6aylık kızımın yeme sorunu ve kilosu :(

Benim kızımda 2 gün sonra 10 ayını dolduracak 8,600 gr. 4 kg doğdu ama kilo alamadı fazla.İştahsız ve çok hareketli bir bebek.
Bana da hep diyorlardı ayından küçük duruyor diye..takma kafana.sağlığı yerinde olsun Allah korusun bebeklerimizi.
Ben fantomalt ve protifar kullanıyorum.Doktorumuz toparlayabilir dedi ama bir farkı yok gibi.pahalı mamalar ama doktorunuz heyet raporu verirse az bir ücret vererek alabiliyorsunuz.Sizde doktorunuza danışın.Kiloya takılmayın sağlık olduğu için şükredin Allah a.

benim kızımda 34.haftalık doğdu.
aynen 6 aylıkken 6 kiloydu.ben de boy vs. iyi sayılırım.aylarca kilo almadı ve canımı sıktı.ek gıdaları sevmedi,yemedi vs.
neyse yaşına doğru daha normal yemeklere geçtik ve daha iyi oldu.şimdi 15 aylık.10 kilo olduk nihayet.yani 6 ayda 4 kilo alamadı.
sağlıklı şeyler yedirmeye çalış canım.
kimi dr.prematüre diye calsiyum vermiş doğunca ama ben trio 123 kullanmıştım.
tatilde herkes çok minik buldu.ben de kısa boylu olacak diye takmıştım.hala ufak gelse de takmıyorum artık.

benimde oğlum yaklaşık 3600 gr doğmuştu.1 aylıkken sadece 400
gr alıp 4 kilo olmuştu.Gezdirirken bir genç kızımız yeni mi doğdu demişti.
1 aylık oldğunu duyunca ama hiç bir aylık gibi durmuyor demişti.yani
3 kilo ya da daha az da doğabilirdi,böyle sürekli kıyas yapan,üzmek için
uğraşan insanlara sinir oluyorum açıkçası.Hiçbir zaman dışarda bir çocuk görsem
tahminde bulunupta şu yaşta mı diye sormam annesine,üzülmesin diye.
oğlum 3 yaşına girecek Allah nasip ederse ve
böyle dengesiz konuşan insanlardan dolayı ilk zamanlar çok kafama taktım kilo durumlarını.
sonra 1-2 yaşından sonra takmamaya başladım.
Sizde üzülmemeye çalışın.Kendinizi şöyle telkin edin.Asıl gelişim açısından önemli olan kilo değil boyu.
eşinizde sizde maşallah uzunmuşsunuz.Bu işlerde biraz biliyosunuz ki genetiğe bakıyor.
birde aslında burda önemli olan, 6 aylıkken 6 kilo olması değil;
yemek yemek istememesi,ağzını kilitlemesi...çok yemeyebilir ama az da olsa yemesi gerekiyor.
1 çay bardağı kadar değilde yarım çay bardağı kadar mesela ama yemesi gerekiyor.
sende az az ama sık sık ağzına bişeyler vermeye çalış.benim oğlumda iştahsızdı.
evde ne var ne yok(biblo,süt pompası,fener,anahtarlık vs.) ne varsa aklınıza ne geliyorsa yani
eline verip daldıktan sonra yemek yediriyordum.

Son düzenleme:
Hayir ya canim kilosu cok iyi 6 aylik 6 kilo benim kizim 2.5 yasinda 10 kilo ben kafami taslara vurayim o zaman
Ne alaka canım 6 aydan sonra gelısım cok hızlı ılerlemıyo ayda 300-400 gr anca alıyolar senın kızında mınyon demekkı
kafanı taslara vurmana gerek yokkı
Ben fantomalt duymustum arkadasta benzer bi durum vardi sutune katardi sen istersen bi doktoruna danis belki kilo almasina yardimci olur.protein takviyesi.
evet benım oglumda 2860 dogmustu 2 ayda 5 kg ya ulastıydu faydası var proteın takvıyesı sonucta vucudun dırencını artırır...
konu sahıbı mutlaka denesın derım ben faydasını gordum kg takılmıyorum artık kendımı asagılanmıs hıssederdım hep kaynanamlar ozellıkle bakamadın edemedın bılmemne kof sısmanlıktan zıyade saglıklı olmasına bak.

benım oglum 21 aylık 14,500 kg 98cm bakıyosun yıne zayıf duruyo yapacak bısı yok mınyon boyu uzun gostermıyo bu kadar oluyo elhamdullılah saglıgı ıyı dıyıp gecıyorum

dr.gelişimi,kilo alımı hakkında ne diyor:34:

6 aylık bebek diş cıkartıyor o yuzden de yemek istemıyor iştahı yok bizim de oyle doktora gittik bize supradin verdi.mesela corbasını bile mecbur blenderden gecirip biberon la verıyorum.lütfen çok üzme kendini.gecer biz 10 aylık olduk diş dan dolayi iştah sıkıntısı var.diş dönemi geçsın düzelir

ah ah benimde korktuğum konu bu
Sanırım da erken doğum yapacağım zaten bebeğim minyon görünüyor
Doktorum doğana kadar 3 kg yu bulamayacak diyor. 2700-2800 anca doğarmış.
Bir de şimdi yüksek tansiyon çıktı belki erken bile doğarmış öff şuan 2 kg bile olmadı el kadarcık doğacak
Nasıl bakacağım nasıl toparlayacağım bende bilmiyorum.

Bu kadar üzülmeyin benim kuzenimin bebeği de 2.600 civarı var .
Sütü yaramadı başta kuzenimin dut suyu içti incir suyu içti bol bol süt içti bebeğimiz 6 aylık oldu şimdi 8 kilo .
İnşallah hayırlısı olur .

Back
X