7'sinde Ne isek 70'inde de öylemiyiz?

KatnissEverden

Alaycı Kuş
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2008
3.524
1.118
698
40
Kocaeli
“Şunları bir araya toplayayım; bir güzel muhabbet edelim" diye düşündüm. Mutfak işinden de anlarım.. Donattım sofrayı. Bayağı uğraştım. Hepsinin ayrı ayrı ne yemekten, ne içmekten hoşlandığını iyi bilirim. Bayağı da para gitti. Birinin yediğini öbürü yemez; ötekinin içtiğini beriki içmez...
Dört kişilik sofra kurdum. Mumları da yaktım. Bak hepsi, Erick Satie severdi. Hatırladım. Müziği de ayarladım.
Geldiler..
Yirmi yaşımı, otuz beş yasımın karşısına oturttum. Kırk yaşımın karşısına da ben geçtim.
Yirmi yaşım, otuz beş yaşımı tutucu buldu. Kırk yaşım, ikisinin de salak olduğunu söyledi. Yatıştırayım dedim.
"Sen karışma moruk" dediler…
Büyük hır çıktı. Komşular alttan üstten duvarlara vurdular.
Yirmi yaşım, kırk yaşıma bardak attı. Evin de içine ettiler..

Bende kabahat…
Ne çağırıyorsun tanımadığın adamları evine..”

Ali Poyrazoğlu

aynen öyle oluyor
insan oğlu bu bırakın yirmi yaş otuz yaşı
bir sene öncekini aklını beğenmiyor yaptıklarına gülüyor çocukluk diyor
sanırın buna büyümek deniyor
biz de büyüdük
büyümek aslında o kadarda iyi bir şey değilmiş
çocukluğumun masum günleri temiz insanları
karşıdaki bakkal amcaya gönderilen bir bardak çayın
geri dönüşünde çocuklar için çay bardağının konulan şekerlerlemeler yok artık
insanlar güvensiz korkak zaman kötü
önceki arkadaşlıklar dostluklar yok
bir yere giderken annenim ısrarcı soruları karşında bana güvenmiyormusun anne dediğim zaman
aldığım cevap sana değil ortama insanlara güvenmiyorum oluyor
varsın hata yapalım bir sene önceki aklımızı beğenmeyelim ama
o zamanlarda bir başkaydı yaşanılası zamanlardı
ne güzeldi çocukluğum....

Son düzenleme:

çok güzel bir yazı eline sağlık canım.gerçekten çok doğru.insan ne kadar değiştim,değişicem dese de aslında özünde gene aynı.hı zamanla bazı huyları gidiyor,olumsuzlar gidiyor,olumlu huyları oluyor falan ama genel olarak bence insanın özünde hep aynı -tatlicadiarzu-

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…