6aylık kızım uyumuyor!:(

elifayse92

Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2014
88
3
13
İstanbul
Saat 05.43 suan ve ben kizimi uyutamiyorum hic bi derdi yok kucagimda memede uyuyo yerine koydugum an uyanip agliyo yada yerine koyduktan 5 6 dk sonra uyanip bagirmaya basliyo. Ne yapacagimi sasirmis durumdayim. Her yolu denedik gunduz uyutmadim ; ki gunduz uykusuda kucagimda 10 20 dk lik uyku. Azcik kestirince hemen kendine geliyo gulucukler saciyo etrafa. Lutfen yardim edin tavsiyeye cok ihtiyacim ilk bebegim ve su son 1hafta hic uyuyamiyoruz. Nasil gece kesintisiz yerinde uyumasini saglayabilriim

merhaba yanına uzanıp emzirmeyi denedinmi bun alıştırabilrsin ama gündüz tabi yatarak emzir yani sende o emerken kestirirsin hiç değilse sarılıp ömerek emzirirsen güven verir varlığın ona belki işe yarar beraber uyursunuz ben bazen yapıyorum ama dikkat etmen gerek tabi üstüne falan düşme .birde onu yormayı dene gece yatma vakti gelene kadar yürüt,oyun oynayın beraber vs. yada açık hava gezisi yaptır o da işe yarıyor temiz hava.

Yalancı emzik vermeyi denediniz mi ?
Benim oğlum da uykusu çok azdı hemen uyandırdı yalancı emzikle rahart ettim...

Yanima aldığım zamam hemen uyuyo ama dedigin gibi cok korkuyorum uykudayken uzerine düşmeye uyutmaya calisirken avazi ciktigi kdr bagriyo bnde almadim aglattim brz kiyamiyo insan ama saat 06 olmustu artik canima tak etti. 5 10 dk agladi almadim kucagima sonra alip meme verdim uyudu hemen yatagina koydum cok sukur uyumus bu saate kdr ama aglayinca hem o yipraniyo hem ben((

oğlum 3,5 yaşında ve nerdeyse 2 yaşına gelene kadar uyku sorunumuz oldu..
ne olursa olsun yatağınıza almayın..5-6 yaşlarına kadar yatağından ayıramayan anneler var..sizin kokunuzda uyumya aalışınca ayırması çok zor..ayakta sallayın...gece acıktıüğı için kalkıyor olabilir.yatmadan mama verinpirinç unuile yapılmış...ya da gece bieberonla süt verin uyurken..
yatağında yatmaya alıştırın mutlaka..önce gündüzden başlayın..sonra gece yatağına alışsın..ağladığında yanına gidip sakinleştirin kucağa almadan..kyamam gibi bişey demeyin,her ağlaması sıkıntıdan değildir,onun yararına bişey yapıyorsunuz..sırtını sıvazlayarak sakinleştirin..

aslında çok şey var yazabikelceğim ama siz sorabilrsiniz:)

bir arkadaşıda bahsettiği gibi her ne kadar tasnif etmesemde mama verebilrsin bazı geceler ama herzaman değil eğer ağlaması uyumamaı açlıktansa..mama onu anne sütüne nazaran daha tok tutup rahat uyutacaktır..sinidirmi zor olduğu için ama tabi mecbur kalırsanız..bi deneyin

Malesef bebekken alistirmaya calistim 2 3 ay emdi simdi kesinlikle almiyo emzik beni kullaniyo emzik yerine(

Bilmiyorum bence emzik üzerine biraz yoğunlaşın... Çünkü sizi sürekli emmesi hem sizin için hemde çocuk için sıkıntı..Ben oğlumu bütün gece yanımda yatarak emzirdim kolumun üzerine aldım öyle emip uyuyordu emmese aynı senin dediğin gibi alana kadar nefessiz alana kadar ağlardı...
Ek gıdaya geçtin mi, ?

Evet cnm gectik ek gidaya acliktan uyanip agliyo olabilir diye uyutmaya calismadan once püre ve yogurt karistirip yediriyorum ve sonra uyutma sureci basliyor her gun daha degisik bazi gunler her saat basi kalkiyor aliyorum kucagima hemen uyuyor bazen emip uyuyor. Dun gece 6da yattik. 12te kdr kesintisiz uyumus buna bile şükür

Ek gidaya basladik 3 4haftadir. Yatirmadan once yediriyorum puresini acliktan uyaniyor olabilir diye ama bazı geceler.okdr uykulu oluyorki gozler kapali agliyor yataginda kucagima alip meme veriyorum memeyi alamadan geri uyuyor . Yerine koyarken sanki onu terkediyorum mus gibi uyanip cirpinmaya başlıyor suan 7aylik olmak uzereyiz sadece 3 kez yanima aldim oda artik som raddeye getrdi beni hic istemiyorum alissin yanimda yatmaya 2.5 sene diyorsunuz( iyice gozum korktu 40indan beri ha duzeldi ha duzelecek diye bekliyorum.

Emerek uyumaya alistigi icin surekli gogsunuzde uyumayi istiyor.
Bizde oglumla benzer sorunlari yasadik.
Ben yanina uzanarak emziriyordum, uykuya daldiginda da yatagina koyuyordum.
Ilk baslarda uyku egitimi mutlaka zor olacak.
Ama ne kadar kucukken bir duzen olusturursaniz o kadar cabuk adapte olur.
Eger yapabilirseniz her turlu ihtiyacini karsiladiktan sonra emzirin ve gogsunuzde uyuyunca yatagina birakin.
Aglarsa tekrar emzirin ya da sakinlestirin tekrar yatagina birakin bu sekilde sizde yaninda olun ce yatagina alismasini saglayin.
Saglikla buyutun yavrunuzu.

Teşekkür ederim. Evet aynen yazdiginiz gibi emerek uyumaya alistigi icin bana yapisarak uyumak istiyor. Ins tez zamanda duzene girebilir normal cocuklar gibi gece uyur gunduz kalkar ins:)

bu arada yoğurt da püre de gaz yapar,gece yatmadan yedirmeyin bence..o yüzden de uyanıyor olabilir..pirinç unu ile falan mama yapın.ya da hazır kaşık ammalrı var su ile karıştırılan onlardan deneyin..
sizi emzik yerine kullanıyor artık gözü açıldı kullandırmayın kendinizi:)
yok korkmayın benim oğlum kolikti ve çok gazı vardı..o sebeple uykularımız düzene çok zor girdi..şimdi de gece uykusunu seven bir çocuk değil,huy demek ki bir yerden sonrası da..ilk doğduğu gün bile uyummaıştı ki:)şimdi 3,5 yaşında uyku zaman kaybı diyor,gözlerimi mandallasam uyumaz mıyım acaba diyor :)

:))) sanirim benim kizimda uykuyu sevmeyenlerden suç bendede olabilir hamileyken 4lere 5lere kdr oturdum 🙈 degisik mamalar denicem insallah cok tsk ederim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…