8 aylık bebek

PhoebeBuffay00

🐣🐣
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1.430
Puanlar
63
Herkese merhaba, oğlum 37+4 ile 3 kilo 48 cm doğdu.
8. Ayı ile 74 cm ve 7 kilo 200 gram kafasi da 43

Sadece anne sütü ve ek gıda gidiyoruz. Her ay ilerlemesi oldu sadece hastalandı o ay biraz kilo vermişti.
Çevresinde ayni ay bebekler var maşallah hepsi de kendi gelişiminde. Yemin ederim kıyaslamak için yazmıyorum ama oğlum çok küçük duruyor. Yani o kadar emek veriyorum ki tahmin edersiniz. Kendimi çok çaresiz hissediyorum. Ağzıma mama yemek surmedigi oluyor. Emmeyi Çek bırak yapıyor. Çok üzülüyorum.
Ebemiz kontrollerde iyi alt normal diyor ama değil yani çocuk ufacık 😔 internette de persentillerde az gibi görünüyor. Dertleşmek ve fikirleriniz icin yazıyorum. Çok çaresiz kaldim artık. Bu arada da gündüz uyumuyor 😔

Bebeğinizin boyu 75persentil kilosu 3 persentil. Anne baba zayıfsa olabilir ama bebeğinizin diğer akran bebeklere göre küçücük durmaması lazım çünkü boyu uzun. Toplumda tombik olmayan bebekler zorbalanıyor benim kızım prematüre anlarım sizi. Ek gıda döneminiz nasıl gidiyor ?

Bir arkadaşım vardı. 1 yaşındaki bebeğini görmeye gitmiştim. Bana sürekli bu çocuk çok kısa, minik, cüce olabilir diyordu. Doktorların normal demesine aldırmıyor, etrafındaki çocuklar ile kıyaslıyordu. Kendisi ve kocası çok minyondu üstelik. Genetik yatkınlık aklına gelmiyordu. Aradan yıllar geçti şimdi o çocuk kocaman bir delikanlı oldu. Sizin ki de o hesap olacak eminim, hiç canınızı sıkmayın.

her bebek bireysel değerlendirilmeli ya. her ay yeterli kilo alımı ve uzaması varsa kafaya takmayın. bana kadın doğumcum tee hamileyken ultrasonda bakıp bu cocuk ince uzun olacak dedi ve cidden de öyle oldu. yemedi de asla kötü değil, güzel yiyor. doktor normal diyor kilosuna, biz de kafaya takmıyoruz.

Bebeğini kimseyle kıyaslama olabilir ne yapabilirsin ki önemli olan sağlığı ikiz bebeklerde bile berabere plmuyor kimi erken diş çıkarıyor kimi geç kilo alsın diye pirinç maması tıkan anne dolu ortalık

Sadece anne sütü ve ek gıda gidiyoruz. Her ay ilerlemesi oldu sadece hastalandı o ay biraz kilo vermişti.
Çevresinde ayni ay bebekler var maşallah hepsi de kendi gelişiminde. Yemin ederim kıyaslamak için yazmıyorum ama oğlum çok küçük duruyor. Yani o kadar emek veriyorum ki tahmin edersiniz. Kendimi çok çaresiz hissediyorum. Ağzıma mama yemek surmedigi oluyor. Emmeyi Çek bırak yapıyor. Çok üzülüyorum.
Ebemiz kontrollerde iyi alt normal diyor ama değil yani çocuk ufacık 😔 internette de persentillerde az gibi görünüyor. Dertleşmek ve fikirleriniz icin yazıyorum. Çok çaresiz kaldim artık. Bu arada da gündüz uyumuyor 😔
+1, bizde de benzer durumlar var. İnsan gerçekten yetersizmiş gibi hissediyor. Ben instamomları izlemeyi bıraktım beni olumsuz etkiliyordu

+1, bizde de benzer durumlar var. İnsan gerçekten yetersizmiş gibi hissediyor. Ben instamomları izlemeyi bıraktım beni olumsuz etkiliyordu
Çoğu mamayı dayıyor çünkü yiyen bebeğe yedirirsin yemiyorsa ne yapsan boş kusuyor mesela

Çoğu mamayı dayıyor çünkü yiyen bebeğe yedirirsin yemiyorsa ne yapsan boş kusuyor mesela
Mamayı dayıyan mı, öğün öğün yemek hazırlayan mı, saati saatine uyutan mı ne ararsanız var. Öyle gerçekten yemeyen bebek yemiyor

Mamayı dayıyan mı, öğün öğün yemek hazırlayan mı, saati saatine uyutan mı ne ararsanız var. Öyle gerçekten yemeyen bebek yemiyor
Benim bebeğim de 8 aylık boğazı iyi ne versen yer ben de ona yapıyorum ama anne sütü mama içmiyor kaşık kaşık veriyorum bu benimle alakalı değil hani bazı bebek ağız oynatmıyor yemek istiyor bazısı yemiyor canı nasıl isterse nasıl bazı bebekler gazlı bazıları kolik bazılarında bu sprun yok bazı bebek uyuyor bazılaru uyumuyor tamamen bebekkle alakalı anneyle değil yetersiz hissetmeyelim elimizden geleni yapıyoruz zayıf olsun ne olacak ne premature bebekler büyüyor bi tanığımın bebeği mide ameliyatı oldu bağırsakları dışarıda 1 yaşında 6 aylıj bebek gibiydi minicik şimdi 4 5 yaşında gayet iyi durumda. Ben bilğyorum mama verip vermiyorum diyeni geçen tiktokta gördüm yabancı ikizleri var biri anne sütü biri mama bebeklerin arasında cüsse farkı var mama alan kilolu p sağlıklı mı oluyor hayır

Hanımlar herkese teşekkür ederim deneyimleriniz ve yaşantılarınızi paylaştığıniz için 🙏 doktorumuz da çok hareketli old. İçin böyle hareketli bebeklerde kilo çok aramıyorum diyor. Meselem kilo değil bir tek tabi kii ama o kadar emek veriyoruz kii biliyorsunuz tabi sizlerde aynı emekleri veriyorsunuz . Elimde küçücük kalmış gibi geliyor. Her ortamda küçükmüş bebeğin diye zorbaliyorlar. Ne kadar bilseniz de ne kadar bilinçli olsanız da toplum böyle iken hiç işe yaramıyor. Anneligim boyunca sanırım sadece yetemiyor muyum diyerek çok zorluyorum 😔🙏

Bebeğinizin boyu 75persentil kilosu 3 persentil. Anne baba zayıfsa olabilir ama bebeğinizin diğer akran bebeklere göre küçücük durmaması lazım çünkü boyu uzun. Toplumda tombik olmayan bebekler zorbalanıyor benim kızım prematüre anlarım sizi. Ek gıda döneminiz nasıl gidiyor ?
Tatsız şeyleri artık kabul etmiyor. Sade yumurtayi haşladığımda çıkarıyordu. Şimdi kiriyorum tam pişiriyorum. Hem sarı hem beyaz ve artık çok az tuz atıyorum çünku öyle tam yiyor. 1 yaşına kadar kadar tuz vermeyin dedikleri için çok dikkat ettim ama bir küçük tutam bile atsam yiyor

Tatsız şeyleri artık kabul etmiyor. Sade yumurtayi haşladığımda çıkarıyordu. Şimdi kiriyorum tam pişiriyorum. Hem sarı hem beyaz ve artık çok az tuz atıyorum çünku öyle tam yiyor. 1 yaşına kadar kadar tuz vermeyin dedikleri için çok dikkat ettim ama bir küçük tutam bile atsam yiyor
Tat için yağın aromasını kullanın tuz için gerçekten erken. Artık 3-4 yaşında bebeklerin böbreklerinde sorun olmaya başlamış tuz ve paketli gıdalardan. Zorbalayan tayfa hep aynı ya yaşlılar ya da hayatında tek başarısı tombiş bir bebek yapmak olanlar. Sakın bu duruma aldanıp bebeğinizi sağlıksız beslemeyin. Bence oğlunuz çok fit. Siz de birşey söylendiğinde karşılık verin oğlum çok fit sizinki çok kilolu deyin asjsjsj güzel bir örnek değil ama insanı zorluyorlar biliyorum.

Benim bebeğim de 8 aylık 67 cm 7 kg çok küçük. Doğduğundan beri asla bişey yemiyor açım diye ağlamaz bile. reflüsü var hala da geçmedi midesi gelişmiyor ki geçsin o da ayrı konu. 5,5 aylıkken ek gıdaya başladık belki kilo desteği olur vitaminleri oradan tamamlar diye ama asla ağzını açmıyor. tam 3 aydır dilini çekmediği için ne kaşık girebiliyor ne de kendisi blw olarak deniyor. Bikaç defa blw yapacak gibi oldu anında öğürdü ve kustu. son 3 gündür de geceleri yemeyi kesti. gündüz yedikleri zaten sayılı 3 saatte bi 70 cc zorla içiyor yakında kilo vermeye de başlar . Bende ne yapacağım bilemiyorum. Her türlü doktora gittik hiç bişeyi yok huyu diyorlar

Dil bağı dudak bağı falan olabilir mi çocuklarınızda, geçenlerde başka bir üyeye de yazdım varmış bebeğinde onun da iştah sorunu vardı.Bence göz ardı edilen bir nokta olabilir burası.
Eğer böyle bir şey yoksa da iştah açtığı söylenen karışımlar varmış daha erken mi bilmiyorum tam ama fikir olsun diye yazdım

Benim bebeğim de 8 aylık 67 cm 7 kg çok küçük. Doğduğundan beri asla bişey yemiyor açım diye ağlamaz bile. reflüsü var hala da geçmedi midesi gelişmiyor ki geçsin o da ayrı konu. 5,5 aylıkken ek gıdaya başladık belki kilo desteği olur vitaminleri oradan tamamlar diye ama asla ağzını açmıyor. tam 3 aydır dilini çekmediği için ne kaşık girebiliyor ne de kendisi blw olarak deniyor. Bikaç defa blw yapacak gibi oldu anında öğürdü ve kustu. son 3 gündür de geceleri yemeyi kesti. gündüz yedikleri zaten sayılı 3 saatte bi 70 cc zorla içiyor yakında kilo vermeye de başlar . Bende ne yapacağım bilemiyorum. Her türlü doktora gittik hiç bişeyi yok huyu diyorlar
Ben yiyecekleri değiştirince yediğini fark ettim mesela yumurtayı yağda pisirmeyi başlamadan daha çok sevdi. Böyle örnek çok bizimki çok yemek seçiyor şimdiden. Sevdiği şeyi bitirmeden kalkmıyor ama çoğu zaman da miy miy diyor. Belki benim evhamim ama küçük durması acaba yetmiyor mu daha mı çok yapmalıyım demeye itiyor beni 😔🙏

Dil bağı dudak bağı falan olabilir mi çocuklarınızda, geçenlerde başka bir üyeye de yazdım varmış bebeğinde onun da iştah sorunu vardı.Bence göz ardı edilen bir nokta olabilir burası.
Eğer böyle bir şey yoksa da iştah açtığı söylenen karışımlar varmış daha erken mi bilmiyorum tam ama fikir olsun diye yazdım
Dr la da hep konuşuyoruz bu zayıf olması durumunu hiç bahsetmedi ama aklimda bu buna bı bakacagim. Çok teşekkür ederim 🙏

Back
X