8+6 günlük hamileyim ve yaşadıklarım

Gulumse21

Sevdan hep tutkudur .
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2008
296
2
296
37
Ankara
5 haftalıkken hamile olduğumu öğrendim. allaha şükür herşeyim yolunda gidiyor. bazen neden bu kadar iyiyim die düşünüyorum .hiç bulantım olmadı .sadece aşırı uyku halim var bide durup dururken sinir katsayılarım artıyo aksi oluyorum.heralde çok ilgi bekliyorum etrafımdakileri kırıyorum birde iş yei sitresi.çalışıyorum ve çalışmaktan sıkıldım evde oturup dinlenmek bebeğimle başbaşa kalmak istiyorum.sadece sabah ilk uyandığımda bi bayılcak gibi oluyorum midem tuhaf anlatılmaz yaşanır.ilişkiye giriyoruz haftada 2 -4 defa doktor bu konuda bişiy demedi .dikkatliolmaya çalışıyoruz.ev işinide haftada 1 kez yapıyorum.bebek bakımı hakkında hiç bilgim yok nerden ne okuyabilirim yada kitapmı alsam die düşünüyorum.işten ayrılırken doğum parası yada kıdem tanzimatımı alsam bebeğime herşeyin dahah iyisini alıcam.eylül 23 de doğcak gibi görünüyor.umarım herşey yolunda gider.normal doğum olur inş. ameliyattan korkuyorum.buradaki doğum hikayelirini okuyup ağlıyorum .ağlama kirizlerim çok :)

yasadıkların normal canım.benım hamılelıgım boyunca ne kusma ne bulantı ne de agrım oldu.bebegım cok sukur ıyı saglıklı.bende senın gıbı duygusaldım herseye aglıyor herseye kızıyordum.

ne güzel işte bulantıların yok. ahhhhhhhh keşke benim de olmasaydı hala bulantım var:50::50::50:
bulantının sağlıklı gebelikle ilgisi yok. tamamen bünye meselesi..

tebrik ederim :nazar:öncelikle ben 5+4 günlük hamileyim bendede sadece kasık agrısı gögüs agrısı oluyordu ama 5. haftaya girdiğimden beri çok degil ama midem bulanıyor eşimin yanında yatamıyorum :50:aşeriyorum sinirlenniyorum slow sarkı çalsa gözlerim doluyorr ilk gebeliğimde böyle olmamıştım :1::1:

hamilelikte duygusal patlamalar normaldir.hatta bunu doğumdan sonra yani loğusayken de yaşayabilirsin.
bence kitap almana gerek yok.zaten içgüdüsel olarak bir çok şeyi hemen kavrayıp yapıcaksın.annen falan da yardımcı olur.annelerin sayfalarına bakabilirsin.tecrübe olur senin için.
şimdi dinlenmek istemen de normal.zaten sonra yorulacaksın.mümkün olduğu kadar dinlenmeye çalış.
benim ilk gebeliğimde bulantım olmuştu.şimdikinde hiç olmadı.her gebelikte farklı oluyor.

aşermek istiyorum birde böyle eşim pervanem olsun istiyorum herkesi herşeyi unursun bana odaklasın .canım da bişiy istemiyoki numara yapcam artık gözümü açıp sabah ne istesem ki:)

Hayirlisi ile al kucagina insallah.
Bak canim benden bir kac tavsiye:
1-Sakin uzucu konu basliklarini okuma internette.
2-bebeginizi beklerken sizi neler beklr kitabini edin, aradigin tumm sorularin cevaplari icinde bir arada.
3-kendini hobilere odakla calismiyorsan, aklin karninda gezme.
Gerisi hepimizin de yasadigi seyler, tadini cikar, keyfine bak emi?

Canim cok sükür hic bi sorunun yokmus ..
bende konuyu okumadan önce ay acaba neler yasiyor hamile haliyle diye düsünüpte okumaya baslamistimm ..

Bulantin yok ama bu gelmeyecek anlamina gelmez daha cok erken zaten .. 5.haftacik..
bunun daha 36. haftasi var :)

Bulantin olmadigina sevin ben 32. haftama kadar bulanti cektim
ve dogru dürüs kilo almadan 6.kilo ile gebeligimi tamamladim ..

Bulantin yokken bol bol süt ic .. sütlü muamüller ye .. bulanti olunca ilk onlar yenilmez hale geliyor ..

Ilgi beklemen normal ama fazlasini beklemen bencillik bence ..
sonucta hasta degilsin HAMILESIN .. bunu unutmaman gerek ..
Arkadasinda dedigi gibi aklin karninda gezme ..
Tabiki Hamile oldugunu unutma ani hareketlerden kendini sakin ..
ama hamile demek degildir 7/24 ilgi pervane veya yatmak ..

cik dolas .. esinle gez .. göbüsün kücükken bide sorunun yoksa tadini cikar :))

hamilelik boyunca 2 sey istedm sadece boza + su böreği başka hiçbirsey aşermedm. ilk 3 ay berbat geçti o kdrki kocamı boşamayı düşündüm bunalımı düşün artık :) eşimin beni anlamadığından yakındım sürekli sorun çıkardım kavga ettim bağırdım çağırdım ve sonuçda beni sevmediği kanısına vardım.aslında alakası yoktu istiyordumki eşim bnmle ilgilensin karnımı okşasın falan ( daha 3 aylık olmadım ne karnım varsa :66: ) konuyu doktorumla paylaştım bana dediği cümle : eşin daha önce hamile kaldımı :26: haklıydı olaya bnm gibi bakamıyordu.
çalışıyorsun ne guzel evde kalınca daha kötü geçiyor emin ol tek başına oluyorsun evde canın çok yemek yemek istemiyor. konuşak kimse yok zaten hamilelik bunalımı yaşıyorsun. en iyisi çalışmak.
3 ay yattım sadece sonra hiç naz yapmadım :) arı gibi vız vız evde yaşadım. 1 gün kendi işimi başkasına yaptrmadım halada öyle 9 ay bitmk üzere. deli gibi temizlik yaptım kayınvaldem sağolsun bir yardım etmedi (cadı karı :47: ) kendi işini bile yapmaz ki haylaz.. doğum temizliğimi bile kendim yaptım

3 aydan sonraki zamanları iyi değerlendir mükemmel geçir
çok yazdım saırım kızlar :69:

Her gebelik bir olmaz inancıyla yavruşumun da kardeşi olsa güzel olur diye planlı olarak hamile kaldım. Şikayeti olmayanlar yatsın kalksın şükretsin.
Ilk hamileligim faciaydı , ikincisi daha da fena. Ilanilmaz zorlaniyorum.
Sabahtan aksama kadar kafami kaldirdigim anda lavaboya kosuyorum. Bi de midem cok hassas zaten cikana kadar kizim bana bisey oluyo diye basıyor çığlığı. Yalnizim da.
Disari sicaktan cikamiyorum klima aciyorum o da bana misin demiyor.
Tabi tüm sikayetlerim baslayali 4- 5 gün oldu. 8+3 haftalık bugün. Hatta esimle uzerine konustuk daha gecen hafta. Masallah hatun iyisin dedi. Yani zamanı belli olmuyor gercekten. Allah kolaylık versin hepimize. Yedigim ictigim midemde kalmiyor yiyesim gelmiyor bu defa.
Aynı zamanda emziriyorum , kızım diş çıkarıyor ve tabii memeye yapisik geziyor. Ev temizlik bekliyor,koca yemek, bebem meme
bunalıma giriyorum.
Uykusuzluk, halsizlik, uyudugum anlarda kabuslar...
Heee ama kucagima alinca hepsini unutacagim o ayrı. Yeter ki saglikli olsunlar

Back
X