Tuvalet Eğitimi 7 aylık bebeğe tuvalet eğitimi verilirmi ?

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

esmuzo

Aşkbizimkisigerisihikaye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2007
189
2
116
Muğla
BENCEDE ÇOK SAÇMA AMA KAYINVALİDEM SAĞOLSUN 7 AYLIK ÇOCUĞA TUVALET ÖĞRETİCEM DİE DİDİNİYO:/
BİZİMKİ KAKA YAPARKEN HABERİMİZ OLUYO ASLINDA YANİ KAKA YAPMADAN ÖNCE 'eeg' dio BİKAÇ KERE :)
BÖYLE SÖYLEDİĞİ İÇİN ÖĞRETMEK KOLAY OLURMUŞ DÜN LAZIMLIĞA OTURTTMUŞ ÖLE DİYİNCE ODA BİKAÇ DAKİKA SONRA YAPMIŞ KAKASINI.
DAHA DESTEKSİZ OTURMAYA YENİ BAŞLADI.YANİ İYİMİ YAPIO KÖTÜMÜ ANLAYAMADIM KIZLAR.Bİ FİKİR VERİN TECRÜBELİ ANNELER??
SEVGİLER...

Bu forma yazdığım hiçbir konuda cevap yazmıyor kimse alıştım artık neyse:((

tuvalet eğitiminin yaşı yoktur bebekle alakalıdır .bebk kendini hazır hissediyosa başlanabilir.ben 16 aylıkken başladım.ne güzel size kakasını söylüyormuş.eskiler bebeklerin eğitimine 40 lıyken başlarmış.inş.kolay öğrenir bebeğiniz.

Ogretebilirsiniz, ama bildigim kadariyla tuvalet egitimi verebilmek icin altinin en az 2 saat kuru olmasi lazim, birde tuvaletini yaparken kullandigi kaslarla alakali. Ben acele etmemenizi tavsiye ederim. Bu durumdaki cocuklar sonradan tekrar bez kullanabiliyor.

tuvalet eğitimi mi? valla helal olsun benim bebişim de 7 aylık olmak üzere ama hiç aklımıza gelmedi bebişin oturabiliyo mu

tuvalet eğitimi mi? valla helal olsun benim bebişim de 7 aylık olmak üzere ama hiç aklımıza gelmedi bebişin oturabiliyo mu

tabiki daha birşeylerin üstünde tek başına oturamıyor yerde desteksiz oturuyor ama yeni yeni ,ne biliyim bukadar erken öğrenmesi ileride olumsuz etkilemesinden korkuyorum:(

bu konuda internette uzmanları yazıları var isterseniz onları bir okuyun.benim algıladığım şey o aylık bir bebek için yanlış olduğu.biliyorsunuz yanlış verilen tuvalet eğitimi ilerde psikolojik problemlere sebep olabiliyor.benim kızım 27 aylık ben bile 30 aylık olunca yazın vereceğim.çünkü en erken 2 yaş diyor uzmanlar ve bazı belirtilerin olması gerekiyor.işte bir arkadaşın dediği gibi 2 saat kuru kalması öğlen uykusundan kuru uyanması tuvaletini yaptıktan sonra rahatsız olması falan.bu konuda nette çok yazı var.
bence bebeğinizin kakadan önceki o sesleri ıkınma sesi ve benim şahsi fikrim anladığım kadarıyla araştıran bir annesiniz kayınvalidenizi biraz çocuğunuz konusunda konu dışında bırakmaya çalışın nazikçe tabi kayınvalidenizde nette araştıran biri değilse:)
birde belki başka uğraş bulursanız o tatlı bebişiniz üzerinde deneme yapmasını engellersiniz.
eger biraz sert yazdıysam üzgünüm ama bebişlere böyle saçma sapan şeyler yapanlara dayanamıyorum.özellikle kayınvalidelere :)

merhaba,benim arkadaşımda 7 aylık bebeğine tuvalet eğitimi vermişti fakat dışarı çıktığında çok sorun yaşadı bezine tuvaletini yapmadı bebeği ve sürekli ağlıyordu inşallah sizde aynı sorunları yaşamazsınız...

BENCEDE ÇOK SAÇMA AMA KAYINVALİDEM SAĞOLSUN 7 AYLIK ÇOCUĞA TUVALET ÖĞRETİCEM DİE DİDİNİYO:/
BİZİMKİ KAKA YAPARKEN HABERİMİZ OLUYO ASLINDA YANİ KAKA YAPMADAN ÖNCE 'eeg' dio BİKAÇ KERE :)
BÖYLE SÖYLEDİĞİ İÇİN ÖĞRETMEK KOLAY OLURMUŞ DÜN LAZIMLIĞA OTURTTMUŞ ÖLE DİYİNCE ODA BİKAÇ DAKİKA SONRA YAPMIŞ KAKASINI.
DAHA DESTEKSİZ OTURMAYA YENİ BAŞLADI.YANİ İYİMİ YAPIO KÖTÜMÜ ANLAYAMADIM KIZLAR.Bİ FİKİR VERİN TECRÜBELİ ANNELER??
SEVGİLER...

tuvalet eğitimi çok önemli oğlum küçükken sürekli ben küçük tuvaletini yaptırıyordum..büyüdü 12 yaşına geldi hala benim yanımda küçük tuveletini yapıyor pipisini tutmamı istiyor acaba bu alışkanlıktan vaz geçermi ilerde

o yaştaki bebek kaslarını kontrol edemez kayıncalideniz eeg diyince yapıcağını anlamış çocuk zaten yapmak üzereymiş oturtunca da yapmış:1:

bu yaşta tuvalet eğitimi ileride sorun çıkartabilir..bununla ilgili uzman yazılarından birini kayınvalidinize okuyup güzel bir dille anlatın bence yazık bebişe

o yaş (yaş bile değil aylık) bebeğe tuvalet eğitimi verilmez. tuvaleti geldiğinde ne diyecek? bırakın bebekliğini yaşasın yahu, daha anne sütü alır o kadarlık bebek. kardeşimin 9 aylık bir kızı var yerde desteksiz oturmaya yeni başladı. k.valideniz abartmış, uzun süre oturması bile doğru değil o kadarlık bebeğin. bekleyin en azından yaşını bitirsin.

7 aylık çoğu bebek egg agg ugg gibi sesler çıkarır zaten, bildiğimiz agulama yani, yanlış sinyal almış k.valideniz. Tuvalet eğitiminde en önemli şey çocuğun idrar kaslarını kontrol etmesidir. 7 aylık bebek çişini kakasını tutamaz.

kuş o daha yaaa ne tuvaleti :emir_bebek:
bebek bezsiz olur mu?
annesi bilmez olur mu?
kız bu nasıl iş?kaynana gamsız olur mu :P

Olur mu öyle şey? Bizim bir tanıdığımızın kızı 1,5 yaşındayken annesi alıştırmaya çalışmıştı. Fazla zorlama olmadığı halde çocuk etkilenmişti. Beze bile yapmıyordu. Tutuyordu. Karnı falan şişmişti. Gece yapabilmişti ancak.

Ogretebilirsiniz, ama bildigim kadariyla tuvalet egitimi verebilmek icin altinin en az 2 saat kuru olmasi lazim, birde tuvaletini yaparken kullandigi kaslarla alakali. Ben acele etmemenizi tavsiye ederim. Bu durumdaki cocuklar sonradan tekrar bez kullanabiliyor.

Bugün ailece selpak I'n tuvalet eğitimindeydik bizim 34 ve 14 aylık oğullarımız var büyük için gittik velhasıl
7 ay çok erken 2 saat kuru kalma gece kuru kalma yada 1 kez gidebilir belki öğlen uykusundan kuru kalkma yürüme basit. Emirleri yerine getirme ( oyuncağı getir topu bul vs.) kıyafetlerini kısmen de olsA çıkarıp giyme gibi kuralları var tuvalet eğitiminin bunlara uyduğu zaman alıştırmaya başlaya bilirsiniz tuvalet yaşı 24-36 aydır bunda birkaç ay öne ve sonraya sarkma olabilirmiş bizim 34 aylık olana eğitim veriyom ama küçüğüm biraz konuşsa ona da başlamak istiyorum Ramazan'da filan ;):54:

oğlum 13 aylık aklımın ucuna bıle gelemdı daha wc eğitimi

kv .denız saçmalıyor eşiniz 7 aylıkkenmi öğrenmiş

bu kvdeler neden torunlarına bukadar acımasız gelinlerınden alamadıkları hıncı bu şekilde çıkarıyorlar sanırım

bak arkadaşım erkek bebekler kız bebeklere göre daha geç oturur öylede olmalı zaten ben 7 aylıkken surekli arkasına bişiler sıkıştırırdım otururken ki bırak lazımlığa oturtayım çocuğu bebek için çok zararlı bişi yapıyor kv.den ıkna olmuyorsa sağlık ocağına gıdın sorun

aslında gerek yokta çünkü senın evladın lütfen zarar vermesıne ızın verme

oğlum 13 aylık aklımın ucuna bıle gelemdı daha wc eğitimi

kv .denız saçmalıyor eşiniz 7 aylıkkenmi öğrenmiş

bu kvdeler neden torunlarına bukadar acımasız gelinlerınden alamadıkları hıncı bu şekilde çıkarıyorlar sanırım

bak arkadaşım erkek bebekler kız bebeklere göre daha geç oturur öylede olmalı zaten ben 7 aylıkken surekli arkasına bişiler sıkıştırırdım otururken ki bırak lazımlığa oturtayım çocuğu bebek için çok zararlı bişi yapıyor kv.den ıkna olmuyorsa sağlık ocağına gıdın sorun

aslında gerek yokta çünkü senın evladın lütfen zarar vermesıne ızın verme

Benimki 6 aylıkken oturmuştu ama her bebek aynı olmuyor canım.
7 aylıkken daha konuşamaz ki nasıl çiş kaka desin yavrucak ya.:25:
Çok üstüne düşmeyin sakın .

SEVGİLER...

canım tuvalet eğitimine devam ediyor musun? ediyorsan nasıl gidiyor? şuan bebeğin sanırım 10 aylık...
ben de konu açmıştım bununla ilgili olarak.
aynen de şunları yazmıştım.

merhaba, sevgili anneler;
benim 7,5 aylık bir oğlum var.
tuvalet eğitimiyle ilgili düşüncelerimi paylaşıp sizlerin de fikrini almak istedim, özellikle erken tuvalet eğitimi veren anneler yol gösterebilirse sevinirim.
öncelikle internette tuvalet eğitimini araştırınca uzmanların 2-2,5 yaş başlamak için ideal dediğini görüyorum. ama bu bana çok hayret veriyor doğrusu. acaba bez firmalarının bir uygulaması mı diye düşünmekten kendimi alamıyorum.
neden mi??
öncelikle, ben 28 yaşındayım, benim yaş grubumdan kimlerle konuşsam, çoğumuz 1 yaş itibariyle bezden kurtulmuşuz. ben, 1 yaşından sonra gece de dahil bez kullanmamışım, kız kardeşim 9 aylıkken gündüz bağlanmayı bırakmış, 1 yaşın da gece de bağlanmamış. eşim de aynı şekilde 11 aylıkken bırakmış bezi.
bizim annelerimiz bizi bebeklikten tuvalete tutuyormuş.
benim şuan 9 ve 7 yaşında yeğenlerim var, ikisi de elimize doğdu. annem 9 yaşındaki yeğenimi 4 aylıkken her bezini açtığında tuvalete tuttu, 6 aydan sonra zaten kakasını yapacağını anladığı her an tuttu. ve yeğenim de 11 aylıkken altını bağlamayı bıraktık, gece de annesi 2 kere falan kalkıp tuvalete tutuyordu. 7 yaşındaki erkek yeğenime de aynı uygulamayı yaptık ama o 1,5 yaşında bıraktı bezi.
ee şuan köydeki kuzenlerimin çocuklarına bakıyorum annanem hep uğraşıyor tuvaletle, 1-1,5-2 yaşlarındaki kuzenlerimin çocukları bezlenmiyor.
ben artık 2,5 yaş tuvalet eğitimini geç olarak düşünüyorum. bu biraz bez firmalarının politikası biraz da çağın getirdiği çalışan annelerin uğraşamama ve hazır bezlerin rahatlığı diye düşünüyorum. eee bizim zamanımızdaki naylonları yıkamak zorunda olsaydık kimse 2 yaşa kadar beklemezdi herhalde?!!
yanlış mı düşünüyorum hanımlar?

şuan ben de ege'yi tuvalete tutmaya başladım. erken tuvalet eğitimi veren ve başarılı olan annelerin tavsiyeleri nelerdir acaba?

sen devam ediyorsan neler yapıyorsun?
ben de azimle tuvalete tutuyorum.
ben KV'nin yanlış yaptığını düşünmüyorum açıkçası, hatta sabırlı olursa çok erken olayı çözer diye düşünüyorum.
ama tabii benim de tavsiyelere ihtiyacım var.

Back
X