• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

7. Gün embriyosu

7. Gün embriyosuda ne olaki? Dedin değil mi arkadaşım gel otur konuşalım, 1 ay önce biri bana 7 gün embriyosu dese senin yanlışın var öyle şey mi olurmuş 5tir o derdim. Gelelim konuya 3 embriyom vardı hepsi 5. Gün blast oldu 3aa 2ab 2ab olarak ve biyopsi alınacağı için büyütmemiz gerekiyor dendi birkaç saat sonra 3aa 4ba olarak biyopsi alındı ve donduruldu, diğerleri de o sürede 3ab olmuştu mecburen 6. Güne devam ettireceğiz dedi embriyologum.. ertesi gün birinin 5bb olarak biyopsi alınıp dondurulduğunu diğerinin hala 3ab olduğunu takipte olduklarını 7. Güne devam ettireceklerini söyledi. 7 mi? İlk defa 7. Gün embriyosu duyuyorum dedim nadir ama olabiliyor dedi. Ertesi gün ise 5ab oldu diye arandım. Bizim baştan beri kararımız en iyi 2 embriyoyu pgt göndermekti ancak embriyologumuz bunuda gönderelim anoploid olma ihtimali yüksek ama kenarda durup boş umut ve extra dondurma masraflarındansa baştan elenmesi daha mantıklı dedi, bize de mantıklı geldi. Dün ise sonuçlar geldi baştan beri süper ilerleyen 2si anoploid, mozaik bile değil direkt sağlıksız geldi. Bu yavrum evladım sonradan fıtı fıtı ilerlemeye çalışan gözümün nuru da euploid yani sağlıklı geldi. İlk şoku atlatamadan doktorum 7. Gün embriyosu euploidte olsa implantasyon sorunu yaşayabilir tutunamayabilir yüzde 30 40 tutunma ihtimali dedi. Morfolojisi güzel kalitesi ab genişliği güzel 5, 5. Günde blasttı ama geç büyüdü tüm mesele bu.. kollaps notu düşmüşler yani 6 gün büzüşüp tekrar kendini toparlamış (4abye çıkıp 3 gibi küçülür geri büyümüş) kalite kaybına uğramadan. Şu başlığa aa benimkide öyleydi diye gelen varsa ona sarılmaya çok ihtiyacım var. 7. Gün tutan tutunan duyan gören varsa buna da çok ihtiyacım var. Şayet anam herşeyin ters bir konuda da alem gibi ol derdi marjinal bir genç kız iken dediği kadar varım ilki 4. Gün embriyosuydu buda 7. Gün embriyosu oturup ağlamakla, pepeden farklılıklar hayata renk katar şarkısıyla dans etmek arasında ince bir çizgideyim
7. Gün embriyosuda ne olaki? Dedin değil mi arkadaşım gel otur konuşalım, 1 ay önce biri bana 7 gün embriyosu dese senin yanlışın var öyle şey mi olurmuş 5tir o derdim. Gelelim konuya 3 embriyom vardı hepsi 5. Gün blast oldu 3aa 2ab 2ab olarak ve biyopsi alınacağı için büyütmemiz gerekiyor dendi birkaç saat sonra 3aa 4ba olarak biyopsi alındı ve donduruldu, diğerleri de o sürede 3ab olmuştu mecburen 6. Güne devam ettireceğiz dedi embriyologum.. ertesi gün birinin 5bb olarak biyopsi alınıp dondurulduğunu diğerinin hala 3ab olduğunu takipte olduklarını 7. Güne devam ettireceklerini söyledi. 7 mi? İlk defa 7. Gün embriyosu duyuyorum dedim nadir ama olabiliyor dedi. Ertesi gün ise 5ab oldu diye arandım. Bizim baştan beri kararımız en iyi 2 embriyoyu pgt göndermekti ancak embriyologumuz bunuda gönderelim anoploid olma ihtimali yüksek ama kenarda durup boş umut ve extra dondurma masraflarındansa baştan elenmesi daha mantıklı dedi, bize de mantıklı geldi. Dün ise sonuçlar geldi baştan beri süper ilerleyen 2si anoploid, mozaik bile değil direkt sağlıksız geldi. Bu yavrum evladım sonradan fıtı fıtı ilerlemeye çalışan gözümün nuru da euploid yani sağlıklı geldi. İlk şoku atlatamadan doktorum 7. Gün embriyosu euploidte olsa implantasyon sorunu yaşayabilir tutunamayabilir yüzde 30 40 tutunma ihtimali dedi. Morfolojisi güzel kalitesi ab genişliği güzel 5, 5. Günde blasttı ama geç büyüdü tüm mesele bu.. kollaps notu düşmüşler yani 6 gün büzüşüp tekrar kendini toparlamış (4abye çıkıp 3 gibi küçülür geri büyümüş) kalite kaybına uğramadan. Şu başlığa aa benimkide öyleydi diye gelen varsa ona sarılmaya çok ihtiyacım var. 7. Gün tutan tutunan duyan gören varsa buna da çok ihtiyacım var. Şayet anam herşeyin ters bir konuda da alem gibi ol derdi marjinal bir genç kız iken dediği kadar varım ilki 4. Gün embriyosuydu buda 7. Gün embriyosu oturup ağlamakla, pepeden farklılıklar hayata renk katar şarkısıyla dans etmek arasında ince bir çizgideyim.
Merhaba, 26 şubatta 7. Gün embiryo transferi yapıldı yarın kan testi vereceğim tutmuşsa hiç bir detay veremeyeceğim çünkü detay öğrendikçe strese giriyorum diye embryoloğa sadece umut var mı dedim oda orta kalite sağlıklı bir embiryo dedi tutmuşsa yarın öğrenirim... süreçte okadar çok bilgi sahibi oldum ki araştırmaktan... öğrendikçe ne kadar karmaşık ve zor olduğunu bildim yaşadıkça da ne yazık ki gördüm yaklaşık 6 yıldır dış gebelikler düşükler ameliyatlar çok yorgunum bu en son tüp bebek tedavim de 7 ay sürdü 7 ay da ancak bir embiryo çıkarabildik o da transfer edildi beklemedeyim dilerim tutunmuştur.

Son düzenleme:
Back