. Yanımızda yatmasına çok agladı kıyamadım izin verdim. Karanlıktan korkuyormuş. yattıgı zaman
birinin sesini duydum dedi. Ben de öyle korkuyorken onu yalnız bırakıp gitmek istemedim. Yanında zaten biraz yatmaya başladım. Eski alışkanlıgıydı bu zor alıştırmıştım şimdi malesef yeniden başlıyoruz.

Back
X