- Konu Sahibi QWERTY2641
-
Aşağıya tekrar yazdimBabasına karşı nasıl peki? Ya da diğer insanlara karşı nasıl? Evde mesela kuralcı mısınızdır biraz daha detay vermelisiniz.
Anladım sınır koyma konusunda sorun yaşiyorsunuz yani oğlunuz başınabuyruk. Muhtemelen babasını tek otorite olarak görüyor ve sizi de pek ciddiye almıyor bu yüzden. O zaman babası devreye girecek ve annesinin sözünü dinlemesi gerektiğini anlatacak. Mesela evde sizin söylediğinizi yapmıyor diyelim sebepleriyle birlikte babası anlatacak. 'Annenle parka gideceksiniz ama annen şu an meşgul 1 saat beklemen gerekiyor birlikte gitmeniz için' diye babanın anlatması belki işe yarar. Her konuda babanın sözünü dinliyorsa zamanla baba devreye girdiği için sizin de sözünüzü dinlemeye başlayacak diye düşünüyorum.Babasından korkuyor. Babasi bisi dediğinde hemej yapıyor ve babasıyla anlaşma yapıyor ona uyuyor ama ben kuralı koyamıyorum. Sürekli birazdan birazdan diyor.Oğlumla daha çok ben ilgileniyorum ödev vs kuralı derken değilim çok fazla. Yani günlük ödevleri yapmasını isterim . Bugün dedim ki parka şimdi gitmiyoruz 1 saat sonra gideceğiz. Hayır ben şimdi gideceğim istediğim zaman giderim dedi.dinlemedi ve gitti.
Çok güzel yazmışsınız teşekkür ediyorum. Bugün eşim şehir dışına çıktı dedi ki babam gittiğine göre seni üzebilir sözünü dinlemek zorunda değilim falan. Çok üzüldüm yaa çok. Yani çocuk diyorum ama 7 yaşında bir çocuğun böyle şeyler söylemesi de üzüyor cocuk da olsa agirYani babayla bir ekip gibi olacaksınız. Anne ve babayı birlikte karar merci olarak görecek çocuk. Mesela benim oğlum 3 yaşında ama babasıyla işbirliği içinde olduğumuzda yapıyor. Atıyorum yemek yediği sırada telefondan bir oyunu istediğinde 'önce bitirsin ondan sonra oynasın değil mi babası?' diyorum. Eşim 'evet annen oyun oynamana izin verecek ama önce yemeğini yemelisin' diyor. birimiz oynasın birimiz oynamasın desek kafası karışacak birbirimizle çeliştiğimizi fark edecek kendi bildiğini yapacak.
Eşiniz sizi de otorite merkezi gösterecek evde.Çok güzel yazmışsınız teşekkür ediyorum. Bugün eşim şehir dışına çıktı dedi ki babam gittiğine göre seni üzebilir sözünü dinlemek zorunda değilim falan. Çok üzüldüm yaa çok. Yani çocuk diyorum ama 7 yaşında bir çocuğun böyle şeyler söylemesi de üzüyor cocuk da olsa agir
Düzelir dimi zamanla. Çok korkuyorum y karakteri bu olacak büyüyünce de saygısız olacak bana diyeEşiniz sizi de otorite merkezi gösterecek evde.
Yani eşinizin davranışları değişmeli en başta. Çocuk zaten anlar evde annenin bir ağırlığı olduğunu.
Üzmeyin kendinizi, zamanla düzelecektir. Eşinizle konuşun. Yukarıdaki hanımefendi çok güzel yazmış
İyi de kitleyin kapıyı çıkamasın. Siz neden bu kadar pasifsiniz 7 yaşında çocuğa. Saygısızca konuşunca cezalandırın. Gerekiyosa babaya söylemekle tehdit edin diycem ama buna gerek kalmadan sizin dişinizin geçmesi lazım zatenDüzelir dimi zamanla. Çok korkuyorum y karakteri bu olacak büyüyünce de saygısız olacak bana diye
Artık kilitliyorum. Ceza da veriyorum ama hani çok söyleniyor şöyle kötü annesin nasıl annesin gibi hani bu sözleri çocukların kızınca söylemesi normal mi yoksa benim oğlum cidden saygısız miİyi de kitleyin kapıyı çıkamasın. Siz neden bu kadar pasifsiniz 7 yaşında çocuğa. Saygısızca konuşunca cezalandırın. Gerekiyosa babaya söylemekle tehdit edin diycem ama buna gerek kalmadan sizin dişinizin geçmesi lazım zaten
Normal değil maalesef sizin yumuşak karnınızı bulmuş, çocuklar sınırları maksimum esnetmeye çalışır. Babayı esnetemediği için onun sözünü dinlemek zorunda hissediyor, sizin de tepkileriniz tutarlı ve duruma uygun olursa bence zamanla düzelir.Artık kilitliyorum. Ceza da veriyorum ama hani çok söyleniyor şöyle kötü annesin nasıl annesin gibi hani bu sözleri çocukların kızınca söylemesi normal mi yoksa benim oğlum cidden saygısız mi
Yani babayla bir ekip gibi olacaksınız. Anne ve babayı birlikte karar merci olarak görecek çocuk. Mesela benim oğlum 3 yaşında ama babasıyla işbirliği içinde olduğumuzda yapıyor. Atıyorum yemek yediği sırada telefondan bir oyunu istediğinde 'önce bitirsin ondan sonra oynasın değil mi babası?' diyorum. Eşim 'evet annen oyun oynamana izin verecek ama önce yemeğini yemelisin' diyor. birimiz oynasın birimiz oynamasın desek kafası karışacak birbirimizle çeliştiğimizi fark edecek kendi bildiğini yapacak.
İyi de kitleyin kapıyı çıkamasın. Siz neden bu kadar pasifsiniz 7 yaşında çocuğa. Saygısızca konuşunca cezalandırın. Gerekiyosa babaya söylemekle tehdit edin diycem ama buna gerek kalmadan sizin dişinizin geçmesi lazım zaten
Kızıyorum bağırıyorum başka ne yapabilirim bilmiyorum ki inşallah düzelirNormal değil maalesef sizin yumuşak karnınızı bulmuş, çocuklar sınırları maksimum esnetmeye çalışır. Babayı esnetemediği için onun sözünü dinlemek zorunda hissediyor, sizin de tepkileriniz tutarlı ve duruma uygun olursa bence zamanla düzelir.
Ceza verin. Bir daha aynı şeyi yapmadan önce durmasını sağlayacak bir ceza olsun.Kızıyorum bağırıyorum başka ne yapabilirim bilmiyorum ki inşallah düzelir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?