8 haftalik gebeyim isyerim hamile olduğumu öğrenince çıkaracak o yüzden tahlil yaptıramadim yardimmm

lesternygard

Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2015
94
34
8
Kızlar 8 haftalik gebeyim işyerinde 6 ayım ve burasi hamile olan kim olursa olsun işten cikariyolar geçen gün usutmusum düşük riskim yüksek olduğu için doktor ilaç ve serum vermediler 2 gun rapor aldım dinlenmen lazım bebek tehlikeye girmemesi için dediler inanin işyerinde ki tüm mudur diye geçinenler herkes bi kenara çekti beni bi daha rapor almamam için sikistirdilar üzeri kapalı tehdit ettiler smd bir kere kontrole gitmiştim doktor bana bugün kontrole gel tahlil yapalim demişti smd izin alamıyorum akşam muayene ücretleri de çok yüksek karsiyalamam o yüzden gidemiycem yardım edin

Kızlar 8 haftalik gebeyim işyerinde 6 ayım ve burasi hamile olan kim olursa olsun işten cikariyolar geçen gün usutmusum düşük riskim yüksek olduğu için doktor ilaç ve serum vermediler 2 gun rapor aldım dinlenmen lazım bebek tehlikeye girmemesi için dediler inanin işyerinde ki tüm mudur diye geçinenler herkes bi kenara çekti beni bi daha rapor almamam için sikistirdilar üzeri kapalı tehdit ettiler smd bir kere kontrole gitmiştim doktor bana bugün kontrole gel tahlil yapalim demişti smd izin alamıyorum akşam muayene ücretleri de çok yüksek karsiyalamam o yüzden gidemiycem yardım edin

Bebeginin sagligindan onemlimi?
ayrica nasil bir isyeri burasi ya yok hamileler isten cikariliyor felan hamilelik virusmu hastalikmi ki isten cikariliyor felan sacmalik yani :KK11:
ama gidip tahlillerini yaptirman lazim bir sekilde sonucta hem sen hem bebeginin sagligi.
eger ki durum duzgunse cik derim isten bu nasil bir yer:KK62:

aaa o nasıl saygısız anlayıssız bi işyeridir ya kesinlikle bebeğini tehlikeye atacak bi ihmalde bulunma atarlars atsınlar karnın büyüyünce napmayı düşünüyorsun hem o zaman anlamıcaklar mı?

Benim ilk gebeligimde 10 haftalikken filan karnim belli oluyordu . Senin karninin hemen belli olmuyacagi garantimi 1 kac hafta icin isten cikarilma korkusuyla bebegin sagligini da kendi sagligini da riske atma derim. Belki calismak zorundasin bilemem ama soz konusu yavrun. Bu durumda kim sana yardim edebilirki karari kendin vericeksin

6 ayin sskli olarak dolduysa isten cikartma haklari yok cikartirlarsa dava edip hakettiklerinin kat be kat fazlasini alirsin ben henuz 3 ayimi doldurmustum benimde bi dusuk riskim oldu 1 hafta rapor aldm rapor dönüşü bi ogrendm ki yerime ilan vermisler bile sıktm kendimi dayanmaya calistim ama olmadi bebeim ve kendi sagliim daha onemli ciktim sonunda 6 ayim dolmadii icnde sirkete karsi sunabilceim hicbisi de yoktu ama sen 6 ay oldu diosun artik kanunlar calisanlardan yana hakkını yedirtme sakin

:KK20::KK12:Resmi olarak 6 ay değil yani sigortam yapılali 3 ay bitmek üzere o kadar çalışmak zorundayım ki tahmin bile edemezsiniz kredim çok ev kredisi çekmiştim eşimin düğün kredisi var falan falan evet aldığım maaş düşük günde on saat çalışıyorum ve Karnım belli olunca zaten gonderecekler başka alternatif yok

Ayrıca ben avukatı aradım 1 yılının dolmadan bişey yapamayız 1 yılının dolduysada sadece 1 yıllık tazminatını zi alırız diyolar

Hamile çalışanı 1 yıl dolmadığı sürece her türlü riski Alıp çıkarabilirler. İş verenin kaybı çok olmuyor

Ama vicdansızlık elbette !! Bebeğin daha değerli sen Bebeğini düşün

Insallah canim düşünmeye çalışıyorum ama cok canim sikiliyor doktora gidemiyorum acile gitcem p.tesi akşam inşallah orda bakarlar

Yasa çıkmadımıydı özel sektörde bile hamile ve doğum iznindeyken işten çıkarmak yasak diye. Haberlerde çıkmıştı böyle bir şey. Bir de karnın şiştiğinde nasıl saklayacaksın?

kesinlikle bebeğinden önemli değil.onun hayatini riske atmaya hakkin yok canim bu sorumluluğu aldiğina gore tahlillerini yaptirman şart

şu internet sayfasına bir bakın.

Yasaya göre işveren geçerli bir sebep göstermeden ve bu sebepi kanıtlamadan hamile bir kadını işten çıkartmışsa ağırlaştırılmış tazminat cezasına çarptırılır. Dört aylık maaşı, dört aya kadar çalışmadığı sürenin maaşı ve kıdem tazminatının toplamını işçisine ödemesi gerekir. Ancak bu 30’dan fazla kişinin çalıştığı işyerleri için geçerlidir. İşverenler başlarına bu tür işler açılmaması için çalışan sayılarını 29 gösteriyorlar. Kısaca ülkemizde yüzde 70’den fazla işyerinde böyle bir dava açamıyorsunuz.

http://www.saglikvizyon.com/hamilelik-isten-cikarilma-nedeni-olamaz.html

ya o değil de madem o kadar borç var, madem çalışmak zorundasın
keşke hemen çocuk yapmasaydın, en azından kredilerin birazı bitene kadar bekleseydin.
şimdi izin bile alamıyormuşsun bak.

Yine eleatirilwcegim ama dogruyu aoylemekten de vazgecmeyecegim...

Guzel kardesim, madem boyle sikintili bir isyerin var, madem cok borcunuz var, madem calismak zorundasin neden cocuk yaparsiniz anlamiyorum. Herseyini rayina koyduktan sonra yapacaksin cocugu. Kac yasindasin bilmiyorum. Ben 32 yasindayim, daha yeni cesaret edebildim. Maddi manevi hazirim diye kalkistim bu ise...

O isden ciktin diyelim,seni hamile halinle kim ise alir? Baska iste de calisamazsin. Borclariniz da birikir. Bir de cocuk dogar, daha buyuk bir sorumlulugun altina giriyorsunuz...

Dusunmeden evlen,dusunmeden borc yap,dusunmeden cocuk yap...

Yani kisacasi; o isyerinden en kisa zamanda cikaracaklar seni. Belki mide bulantilarin olacak,calisamayacaksin, belki karnin sisecek,belki uyuklayacaksin... Anlayis goatermeyecekler. Evde hamileligini rahat rahat gecir. Borclariniz icin ise aile biyuklerinizden yardim isteyin.

Evde yapabilecegin islere bak. Ne bileyim, orgu olur,nakis olur,paketleme isi olur,nikah sekeri isi olur falan filan...

Yapacak baska birsey yok.

Borcumun bitmesine 9 yıl var 9 yıl sonra menopoza yaklaşmış oluyorum ve eşimde ileri hareketsizlik vardi bebek şans eseri oldu zaten bebegimiz olmuyodu ve işyerinde 50 kişi çalışıyo littleaniqa ya teşekkürler ederim avukata bu yazıyla birlikte gitcem 1000 lira Kredi oduyorum ev kredisi ha eşimin yaşı benden zaten 7 yaş büyük borç bitmeye olsa dede derdi herhalde yanlış anlamayın hepinize teşekkür ediyorum sadece durumumu anlatmak istedim lütfen ters tepki verdiğimi dusunmeyin

HİÇ BİRŞEY SENIN SAGLIGIN VE BEBEGINDEN ONEMLI DEGIL INSAN DEGILMIS ONLAR SEN ÇIK BENCE BIRAN ÖNCE O ISYERINDEN..

Back
X