Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Merhaba hanımlar.Benim 7 yaşında bir oğlum var.Okulda arkadaşlarına zarar veiyor.Herkesten şikayet alıyorum.Okula başladı 1 ay sonra okul değiştirmek zorunda kaldık.evimi de taşıdım sırf daha fazla ilgilenebilmek için.yeni okuldan umutluydum fakat,burdada aynını yaşamaya başladım.Hergün 5-6 veli den şikayet geliyor.Öğretmenide bir uzmandan yardım almamızı söledi.Ankara da yaşıyorum.Bildiğiniz bir pedagog varsa lütfen yardımcı olun lütfen.SİNİRLERİM ÇOK YIPRANDI.şİmdiden teşekkür ederim...
Merhaba hanımlar.Benim 7 yaşında bir oğlum var.Okulda arkadaşlarına zarar veiyor.Herkesten şikayet alıyorum.Okula başladı 1 ay sonra okul değiştirmek zorunda kaldık.evimi de taşıdım sırf daha fazla ilgilenebilmek için.yeni okuldan umutluydum fakat,burdada aynını yaşamaya başladım.Hergün 5-6 veli den şikayet geliyor.Öğretmenide bir uzmandan yardım almamızı söledi.Ankara da yaşıyorum.Bildiğiniz bir pedagog varsa lütfen yardımcı olun lütfen.SİNİRLERİM ÇOK YIPRANDI.şİmdiden teşekkür ederim...
Merhaba,
Aynı sorunu bende yaşıyorum.Oğlum sınıfta çok zeki ancak sürekli arkadaşlarına zarar veriyor.Bu konuda sizin nasıl yol aldığınızı öğrenebilir miyim?Oğlunuz şu anda nasıl,10 yaşında artık sanırım.
ya ailede kavga vardır gördüğünü uyguluyor ya da tv,pc de şiddet içeren durumları görüyordur...ya da aileye güvenmiyor herkesi baskılıyordu ankarada mehmet şakiroğlu sanırım ismi buydu ama çocuklara bakıyor mu bilmiyorum..geçmiş olsun..bence nedenini sorun..dikkat çekme eğiliminde..yeni kardeşi filan oldu mu ya da çok mu ihmal ettiniz?
Öncelikle üzülmeyi bırakın ve yöntem değiştirin çocuğunuza karşı kullandığınız kelimeler yapma etme sakın vb gibi kelimelerse hemen bunlardan vazgeçin olumlu telkinlerde bulunun olumlu cümleleler kurun .çocuklarımıza okulda arkadaşlarınla güzel oyna deriz fakat bu güzel kelimesinin neleri barındırdığını anlatmayız tek tek neyi nasıl yapması gerektiğini anlatın . Asla onun kişiliğini değil davranışını yargılayın .kendinizi onun yerine koyun ona söylediğiniz her cümleyi kendiize yöneltin onun ne hissttiğii anlayacaksınız .isterseniz beb size söyleyim kendini değersiz beceriksiz ve önemsiz hissediyor neden değişsin ki kimse ona güvenmiyor ! Bir öğretmen