7 Senedir Memede Kist

kavinx

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2017
199
53
48
Merhaba dostlar. Ben 23 yaşındayım. Bundan 7 sene önce mememde kist oluştu ve doktor apar topar o kisti aldı. Daha çok küçüktüm, yanlış bir hamleye izin verdim. (Yanlış hamle diyorum çünkü doktor da önemsiz bir şey olduğunu sonradan söyledi.) Kist alındıktan yaklaşık 6 ay sonra aynı yerde tekrar kist/beze çıktı. 2 sene boyunca gitmeyince doktora gittim ve kistimin homojen olmadığı ve düzensiz olduğu için biyopsi gerektiğini söyledi. Bir sene kadar erteleyip tekrar başka doktora gittim. O da aynı şeyi söyledi, çok minimal de bir büyüme olmuş. Çok şükür o da temiz çıktı.. Üstünden 2 sene geçti fakat hala kistim var (sağda) Ve sağ mememin olduğu yerdeki kemikler çok ağrıyor. Sağa dönüp yatamıyorum. Bazen inanılmaz sızlamalar oluyor. Bir de kaşınıyor.. Bu durum daha önce başına gelen oldu mu? Ne yapmam lazım bilmiyorum... Bu arada 2 biyopside de fibroadenom teşhisi kondu. Sonradan kötü huylu bir tümöre dönülen var mı acaba sizlerde?

Son düzenleme:
düzenli kontrol onermediler mi? benim annemin de memesinde kist var, hemen hemen aynı boyutlarda yıllardır. bazen acı, ağrı olduğunu, üzerine yatamadigini söylüyor. 6 ayda ya da senede bir ultrason ve mamografi çekiliyor. siz de ihmal etmeyin, burada kimse bilemez, siz de bilemezsiniz

düzenli kontrol onermediler mi? benim annemin de memesinde kist var, hemen hemen aynı boyutlarda yıllardır. bazen acı, ağrı olduğunu, üzerine yatamadigini söylüyor. 6 ayda ya da senede bir ultrason ve mamografi çekiliyor. siz de ihmal etmeyin, burada kimse bilemez, siz de bilemezsiniz
Yok önermediler. Ben aslında gidip kontrol ettiriyordum ama her defasında biyopsi istedikleri için gitmez oldum. Fibroadenom olduğunu söylediler 2 biyopsidir. Benim merakım fibroadenom kötü huylu bir tümöre dönüşür mü..

+Arkadaşlar o an asıl soracağımı sormamışım. Benim 2 biyopsimde de fibroadenom teşhisi kondu. Sonradan kötü huyluya çevirir mi?

bildiğim kadarıyla fibrodenomlar kansere dönüşmüyor

Merhaba ben göğüs ultrasonu yapan bir klinikte çalışıyorum. Fibroadenoma denilen iyi huylu kistlere sahip çok fazla hastamız oluyor. Kahve bile bu tip kistlerin oluşumunda etkili. Bu kistlerin kötü huylu kiste dönüşme oranı %1’den az. (Bilimsel veriler bu yönde) Hiç stres yapmayın. Ultrason 40 yaşına kadar olan hastalar için gayet güvenilir bir tanı yöntemi. Ben olsam kontrole bile gitmek için kendimi yormazdım.(en azından 40 yaşına kadar)

Back
X