...

Benim annemi babam kacirmis,önceleri istemis vermemisler,annemin gönlü yokmus ama sorun cikmasi diye boyun eymis kaderine.
Annende sevmis vermemisler,peki ya simdi kadincagazin hala icinde :(

Aslında yaşadıklarımız birbirine çok benziyor. Benim annemde köyde büyümüş dedemin ilk göz ağrı aslında dedemin ilk evliliğinden iki çocuğu varmış anneannemin de ilk evliliğinden iki çocuğu. Dede ve anneannem evlenince ilk annem doğuyor dedem el üstünde taşıyor her şeyden sakınıyor ardından iki erkek kardeş daha oluyor bu arada evde anneannem ve dedemin ilk eşlerinden çocukları da var. Son işte annem ilkokul 5. sınıfta hemşirelik sınavlarına girip kazanıyor Balıkesir merkeze gitmesi lazım anneannem ağlanıyor göndermem kim kalacak yanında diyor filan dedem vazgeçiyor. Annem tarlada yardım ediyor annesine babasına filan. Sonra teyzemlerin ikisi dedem vermediği için kaçıyorlar eşlerine. Annem anne ve babasının üzüntüsüne şahit oluyor. Gel zaman annemin ağabeyi yani annesinin eski eşinden olan oğlu askerde iken annemi istemeye geliyorlar annemin de gönlü var gibi ama dedem vermiyor ağabeyi askerdeyken olmaz diyor. Ne hikmetse 1 hafta sonra babamlar geliyor hem de İstanbul'dan ve onlara veriyor annem bir şey diyemiyor ninesi bile kaç istediğine diyor ama yok annem kaçmıyor çünkü görmüş nasıl üzüldüklerini evleniyorlar İstanbul'a geliyor. Eski bir evde kaynanayla oturmaya başlıyor 5 sene çocuğu olmuyor sonra ben oluyorum sonra bir 5 sene sonra kardeşim. Kendimi bildim bileli hep kavga olurdu babam sorumsuzdu iyi biriydi ama isteklerimizi yerine getirmezdi sonra evler mütahite verildi kiraya çıktık yine bir kavgada babam evden gitti ve bitti boşandılar. Çok zor şartlarda yaşadık annem o yaştan sonra çalışmaya başladı babam ilgilenmedi. Yapılan evleri de sattı yedi vs. Annem çalıştı çabaladı bizi okuttu ben evlendim. Annemin onca senenin sonunda belinde fıtık, omuriliğinde kireçlenme, kalbinde stent var. Karaciğerinden rahatsızlandı işten ayrılmak zorunda kaldı bir sene iğne tedavisi gördü saçları döküldü zayıfladı ama onu da yendi. Gözünün tekinin % 5 gördüğü anlaşıldı 7 ay iğne vuruldu her ay gözünden. Şimdi bileğinde de sinir sıkışması çıktı ameliyat olacak. Erkenden çöktü. Ancak rahata erdi ben evlendim şehir dışına çalışıyorum yardım ediyorum henüz emekli olamadı kardeşim çalışıyor bakıyor eve. Ama en baştan dedem o hatayı yapmasaydı ki sonraları o da kabul etmiştir bunu belki de herşey bambaşka olurdu. Gerçi tabi sonra anneme babamın köydeki akrabaları tarafından büyü yapıldığı da ortaya çıktı dedemin 1 hafta arayla kabul etmesi zaten şaşılacak birşeydi onun mevzusu ayrı ama mucizevi şekilde anlaşıldı büyü konusu da babaannem de aracı olmuş maalesef. Hayatta bazı şeyler yaşanıyor yaşanması gerekiyor insanın o anda dili lal oluyor, cahillik oluyor annem şimdiki aklım olsa kabul eder miydim diyor keşke şimdiki aklımızda eskiye dönebilsek.

Annen için mübarek Ramazan gününde acil şifalar diliyorum. Rabbimin kapıları çoktur hiç belli olmaz ümidinizi kaybetmeyin.

Back
X