7 aylık evliyim aldatıldım,boşanma prosedürü konusunda bilgilendirilmeye ihtiyacm var

mystc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2011
13
0
36
İstanbul
Merhaba,eşimle temmuzda tayin için nikah yaptık.Nikahtan 1 ay sonra aldatıldığımı öğrendim,bir şekilde affettim ve evliliğime şans vermeye karar verdim.Tekrar şüphelenince bilgisayara casus yazılım yükledim benim bilmediğim facebook ve msn adresleri olduğunu gördüm.Face adresinde cinsel içerikli yada ilişkisi olduğuna dair yazışmalar yoktu ancak yabancı baynlarla samimi yazışmalar ve iltifatlar mevcut..screenshot şeklinde ekran görüntülerini aldım.Şu sorularımı yanıtlayabilirseniz çok sevinirim:
-Bu durum aldatma kapsamına girer mi?Yani bu gerekçeyle dava açabilir miyim?
-Dava sürecinde eşim muhtemelen zorluk çıkaracaktır.Aldatılma kanıtı olarak screenshotları kullanabilir miyim?
-Screenshotları kullanıp kullanamama durumu boşanma sürecini nasıl etkiler?
-Hesabına izinsiz girmek suç olsa da onu delil olarak kullanmak benim insiyatifimde değilmidir?(Tarafıma açılacak davayı göze alsam da)
-İlk aylarımda öğrendiğim ihaneti geçen süreden dolayı gerekçe gösteremiyorum sanırım ama -sadakatizliğin bir defalık bir hata olmadığını göstermesi açısından-ilişki yaşadığı bayanla aramızda geçen msn yazışmalarını da kullanabilir miyim?

Sorularımı sabırla yanıtlayabilirseniz çok sevinirim..

Arkadasim cok gecmis olsun oncelikle; sana guc ve dirayet dilemeyecegim, yazdiklarindan gayet saglam durdugunu anliyorum.

Kanuna aykiri yontemlerle edinilen deliller kullanilamaz diye biliyorum, ancak bunlari gormek hakimin fikir olusturmasinda yardimci olacaktir. Esinin seni aldattigi kadinla msn yazismalarin oldugunu soylemissin. Eger o konusmalar senin hesabindan yapildiysa, onlarin kullanilmasinda bir sakinca yok. 1 yili dolmamis evliliklerde bosanma biraz zor oluyor, bir yilin beklenmesi gerekiyor. Ihanet bir istisna midir bilmiyorum. Eger esinle o muhtelif kadinlar arasinda bir fiziksel bir iliski yok ise de yazismalarin telefon gorusmelerininvs yapildigini kanuni sekilde kanitlayabilirsen bu "iffetsizlik" kapsamina girer. Eger taraflar bosanma hususunda anlasiyorlarsa hemen bosuyorlar diye biliyorum, bu bir yil meselesi umarim sorun yaratmaz.

Kolay gelsin ve simdiden hayirli olsun.

Öncelikle düşünceleriniz sonra da fikir paylaşımınız için teşekkür ederim.Evet aldattığı kadının da benden haberi olunca bana ulaşmış ve bikaç gün benim adresim üzerinden yazıştık.Evli olduğumuz dönemde olmasa da ilişkimizin olduğu dönemde birlikte fotoğrafları da var.Ancak evlilik öncesi olması ve öğrenmemin üzerinden 7 ay geçmesi durumu düşündürüyordu beni.Yasal olarak nasıl delil elde edebilirm hiç bir fikrim yok.Öğrendiğimden haberi yok,bir süre daha dişimi sıkıp sahte bir adresle yazışmayı falan mı denemeliyim yasal olması için?1 yılı beklemek istemiyorum,boşanmayı kabul edeceğini de hiç sanmıyorum.Önceki tartışmalarımızın birinde mahkemeye gelmezsem nasıl boşayacaksın,ben boşanmıyorum gibi laflar etti;bu durumda 3 yıla kadar uzayan davalar olduğunu duydum ama ben bir an önce kurtulmak istiyorum..

canım casus program dediğin nasıl birşey bana o konuda yaqrdım edersen çok çok sevinicem inan

canım casus program dediğin nasıl birşey bana o konuda yaqrdım edersen çok çok sevinicem inan

Etmeye çalışırım tabi.İnternet üzerinden casus bilgisayar 007 programını indirdim.Süre kısıtlaması olmayan ücretli ancak deneme sürümü de fazlasıyla işime yaradı benim.Deneme sürümü 15 günlük ve günde 1 saat kayıt yapıyor.Hangi bilgisayarı takip etmek isterseniz ona yüklemeniz gerekiyor.Bilgisayarin açık olduğu ilk 1 saat girilen siteleri,şifreleri ve ekran fotoğraflarını alıyor.Programın açıklamalarında detaylı anlatılıyor kullanımı,özelden msj yazamıyorum ancak sorunuz olursa yanıtlayabilirm tekrar.Zira şüphenin ne yorucu birşey olduğunu en iyi bilenlerdenim..

Son düzenleme:
çok teşekkürler canım inan çok işime yarıyacak şüpheyle kalmaktansa öğrenmek en iyisi sanırım sanada çok geçmiş olsun canım ha birde unutmadan sana değer vermeyene sen hiç verme...

Rica ederim.Bir kadının içine şüphe düştüyse altından mutlaka birşey çıkar diye düşünsem de umarım bir istisna olur ve yanılmış olursun..

sorununu eşime anlattım eşim avukat söylediklerini kkısaca aktarayım...1yıl evli olma şartı sadce anlaşmalı boşanmalar için geçerlidir..şiddetli geçimsizlik,aldatma vs..sebeplerinden ötürü 1yıl dolmadan da dava açılır...internet üzerinden cinsel içerikli yazışma ve hörüşmeleri yargıtay aldatma ve sadakatsizlik olarak kabul etmiştir..bunu ispatladığınız takdirde dava büyük ihtimalle lehinize sonuçlanacaktır...eşinizden habersiz casus yazılım yoluyla yazışmalarını almanız ve davada kullanmanız hukuka aykırı olduğu için hükme esas teşkil edmez..eşiniz eğer şikayetçi olursa bu konuyla ilgili hakkınızda ceza davası açılabilir....ancak boşanma davasında hükme esas alınmasada hakimin görüş ve düşüncelerine etki edeceği muhakkaktır....ayrıca teknik olarak eşinizn bahsetmiş olduğunuz kişilerle yazışma ve görüşmelerini mahkeme kanalıyla,yasal olarak tespiy ettirme durumu olup olmadığını araştırıp ona göre hareket ederseniz sizin için daha iyi olur....

sorununu eşime anlattım eşim avukat söylediklerini kkısaca aktarayım...1yıl evli olma şartı sadce anlaşmalı boşanmalar için geçerlidir..şiddetli geçimsizlik,aldatma vs..sebeplerinden ötürü 1yıl dolmadan da dava açılır...internet üzerinden cinsel içerikli yazışma ve hörüşmeleri yargıtay aldatma ve sadakatsizlik olarak kabul etmiştir..bunu ispatladığınız takdirde dava büyük ihtimalle lehinize sonuçlanacaktır...eşinizden habersiz casus yazılım yoluyla yazışmalarını almanız ve davada kullanmanız hukuka aykırı olduğu için hükme esas teşkil edmez..eşiniz eğer şikayetçi olursa bu konuyla ilgili hakkınızda ceza davası açılabilir....ancak boşanma davasında hükme esas alınmasada hakimin görüş ve düşüncelerine etki edeceği muhakkaktır....ayrıca teknik olarak eşinizn bahsetmiş olduğunuz kişilerle yazışma ve görüşmelerini mahkeme kanalıyla,yasal olarak tespiy ettirme durumu olup olmadığını araştırıp ona göre hareket ederseniz sizin için daha iyi olur....

İlgilendiğiniz için eşinize de size de çok teşekkür ederim.Son cümlenizi tam anlayabildiğimden emin değilim.Tespit ettirme durumu olup olmadığının araştırılması derken neyi kastettiniz?Mahkemenin istemesi halinde incelenecek bilgisayar zaten bana ait ve bu bilgisayar üzerinden girdi eşim de.Bir de konuşmalar cinsel içerikli değil karşılıklı iltifat gibi daha çok.Bu aldatma kapsamına giriyor mu?Cevaplayabilirseniz çok sevinirim.

İlgilendiğiniz için eşinize de size de çok teşekkür ederim.Son cümlenizi tam anlayabildiğimden emin değilim.Tespit ettirme durumu olup olmadığının araştırılması derken neyi kastettiniz?Mahkemenin istemesi halinde incelenecek bilgisayar zaten bana ait ve bu bilgisayar üzerinden girdi eşim de.Bir de konuşmalar cinsel içerikli değil karşılıklı iltifat gibi daha çok.Bu aldatma kapsamına giriyor mu?Cevaplayabilirseniz çok sevinirim.

bilgisayar sizinse ozaman casusu yazılım yükledim demenize gerek yok şüphelendim buldum dersiniz....iltifatın derecesini ve içeriğini bilmeden net birşey söylemek doğru olmaz ve bunun dışında başka problemleriniz şiddetli geçimsizlik,..vs gibi şeyler yokmu eğer varsa bunu şahitlerle ortaya çıkarabilirsiniz tek bir sebebe dayandırmak zorunda değilsiniz...bahsettiğiniz konuyla beraber bu tür şeyler düşünürseniz daha kolay bir süreç olacaktır.....rica ederz......

bilgisayar sizinse ozaman casusu yazılım yükledim demenize gerek yok şüphelendim buldum dersiniz....iltifatın derecesini ve içeriğini bilmeden net birşey söylemek doğru olmaz ve bunun dışında başka problemleriniz şiddetli geçimsizlik,..vs gibi şeyler yokmu eğer varsa bunu şahitlerle ortaya çıkarabilirsiniz tek bir sebebe dayandırmak zorunda değilsiniz...bahsettiğiniz konuyla beraber bu tür şeyler düşünürseniz daha kolay bir süreç olacaktır.....rica ederz......

Tartışmalarımıza şahit olan kimse yok ama sorunlar yaşadığımızı bazı arkadaşlarım biliyor.Listedeki bir bayan fotoğrafının altına ingilizce olarak(bayan yabancı) sürekli gülümse gibi birşey yazmış o da bu gülümseme senin için diye cevap vermiş.Alttan alta bir flört durumu söz konusu yani.Saklayacak birşeyi olmayan adamda gizli saklı yapmaz zaten.Söylemek istediklerinizi anladım.Dava gerekçelerini mahkemede kabul etmesini sağlamaya çalışacağım aynı zamanda.Umarım kolaylıkla biter ve gider.Tekrardan çok teşekkür ederim..

Merhaba,eşimle temmuzda tayin için nikah yaptık.Nikahtan 1 ay sonra aldatıldığımı öğrendim,bir şekilde affettim ve evliliğime şans vermeye karar verdim.Tekrar şüphelenince bilgisayara casus yazılım yükledim benim bilmediğim facebook ve msn adresleri olduğunu gördüm.Face adresinde cinsel içerikli yada ilişkisi olduğuna dair yazışmalar yoktu ancak yabancı baynlarla samimi yazışmalar ve iltifatlar mevcut..screenshot şeklinde ekran görüntülerini aldım.Şu sorularımı yanıtlayabilirseniz çok sevinirim:
-Bu durum aldatma kapsamına girer mi?Yani bu gerekçeyle dava açabilir miyim?
-Dava sürecinde eşim muhtemelen zorluk çıkaracaktır.Aldatılma kanıtı olarak screenshotları kullanabilir miyim?
-Screenshotları kullanıp kullanamama durumu boşanma sürecini nasıl etkiler?
-Hesabına izinsiz girmek suç olsa da onu delil olarak kullanmak benim insiyatifimde değilmidir?(Tarafıma açılacak davayı göze alsam da)
-İlk aylarımda öğrendiğim ihaneti geçen süreden dolayı gerekçe gösteremiyorum sanırım ama -sadakatizliğin bir defalık bir hata olmadığını göstermesi açısından-ilişki yaşadığı bayanla aramızda geçen msn yazışmalarını da kullanabilir miyim?

Sorularımı sabırla yanıtlayabilirseniz çok sevinirim..

merhaba
casus yazılım ile elde ettiğiniz delilleri kullanamazsınız
üstelik eşiniz size karşı suç duyurusunda bulunursa ceza alırsınız
burada kullanabileceğiniz delil eşinizin sevgilisi ile sizin yapmış olduğunuz yazışmalar olabilir
yeni Yargıtay kararlarına göre eşinizin sevgilisinden de tazminat talep etme hakkınız mevcut
1 yılı beklemeniz gerekmiyor bu şart sadece anlaşmalı boşanmalar için gerekli

Back
X