• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

71 aylık çocuğum ilkokula başlamalı mı?

Merak ettiğim için soruyorum göndermediğiniz takdirde devlet tarafından bir yazı geliyor diye biliyorum böyle bişey söz konusu olursa peki

Yinede çoçuğunuz için en hayırlısı neyse olsun inşallah 🙏

Merhaba, oğlum Ekim 2019 doğumlu 1 ay sonra 6 yaşına girecek. 2 yıl kreşe gitti. Öğretmeni ilkokula verebilirsiniz dedi. Akademik olarak çocuğumun 1. sınıfta zorluk yaşayacağını düşünmüyorum ama ileri dönemlerde ortaokulda, 3. sınıftan sonra zorluk yaşamasından korkuyorum. Sınıfın çoğunun 2019lu olduğunu düşünüyorum ama 2018li olup Kasım Aralık doğumlu çocuklar da olacağından kendisinden 1 yaş büyük çocuklarla aynı sınıfta olmasından da çekiniyorum. Ama çevremdeki 6 yaş olup okula verenlerle çocuğum arasında bir fark da görmediğimden içimde okula verme isteği de ağır basıyor. Ama kendi düşüncelerim dolayısıyla da eğitim hayatını riske atmak istemiyorum. Aslında anaokula kayıt ettirmiştim ama okulda toplatı olduğunan normalden 1hafta sonra açılınca sanki daha fazla düşünmem gerekiyormuş gibi düşündüm. Sizce ne yapmalıyım?
Ekim 2016 doğumlu oğlumu 3 yıl önce göndermiştim şu an 4 e geçti,hiç bir sorun yaşamadım sınıfta ilk 4 içindeydi

69 aylık başladı..Anaokulu rehber öğretmenide bir test yapmıstı ve baslamasında sorun olmayacagınıda soylemıstı..O testın adını unuttum suan..Şayet kafa takıntınız varsa böyle birseyde yaptırabılırsınız..

İnanın hıc zorluk cekmedık..Hatta ben anaokuluna devam edebılecegını soyledım ama o ısrarla kabul etmedı pişmanda olmadı..Pişmanda etmedi..
Ya merhaba benim kızımda 2021 mart doğumlu ve seneye otomatik olarak 1. Sınıfa kaydı yapılacak. En son mart doğumluları aldıkları için. Ama 66 aylık olmuş olucak. Ne yapsam kararsız kaldım. Şu an 4.5 yaşındayken bile anaokulunda test yaptılar ve şu qn bile gidebilir gözüküyor o yüzden önümüzdeki sene aska sorun yaşamaz diyolar. Ama kızım 66 aylık başladığında sınıfıdma 80 aylık çocuklsr bile olabilecek çok endişe ediyorum o yüzden. Siz nasıl cesaret ettiniz göndermeye

Hazır hissetmediğim bir durum yok O’nun eğitimi için elimden gelenin fazlasını yapmaya hazırım. Zaten düşündüğüm 1. sınıfın zorluğu asla değil 3’ten sonrası. 1 ve 2. sınıf resimlerle etkinliklerle alfabeyi basit işlemleri öğrenmesiyle geçecek. 3. sınıftan sonraki süreçte, ortaokulda oturmamış bir zeminle devam edecek olmasını istemiyorum. Şu an çocuğu 1. sınıfı bitirmiş anneler bir sıkıntı yaşamadıklarını söylerler illaki ama bu zaten bu yıllarda görünecek bir durum olmaz. Teşekkürler yanıtınız için.
Size çok yüklenilmiş anladığım kadarıyla 🙂 sorunun 1. Sınıfla alakalı olmadığını 3. Sınıftan itibaren devreye giren derslerde soyut düşünceleri kavrayabilecekmi o 1 yıl bunun için önemli. Çocuğunuzu en iyi siz tanıyorsunuz sınıfın büyüğü küçüğü durumundan öte sosyal becerileri algı açıklığı gibi durumlarını gözetip siz karar vermişsinizdir. Çocuğunuzun hakkında hayırlısı olsun bu ay çıkmazı beni de yoran içinden çıkamadığım bir durum bir kızım ağustos doğumlu ancak sosyal beceriler ve durum kavrama konusunda biraz zorlanıyor diğer kızım kasım doğumlu o daha algısı açık uyumlu. Zor seçimler..

Merhaba, oğlum Ekim 2019 doğumlu 1 ay sonra 6 yaşına girecek. 2 yıl kreşe gitti. Öğretmeni ilkokula verebilirsiniz dedi. Akademik olarak çocuğumun 1. sınıfta zorluk yaşayacağını düşünmüyorum ama ileri dönemlerde ortaokulda, 3. sınıftan sonra zorluk yaşamasından korkuyorum. Sınıfın çoğunun 2019lu olduğunu düşünüyorum ama 2018li olup Kasım Aralık doğumlu çocuklar da olacağından kendisinden 1 yaş büyük çocuklarla aynı sınıfta olmasından da çekiniyorum. Ama çevremdeki 6 yaş olup okula verenlerle çocuğum arasında bir fark da görmediğimden içimde okula verme isteği de ağır basıyor. Ama kendi düşüncelerim dolayısıyla da eğitim hayatını riske atmak istemiyorum. Aslında anaokula kayıt ettirmiştim ama okulda toplatı olduğunan normalden 1hafta sonra açılınca sanki daha fazla düşünmem gerekiyormuş gibi düşündüm. Sizce ne yapmalıyım?
Bence hayır

Canım, çok normal kaygıların. Burada anahtar “okul olgunluğu”. Kısaca şunlar varsa 1. sınıfı rahat götürür. Öğretmeni “olur” demiş, sen de akranlarından bariz fark görmüyorsan gönlün 1. sınıfa yakın: gönder. 2018’li birkaç çocuk olması çok dert değil; ilk aylarda farklar hızlı kapanıyor. Hâlâ için rahat etmezse: okulun PDR’sine bir “okul olgunluğu” değerlendirmesi yaptır + ilk 2–3 haftayı yakından izle. Gerekirse (okulun yaklaşımına göre) anaokuluna dönme opsiyonunu konuş. İçinin sesi 1. sınıf diyorsa, net bir rutin ve sakin bir tempo ile başlat; çoğu endişe ilk ayda eriyor.

Ya sorry ama bu aylık muhabbetıne ben cok guluyorum🤣🤣 738383 aylığım dıye ben
Bunda gülecek bir şey yok çocuğun okula başlama olayını hesaplardan aya bakarak yapılıyor. 68 aylık çocuk okula başlayamazken 69 aylık çocuk ilkokula başlıyor olay bu yani .

Merhaba ben çok ciddi bir ikilemdeyim bu konuda, üstelik Ekim ayı itibariyle..
Eşimin çok yoğun baskısı üzerine 25 ekim 2019 lu kızımı (71 Ay diyorlar) okula başlattım, boylu, kendini ifade edebilen bir çocuk, kaba motor becerileri çok iyi ama ince motor becerilerin üzerine hiç gitmedi, bağcık bağlamak istemedi düğmede zorlandı vs bende zamanı değildir diye üzerine gitmemiştim,
Bu konuda elbette eşimin sözünden ziyade pedagog görüşmeme ağırlık verdim ağustos ayında, her şeyi açıkça belirttim, bazı basit testler yaptı denver gibi, gelişim testi gibi, ve okula hazır olduğunu söylemesi üzerine okula başladık,
Beni ikileme sokan şey, 1.si tuvalete gitmekte çekimser olması, evde dışarıda tek gitmesine rağmen, 2.si yazıda isteksiz olması, ve ara ara okula gitmek istemiyorum demeleri, bugün çok hafif düzeyde akran zorbalığına maruz kaldı, manüple ve korkutma yaşamış, bundan çok etkilenmiş üstelik ağladı da, genelde çok takılmazdı, bu gibi sebepler beni çok ciddi düşündürüyor,
Dilekçe ile erteleme hakkım var, ama 2 ay olacak neredeyse okula başladı, arkadaş çevre edindik ikimizde, hocamız çok çok iyi, sınıfımız özel yapılmış devlet okulu gibi hiç değil, bir miktar alıştıkta,
okula hiç başlamamış olsa daha kolay karar verirdik ama şu an çok daha zor,
Seneye böyle iyi hoca denk gelir mi onu da haliyle düşünüyorum, bir taraftan da yaş dezavantajından şubat doğumlulardan ileride akademik kariyerinde geri de kalır mı korkusu var,
Rehber öğretmen bugün görüşecek ama o zaten 6 buçuk yaşı bitirmemiş olanlara asla okul önermeyen görüşte, sonucu az çok tahmin edebiliyorum,
Eşim çevreden de dolayı okuldan almak istemiyor, yaşıtlarından geri kalır kafasında, çokta açık fikirli değil...
Hayatımın en zor kararı sanırım ne yapacağım hiç bilmiyorum....

Back
X