Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Erkek İnfertilitesi65 Milyon Bir İşe Yaramaz Kurbağa Yavrumuz Var
dün doktora gittim eşimin sperm sayısı 65 milyon muş ama progressif motilite (ne demek bilmiyorum) %3 normal morfolojı %0 vesaire vesaire bunlar tam ne anlama gelir bilmiyorum ama bebek olmazmış bildiğim bu. tüp bebek bile zor görünüyor çünkü bu iribaşlar(spermler) yamuk yumuk daha önce bi tüp bebek denemem oldu büyümediler bu şekilsiz spermler yüzündenklava: ARKADAŞLAR YALVARIRIM YARDIM EDİN BENİM GERÇEKTEN Bİ BEBEĞİM OLMAYACAK MI HİÇ.HİÇ Bİ MUCİZE YAŞAYAN YOK MU NE OLUR BİRAZ DA OLSA UMUDA İHTİYACIM VAR Bİ DALMASI BİLE YETER:Saruboceq:
yani birkaç tane bile normal şekilli sperm yok mu, anlayamadım..mikroenjeksiyon deneseniz..daha garanti olur..hem ankaradasınız..hangi merkeze gittin daha önce?
bende 65 milyonda nasıl çocuk olmuyor onu anlamadım normalde 20 milyon sperm gebelik için yeterli iken 65 milyon nasıl yetmiyor.hiçmi eşinde normal sperm yok hepsi anormalmi bunu bi şekilde düzeltebilirler sıkma canını.
normal morfoloji dedikleri saırım normal sperm demek o da %0 yani bi tane bile normal yok. daha önce hrs ye gittim tüp bebk yapıldı tuttu ikizdiler ama kalp atışı göremedik hatta kese bile (kan testinden ikiz diyorum) sebep de eşimin bu şekilsiz kurbağalarından kaynaklanıyormuş bu şekil bozukluğu düzelir mi? internetten araştırıyorum(çünkü eşim doktora gitmiyoklava:) ama bi cevap bulamadı biliyorsanız lütfen yardım edin bu düzelir mi?:uhm:
bence bunun bi tedavisi muhakkak vardır nasılki az olan spermi çoğaltabiliyorlar şekil bozukluğu olanınıda düzeltebilirler ama tahminimce bu laboratuar ortamında olur ve senin yumurtana enjekte edilir yani tekrar tüp bebek sizin için iyi bir şans olabilir.geçmiş olsun canım moralini hiç bozma allahın izniyle hepimizin bebeği olur inş.
ama tüp bebek de zaten sağlıklı spermler seçiliyo..o zaman dediğin gibi gerçekten bir tane bile yok..bu durumda neden hemen tüp bebek yaptılar..önce şine 2-3 aylık bir tedavi uygulamaları gerekmez miydi..yada bir üroloğa yönlendirselerdi..bütün dertleri para olmuş bunlarınklava: canım sen eşini ikna et..alt tarafı bir doktora gidip tahlil verecek...şimdi çok etkili ilaçlar var..düzeleceğine eminim..ah bu erkekler..hem çocuk isterler,hem de bişey yapmazlar..kendiliğinden oluyo sanki bu iş..benimki de öyle..tahlil dedin mi cinleri tepesine atıyo..allah hepimize kolaylık versinkaydirigubbakcemile
doktor bunun bir tedavisinin olmadığını söyledi.(tabi bunu söyleyen jinekolog ürolog diil) tüp bebekte de bakmışlar öyle diyo artık kimseye inanmıyorum.
başka doktorlarada bi görünün bence bide keçi boynuzu kürünü bi deneseniz faydası olur gibime geliyor.mutlaka vardır bi yolu.hiç spermi olmayanlardan bile bulunuyor ameliyatla.
canım testte yazan değerlerin tamamını yazarsan daha iyi olur.. morfoloji önemli evet.. morfoloji spermin baş boyun kuyruk bölümünün tam olduğunu ve normal sperm olduğunu gösteriyor.. yalnız şu da var.. incelemelerde verilen sperm örneğinin hepsini incelemeleri mümkün değil.. tek tek ayıramazlar o kadar milyon sayıyı.. misal 100 spermi inceliyorlarsa incelemediklerinin içinde normalleri de vardır.. motilite hareket demek.. bu %3 toplamı mı.. ama gebelik elde edilmiş olduğuna göre normal spermlerinizde var.. doğal yolla gebelikte normal olmayan sperm yumurtaya zaten ulaşamaz.. size tüp bebek yapılmış.. ve döllenmiş yumurtayı sana koymaları gerekir.. olmamasının sebebi sperm değildir bence.. döllenmiş çünkü.. eşin bir üroloğa gidip testi tekrarlasın.. varikosel falan varsa ameliyat olur.. olmaz diye üzülme.. Rabbim mucizeleri gönderiyor..
tulıny çok teşekkür ederim içime su serptin değerlerimiz şöyle;
konsantrasyon 65 milyon
total sperm sayısı 318,5 milyon
motilite %37
progressif motilite %3
normal morfoloji %0
preparasyon sonrası
konsantrayon 14 milyon
total sperm sayısı 7 milyon motilite %90 progreessif motilite %54
ancak preparasyon sonrasında morfoloji yazılmamış
BİZ YİNE ÖRNEK VERİCEZ AMA BU ARA EŞİME VİTAMİN ÇİNKO SELENYUM VE HAVUÇ SUYU İÇİRİYORUM KENDİM DE SOĞAN SUYU İÇİYORUM 2 AY SONRA TEKRAR TEST YAPTIRIP ONA GÖRE YİNE TÜP YAPTIRMAYI PLANLIYORUZ
canım sperm sonuçlarında sorunlu olan morfoloji olarak görülüyor.. motilite hareket demek.. öncesinde %37 yıkama sonrası %90 olmuş çok iyi.. yıkamadan sonra sayı düşük çıkmış ama morfolojiyi yazmadıkları için %90 hareketle çoğu sağlıklı olarak görülüyor.. havuç suyunu içmesi için sigara içmemesi lazım.. inş şifa olur hepsi.. değerler dediğin gibi çok kötü değil üzülme.. yumurtayı dölleyebiliyorsa zaten sorun yok.. o da başarılmış bir kez.. zamanı gelince her şekilde olur merak etme..
canım sperm sonuçlarında sorunlu olan morfoloji olarak görülüyor.. motilite hareket demek.. öncesinde %37 yıkama sonrası %90 olmuş çok iyi.. yıkamadan sonra sayı düşük çıkmış ama morfolojiyi yazmadıkları için %90 hareketle çoğu sağlıklı olarak görülüyor.. havuç suyunu içmesi için sigara içmemesi lazım.. inş şifa olur hepsi.. değerler dediğin gibi çok kötü değil üzülme.. yumurtayı dölleyebiliyorsa zaten sorun yok.. o da başarılmış bir kez.. zamanı gelince her şekilde olur merak etme..
:sm_cool:YAZDIKLARIN BENİ NASIL MUTLU ETTİ İNANAMAZSIN EŞİM SİGARA İÇMİYOR DAHA ÖNCEKİ DE TÜP BEBEKTİ AMA YİNE DE İYİ DİYOSAN İNAN ÇOK MUTLU OLDUM DAHA ÜROLOGA GİTMEDİK GİTMEDEN ŞU KÜRLERİ BİTİRELİM ÖYLE GİDELİM DEDİK ŞU AN İNAN ÇOK MUTLUYUM GİTTİĞİM JİNEKOLOG BİR TÜP BEBK UZMANIYDI ANLADIĞIM KADARIYLA BİRAZ KENDİNE İŞ ÇIKSIN DİYE BUNU YAPMIŞ NE İNSANLAR VAR NASIL HESAP VERECEKLER ACABA ÇOK MERAK EDİYORUM kötükedihüso
ben tüp bebek merkezlerinde yapılan testleri güvenilir bulmuyorum.. doktorların bazıları çıkar için insanları kullanabiliyorlar malesef.. o yüzden devlet hastanelerine gitmeye çalışırım ve tek doktorla yetinmem.. birden fazla doktora giderim.. bizim sperm değerlerimiz sizden kötü canım.. üzülme gerçekten çok aşırı bir düşüş yok.. testi tekrarladığınızda yine bakmak isterim.. inş daha da düzelmiş olur..
sorma SABOcum ya.. öyle oldu valla.. imkan olsa açarım valla.. şu hemen kestirip atan doktorlara ne çok sinir oluyorum anlatamam.. çaresi varsa nedir bu olmaz demeler.. :mymeka:
canım kendini üzme; benimde eşimin hareketli sperm sayısı az ve dr bize ilaç başladı. İlacın prospektüsünde şekil bozukluğu için kullanılabileceği de yazıyor. Ürolog değilim ancak tüp bebek tutmuşsa eğer 1 tane de olsa normal sağlıklı sperminiz vardır demektir bu. Bence eşine iyi bir ürolog bulun ve tedaviye başlayın hemen.
TEŞEKKÜR EDERİM ARKADAŞIM
ÖNCE ŞU KÜRLERİ UYGULAYALIM 2 AY SONRA HER İKİMZDE DOKTORA GİDECEĞİZ KEZA BENDE DE PKO VAR. ALLAH VURUNCA TAM VURUYOkafamçokkarıştı
pko olupta hamile kalan bir sürü hasta tanıyorum pko dert edilecek bir durum değil bence çünkü en azından tedavisi var. ancak bebek sahibi olabilmeniz için stresten arınmanız ve mutlu olmanız çok önemli. çünkü streste en az hastalıklar, alkol, sigara kadar yumurta ve spermi etkiliyo arkadaşım. derdi veren rabbim dermanını da verir her zaman için ve her şerde bi hayır vardır mutlaka. sana bu kadar rahat yazıyorum ama zaman zaman bende umutsuzluğa düşmüyor değilim hani.
bak sana arkadaşımın durumunu anlatayım. eşinin sperm morfolojisi çok bozuktu bunun için yıllarca tedavi gördü. sonra tüp bebek denemeye başladılar tam 10 kez denendi hiçbiri tutmadı sonunda benim ikazımla bir kan testi yaptırdı ve kansızlık çıktı meğer kansızlık nedeniyle tutmuyormuş bebişler. bunu tedavi ettik 11. denemede tuttu, şimdi bir kızı var. şans eseri 1,5 yıl sonra kendiliğinden 2 bebeğe hamile kaldı. oysa dr 10 deneme sonunda gidin evlat edinin sizin asla çocuğunuz olmaz demişti. Rabbim isterse verir.