Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Merhaba
8 aylık oğlum var şimdiye kadar 3-4 defa hazır mama verdim yemedi yediğini de geri çıkardı midesini bulandırıyor hatta en son verdiğimde alerji yaptı gözleri yüzü kıpkırmızı oldu şişti bende artık hazır mama vermiyorum evde bişeyler yapıp vermeye çalışıyorum günde kaç öğün yedirmem lazım pirinç unundan muhallebi yapıyorum ama su ile hazırlıyorum burada baktım herkes süt ile hazırlıyorum demiş doktorlar 1 yaşından önce inek sütü vermeyin diyor
Canim ben oglumda un keci sütü yumurta sarisiyla kendim mama yapiyordum. Muhallebinin civik sekli halinde. Hem tok tutuyor. Hemde severek iciyordu. Istersen kivamli yapip muhallebi gibide yedirebilirsin.
Canim ben oglumda un keci sütü yumurta sarisiyla kendim mama yapiyordum. Muhallebinin civik sekli halinde. Hem tok tutuyor. Hemde severek iciyordu. Istersen kivamli yapip muhallebi gibide yedirebilirsin.
Keçi sütü hiç aklıma gelmedi daha önce ama ağır gelmezmi keçi sütü
Keçi sütü hiç aklıma gelmedi daha önce ama ağır gelmezmi keçi sütü
Canim keci sutu anne sutune en yakin sut. Birazda suyla hafifleterek kullanabilirsin.
Canım sen günde kaç öğün yediriyosun ben iki yada üç öğün yediriyorum arada bol bol emziriyorum bi tas dolusu mamayı yediriyorum zorlanmadan yiyo az mı yediriyorum acaba ?
Merhaba
8 aylık oğlum var şimdiye kadar 3-4 defa hazır mama verdim yemedi yediğini de geri çıkardı midesini bulandırıyor hatta en son verdiğimde alerji yaptı gözleri yüzü kıpkırmızı oldu şişti bende artık hazır mama vermiyorum evde bişeyler yapıp vermeye çalışıyorum günde kaç öğün yedirmem lazım pirinç unundan muhallebi yapıyorum ama su ile hazırlıyorum burada baktım herkes süt ile hazırlıyorum demiş doktorlar 1 yaşından önce inek sütü vermeyin diyor
Benim bebeğimde 8 aylık
sabah yumurta sarısı beyaz peynir tuzsuz pekmez bebe bisküvisi (bisküviyi aptamille ıslatıyorum)
Öğlen istediğim sebzelerden patates havuç kereviz değişik sebzeler pirinç haşlıyorum bazrn tavuklu bazen kıymalı
daha sonra uykusuna bağlı olarak meyve ve yoğurt veriyorum
Akşam sekiz gibi kaşık maması veriyorum ama kızım pek yemek istemiyor bende sıklıkla içebileceği tarhana yada tavukly şehriye çorbası veriyorum bazen köfte ve sulu yemek
12 gibi gece acıkmasın diye aptamil veriyorum
Yani 5 yada 6 öğün toplamda
Kizim a sabah erken kahvalti tuzsuz peynir geceden suda bekletilmis sonra zeytin cekirdeklerini cikarip suda bekleterek ince kanuklarinida soyuyordum.uc zeytin bi kibrit kutusu kdr en az peynir.salata dimates mevsimine gore .soguk pres keciboynuzu pekmezi katkisiz oluyor eczanelerde de var hunnap markasi.yumurta bazen rafadan bazen tavada yagda. Oglen ve aksamda dolabimda ne var ise sebzelerden yine mevsimine uygun corbalar .kabakli patatesli havuclu kapya biberi etli olursa icini rendeliyordum daha bi tadi yerinde oluyor corbanin .bazen kiymali bazen kiymasiz .ve pitin kullanmadim pek bebekk iken irmik ve bulgur .halada bulgur agirlikli yediriyorum.hic hazir mama vermedim .balkabakli irmikli elmali muzlu muhallebi yapanilirsin azda pekmez ile tatlandirdinmi bayiliyorlar. Bi yasindan sonra memeden kesmeden cay bardaginin dibinde sutte eklemeye basladim kahvaltiya
.halada gunde uc ogun aralarda muz kivi vs meyve ile ginluk ogunleri tamamliyoruz.birde hurma gunde iki yada bir tane .gelisimi ve kilosu gayet iyi gidiyor suan .birde bol bol yogurt her yemegini yogurtla yedirdim disleri gec cikmisti
Bende hic hazir mama vermedim evde hep kendim hazirliyorum gunde 3 ogun veryorum 8 bucuk aylik kizim sabah kahvaltisinda pekmez yumurta sarisi bebe biskuvisi peynir ve sut veriyorum ara ogun olarak bigun yogurt bigun meyve aksamda evde ne varsa corba yapip veriyorum hazir mamalari vermeyin cocuklariniza daha sonra kati gida yiyemiyorlar cok zorlaniyolar