- 19 Ağustos 2015
- 3.627
- 2.143
- 53
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bebegın gelişimi durmus dedı dr . Bu noktadan sonra cok ümidim kalmadı bır baska fıkır almakta yne fayda var tabı.Ya 8. Haftaya kdr kalp duyulmaya başlar daha yeni başlıycaktır belki![]()
Evt neye göre söyledi gelişimi durduğunu benim kızım ilk aylarda 2 hafta geriden geliyordu sonra o arayı kapadı... sen başka doktora git mutlaka rabbim büyük benimde sancım ve kanamam var bilmiyorum mutlu deilim bende böyle belemeklede zaman geçmiyor rabbim hakkımızda hayırlısını versin sağlıksız olacaksa düşsünBebegın gelişimi durmus dedı dr . Bu noktadan sonra cok ümidim kalmadı bır baska fıkır almakta yne fayda var tabı.
Belkide cok acık ama ben algılayamıyorum gelişimi durmus denmesine bile bır anlam yukleyemedm
Öyle tabı. Dr muhtemelen down sendromluydu hastalıklıydı dedı. Ama uzulmemek elde mı. Sankı bır boşlukta gıbıyımEvt neye göre söyledi gelişimi durduğunu benim kızım ilk aylarda 2 hafta geriden geliyordu sonra o arayı kapadı... sen başka doktora git mutlaka rabbim büyük benimde sancım ve kanamam var bilmiyorum mutlu deilim bende böyle belemeklede zaman geçmiyor rabbim hakkımızda hayırlısını versin sağlıksız olacaksa düşsün(
Yinede bence bekle biraz daha bu hafta bi geçsin daha netleşir herşeyÖyle tabı. Dr muhtemelen down sendromluydu hastalıklıydı dedı. Ama uzulmemek elde mı. Sankı bır boşlukta gıbıyım
İlk denememde hamile kalmıştım. 6.haftada canlıydı gördüm bende kalbini nokta gibi ışık yanıp sönüyodu sonra sıkıntılar başladı. Ķalbini duyamadık hiç. 8.haftaya kadar bekletti doktor küçük bu çocuk bekle diye azarladı hep. En sonunda kendi tüp doktoruma gittim 6+2de durmuş gelişimi. Bekliyodum zaten. Kürtaj oldum ve genetiğe yolladık kromozom fazlalığı varmış. 47xx 16 geldi sonuç. Çoğu düşüklerin sebebiymiş. Yaşamla bağdaşmıyormuş. Kendi genetiğimizede baktırdık doktor gerek yok demesine rağmen sorun çıkmadı. Tamamen tesadüf ! Bekle derim yada 2-3 doktora mutlaka görün. İnşallah benim gibi olmaz bu sıkıntını sonu ferah olur. Dua edicem senin içinde ama eğer sağlıksızsa zaten ne yaparsak yapalım düşüyor. Rabbim sağlıklısını versin.Öyle tabı. Dr muhtemelen down sendromluydu hastalıklıydı dedı. Ama uzulmemek elde mı. Sankı bır boşlukta gıbıyım
Çok üzüldüm ya hakkında hayırlısı olsun cnm ins3gün önce bebegı gormüştük.kese ıyıydı yolk vardı ıyıydı.
Kalp atısını duymak için gıttıgımızde dr umuz embrıyo gelişimini durdurmuş muhtemelen hastalıklı idi dedı.
10gun içinde kanama olmazsa kürtaj olacakmışım.
Bu durumu yasayan var mı??
Hatalı embrıyo dendi bır dr daha gıttım. Kromozomla alakalı zaten mumkun degıl doğaya aykırı yasamaz dedı.ama cok kucuk kurtajda genetıge yollanacak parca kalırmı bılemıyorum. Tup bebek dr arastırmayalım dedi ilklerde olur dedi fakat dıger dondurulmus embrıyolarda hatalı olabılır.bu korku sardı suan benı.İlk denememde hamile kalmıştım. 6.haftada canlıydı gördüm bende kalbini nokta gibi ışık yanıp sönüyodu sonra sıkıntılar başladı. Ķalbini duyamadık hiç. 8.haftaya kadar bekletti doktor küçük bu çocuk bekle diye azarladı hep. En sonunda kendi tüp doktoruma gittim 6+2de durmuş gelişimi. Bekliyodum zaten. Kürtaj oldum ve genetiğe yolladık kromozom fazlalığı varmış. 47xx 16 geldi sonuç. Çoğu düşüklerin sebebiymiş. Yaşamla bağdaşmıyormuş. Kendi genetiğimizede baktırdık doktor gerek yok demesine rağmen sorun çıkmadı. Tamamen tesadüf ! Bekle derim yada 2-3 doktora mutlaka görün. İnşallah benim gibi olmaz bu sıkıntını sonu ferah olur. Dua edicem senin içinde ama eğer sağlıksızsa zaten ne yaparsak yapalım düşüyor. Rabbim sağlıklısını versin.
canim nediyecegimi bilmiyorum çok zor bu durum allah yardimcin olsunHatalı embrıyo dendi bır dr daha gıttım. Kromozomla alakalı zaten mumkun degıl doğaya aykırı yasamaz dedı.ama cok kucuk kurtajda genetıge yollanacak parca kalırmı bılemıyorum. Tup bebek dr arastırmayalım dedi ilklerde olur dedi fakat dıger dondurulmus embrıyolarda hatalı olabılır.bu korku sardı suan benı.
canim öncelikle nasilsin. bu genetige gitme olayını bi anlatirmisin bana. ben düşük yaptigimda sadece patolojiye gitti. ve sonuçta sadece tamamına yakın bebektur diye geldi. ve doktoruna sordum çok küçük olduğu için sebebini bilemeyiz sadece o düşen parçanın bebek olduğunu biliyoruz artık dedi. muhtemelen bebekte bi anormallik vardı vücut dışarı attı dedi. seninki gibi bi sonuç gelmedi. neden?İlk denememde hamile kalmıştım. 6.haftada canlıydı gördüm bende kalbini nokta gibi ışık yanıp sönüyodu sonra sıkıntılar başladı. Ķalbini duyamadık hiç. 8.haftaya kadar bekletti doktor küçük bu çocuk bekle diye azarladı hep. En sonunda kendi tüp doktoruma gittim 6+2de durmuş gelişimi. Bekliyodum zaten. Kürtaj oldum ve genetiğe yolladık kromozom fazlalığı varmış. 47xx 16 geldi sonuç. Çoğu düşüklerin sebebiymiş. Yaşamla bağdaşmıyormuş. Kendi genetiğimizede baktırdık doktor gerek yok demesine rağmen sorun çıkmadı. Tamamen tesadüf ! Bekle derim yada 2-3 doktora mutlaka görün. İnşallah benim gibi olmaz bu sıkıntını sonu ferah olur. Dua edicem senin içinde ama eğer sağlıksızsa zaten ne yaparsak yapalım düşüyor. Rabbim sağlıklısını versin.
Canm ben doktoruma patolojiye gönderelim mi diye sorduğumda ona gerek yok oradan gelecek sonuç bebek olup olmadığını kanıtlar e zaten biz bunun bebek olduğunu biliyoruz bence kabul ederseniz genetiğe yollayalım dedi. Biz 600 tl ödeyip oraya gönderdik 15 gün sonra sonuç geldi. 47xz16 yani 16.kromozom 1 tane fazla ve kız bebek. Patolojiye gittiğine göre genetiğede gider miydi acaba seninki bilemedim. Şimdilik iyiyim pztsi tekrarlıycam hcg artışını canm.canim öncelikle nasilsin. bu genetige gitme olayını bi anlatirmisin bana. ben düşük yaptigimda sadece patolojiye gitti. ve sonuçta sadece tamamına yakın bebektur diye geldi. ve doktoruna sordum çok küçük olduğu için sebebini bilemeyiz sadece o düşen parçanın bebek olduğunu biliyoruz artık dedi. muhtemelen bebekte bi anormallik vardı vücut dışarı attı dedi. seninki gibi bi sonuç gelmedi. neden?
Aynı endişe bendede vardı geride 3 tane daha embriyom donmuştu. Onlarla denedim ben tabi. Çöpe atamazdım çünkü her hastalık o embriyoya özgü. Diğerleri taşıyacak diye bişey yok asla. 5 güne bekletildi yaşamaları çözülüp. 1 tanesi öldü diğer ikisi orta kalite oldular. Aslında 3.gün 1.kaliteydiler. ikisi transfer oldu ve negatif oldu sil baştan başladım tekrar. Şimdi senin bebeğin şuan benimkinden 1 hafta ileride. Genetiğe gider benimki 6+2 günlüktü. Bence gönder derim kafandaki soru işaretini gider. Şuanda donmuş embriyoların 5.gün embriyosu ise onları transfer ettir derim aynısı olacak diye bişey yok. Bende çok araştırmştım o zamanlar ve çok okudum bizim gibi kaybedip donmuşla kucağına alan. Eğer 3.gün donmuşsa embriyoların çözüp 5.güne gitmelerini deneyebilirsin çünkü sağlıksızsa kendini eliyor zaten.Hatalı embrıyo dendi bır dr daha gıttım. Kromozomla alakalı zaten mumkun degıl doğaya aykırı yasamaz dedı.ama cok kucuk kurtajda genetıge yollanacak parca kalırmı bılemıyorum. Tup bebek dr arastırmayalım dedi ilklerde olur dedi fakat dıger dondurulmus embrıyolarda hatalı olabılır.bu korku sardı suan benı.
ayyy bende bilemedim yaaa. kafam karıştı yine. madem böyle bi yöntem var niye bizede teklif etmediki? sebebini bilseydik bundan sonrada ona göre davranırdık. benim dondurulmuslarimda var yine aynisi olurmu diye odum kopuyo zaten. bu konuyu kesinlikle ilk gittiğimde konuşacağımCanm ben doktoruma patolojiye gönderelim mi diye sorduğumda ona gerek yok oradan gelecek sonuç bebek olup olmadığını kanıtlar e zaten biz bunun bebek olduğunu biliyoruz bence kabul ederseniz genetiğe yollayalım dedi. Biz 600 tl ödeyip oraya gönderdik 15 gün sonra sonuç geldi. 47xz16 yani 16.kromozom 1 tane fazla ve kız bebek. Patolojiye gittiğine göre genetiğede gider miydi acaba seninki bilemedim. Şimdilik iyiyim pztsi tekrarlıycam hcg artışını canm.
Yani bende anlamadım. Sen kaç haftalıkken düşük yaptın canm. Benim 6+2 oldu 7.haftada yani. Acaba küçükmüydü ondan mı dicem ama bebek olmuş zaten küçük sayılmaz. Donmuşlarda olacak diye bişey yok asla. benim ilk denemem olmasına rağmen doktorum yollayalım dedi. Bizden genetik testlerimizi istedi heralde bizimki biraz detaycıydı cnm doktordan doktora da fark ediyor.ayyy bende bilemedim yaaa. kafam karıştı yine. madem böyle bi yöntem var niye bizede teklif etmediki? sebebini bilseydik bundan sonrada ona göre davranırdık. benim dondurulmuslarimda var yine aynisi olurmu diye odum kopuyo zaten. bu konuyu kesinlikle ilk gittiğimde konuşacağım
düşük yaptigimda 5+5 di. sadece parça vardı elimde patolojiye yollamadan bebekmi bilemeyiz dedi. ama genetik olayindan hic bahsetmedi bilseydim bende gitnesini isterdim cunku hala aklimda neden, nicin, niye, gitti bebegim. herşey yolunda giderken niye bıraktı beni. esimle benim genetik testlerimuz pihtilasma testlerimuz yapimisti önceden ve hiç bir sorun gözükmüyordu canim.Yani bende anlamadım. Sen kaç haftalıkken düşük yaptın canm. Benim 6+2 oldu 7.haftada yani. Acaba küçükmüydü ondan mı dicem ama bebek olmuş zaten küçük sayılmaz. Donmuşlarda olacak diye bişey yok asla. benim ilk denemem olmasına rağmen doktorum yollayalım dedi. Bizden genetik testlerimizi istedi heralde bizimki biraz detaycıydı cnm doktordan doktora da fark ediyor.
Aynen bizdede gözükmüyor canm. Dediğim gibi tesadüf! Demekki dedikleri gibi. Belki çok küçük diye mi yollamadılar acaba. Sen yinede bir sor tabi. Eğer bilerek yollamadılarsa o zaman ciddi ciddi konuşursun. Benim kaybımın sebebi yaşanan en çok düşük sebebiymiş 16.kromozom fazlalığı. Genetikçim insanlar araştırmadıkları için düşük diyip geçiliyo demişti. Down sendromu falan yaşamla bağdaşıyo ama bu asla yaşamıyormuş. Sen donmuşlarını dene mutlaka aklına kötü birşey getirme.düşük yaptigimda 5+5 di. sadece parça vardı elimde patolojiye yollamadan bebekmi bilemeyiz dedi. ama genetik olayindan hic bahsetmedi bilseydim bende gitnesini isterdim cunku hala aklimda neden, nicin, niye, gitti bebegim. herşey yolunda giderken niye bıraktı beni. esimle benim genetik testlerimuz pihtilasma testlerimuz yapimisti önceden ve hiç bir sorun gözükmüyordu canim.
tamam canim cok sagol. bi sorayim bakalim ne diycek.Aynen bizdede gözükmüyor canm. Dediğim gibi tesadüf! Demekki dedikleri gibi. Belki çok küçük diye mi yollamadılar acaba. Sen yinede bir sor tabi. Eğer bilerek yollamadılarsa o zaman ciddi ciddi konuşursun. Benim kaybımın sebebi yaşanan en çok düşük sebebiymiş 16.kromozom fazlalığı. Genetikçim insanlar araştırmadıkları için düşük diyip geçiliyo demişti. Down sendromu falan yaşamla bağdaşıyo ama bu asla yaşamıyormuş. Sen donmuşlarını dene mutlaka aklına kötü birşey getirme.
Ama embrıyolar aynı sonucta.5.gun embrıyosuydu. Bu konuda cok kararsızın cokAynı endişe bendede vardı geride 3 tane daha embriyom donmuştu. Onlarla denedim ben tabi. Çöpe atamazdım çünkü her hastalık o embriyoya özgü. Diğerleri taşıyacak diye bişey yok asla. 5 güne bekletildi yaşamaları çözülüp. 1 tanesi öldü diğer ikisi orta kalite oldular. Aslında 3.gün 1.kaliteydiler. ikisi transfer oldu ve negatif oldu sil baştan başladım tekrar. Şimdi senin bebeğin şuan benimkinden 1 hafta ileride. Genetiğe gider benimki 6+2 günlüktü. Bence gönder derim kafandaki soru işaretini gider. Şuanda donmuş embriyoların 5.gün embriyosu ise onları transfer ettir derim aynısı olacak diye bişey yok. Bende çok araştırmştım o zamanlar ve çok okudum bizim gibi kaybedip donmuşla kucağına alan. Eğer 3.gün donmuşsa embriyoların çözüp 5.güne gitmelerini deneyebilirsin çünkü sağlıksızsa kendini eliyor zaten.
Canm 5.gün embriyosu ile donmuşların çözüp bekletemezler. Sen genetik derken pgt mi yaptırmak istiyorsun. Pahalı bir uygulama baya. Birde çözüp parça alıp genetiklerine bakıp sağlıklı olanları tekrar dondurup seni transfere hazırlayıp sonra çözmeleri falan baya riskli kabul etmeyebilirler. Çünkü embriyolar dondur çöz parça al tekrar dondur çöz strese giriyorlar ve çok ama çok zarar görüyorlar. Tabi tercih senin ve doktorun en doğru şekilde yönlendirecektir. Umarım bunları boşuna konuşuyor oluruz..Ama embrıyolar aynı sonucta.5.gun embrıyosuydu. Bu konuda cok kararsızın cok
Dr um mutlaka bu embrıyoları transfer edebılecegmızı soyledı.
Peki bu dondurulmuşlardada cozdurup kalitesımı belirlenıyor??
Genetıge muhakkak gıtmesını teklif edıcem